Η Microsoft ξεπέρασε την Apple και έγινε η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στις Η.Π.Α

Microsoft ξεπέρασε Apple μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία Η.Π.Α, Η Microsoft ξεπέρασε την Apple και έγινε η εταιρεία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στις Η.Π.Α

Η Microsoft κατάφερε να ξεπεράσει, για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, σε χρηματιστηριακή αξία την Apple και έτσι έγινε η μεγαλύτερη εταιρεία στις Η.Π.Α, μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες από τη στιγμή που η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία των Η.Π.Α με αξία 1 τρισ. δολάρια.

Η μεγαλύτερη εταιρεία σε χρηματιστηριακή αξία στις Η.Π.Α δεν είναι πλέον η Apple μιας και η Microsoft την ξεπέρασε κατά ένα δισ. δολάρια φτάνοντας την αξία της στα 813 δισ. δολάρια. Θα πρέπει να θυμίσουμε πως η Apple έφτασε τη χρηματιστηριακή αξία της στο ένα τρισ. δολάρια στις αρχές Αυγούστου και έγινε η πρώτη εταιρεία των Η.Π.Α που κατάφερε κάτι τέτοιο, με την Amazon να καταφέρνει το ίδιο λίγες ημέρες αργότερα.

Από τότε πέρασαν αρκετές εβδομάδες και οι πωλήσεις των νέων και πολύ ακριβών iPhone Xs, Xs Max και XR μαζί με τις υπηρεσίες iCloud και Apple Music, έφεραν την Apple όχι μόνο κάτω από το ρεκόρ που πέτυχε, αλλά κάτω από τη Microsoft για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια, με τη δημοφιλή εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα Windows να αποδίδει καλύτερα.

Πιο συγκεκριμένα, η Microsoft πηγαίνει καλά με τις Azure cloud υπηρεσίες και το μοντέλο με τις συνδρομές για το Office 365, ενώ και στον τομέα των video games οι προβλέψεις δίνουν πολύ θετικό κλίμα αναφορικά με το XboX All Access που παρέχει πρόσβαση σε πάρα πολλά video games για τη δημοφιλή κονσόλα της Microsoft.

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους αναμένεται με ανυπομονησία μιας και η Apple κυκλοφόρησε τα νέα iPad Pro, Mac mini, και MacBook Air, ενώ η συνεργασία της με την Amazon για την πώληση των προϊόντων της αναμένεται να την ενδυναμώσει, κάτι που θα φανεί στο κλείσιμο του έτους σχετικά με το αν τελικά η Microsoft θα παραμείνει η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αξία στις Η.Π.Α.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasilisN9

Η Apple μην ξεχνάμε οτι υπάρχει σήμερα λόγω της Microsoft. Η δυναμική της Microsoft πιστεύω είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή της Apple και είναι θέμα χρόνου να αλλάξουν οι ισορροπίες. Η αγγελάδα iPhone για πόσο θα βγάζει γάλα?

Flagship killer

Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποια πράγματα (επαγγελματικά) είναι μονοπώλια της micro… αν εξαιρέσεις τα surface τα οποία λατρεύω το χάνει μόνο στο hardware που δεν έχει επιλογές όπως smartphone για παράδειγμα η κάποιο surface mini… αλλα δε νομίζω πως τη νοιάζει κιόλας!
Ας πούμε εγώ θα ήμουν 100% καλυμμένος αν μπορούσα στο Dex της samsung να τρέξω κάποιες εφαρμογές συνεργατών όπως το ACS CONNECT που χρειάζονται Windows!

Flagship killer

*Έτσι “αναγκάζομαι” να εχω συσκευή που τρέχει Windows . Αρα και να μην ήθελα να είμαι πελάτης της ,οι ανάγκες με υποχρεώνουν να έχω προϊόντα της!
Αντιθέτως σε Apple και Google δεν υπάρχει “υποχρέωση” και είναι καθαρά Θέμα αρεσκείας λειτουργικού!

ΚΝ

Θα συμφωνήσω και εγω ….πραγματι η MS έδωσε βαςη να επικρατήσει με το λογισμικό της σε ολες τις πλατφόρμες. Αποτελεσμα ειναι να καταστεί σε επαγγελματικό και ερευνητικό επιπεδο κορυφαιο λογισμικό. Οποτε και APLLE να εχεις πχ office θα χρησιμοποιείς. Δεν εινα τυχαιο οτι περιπου 40% των mac τρέχουν ως κύριο λειτουργικό τα Windows, αφού οι χρήστες το έβαλαν αναγκαστικά για να κάνουν την εργασια τους (ειμαι ενας απο αυτους γιατι υπήρχαν πολλες ασυμβατότητας σε προγράμματα σε περιβάλλον mac).
Αν η MS επεκταθεί ουσιαστικά στις πλατφόρμες mobile με καλα τηλεφωνα και tablet χρησιμοποιώντας το λειτουργικό της σωστά…..σιγουρα το μερίδιο θα αυξηθεί ακομη περισσοτερο.

jimaras

την ”νικησε” με τα lumia smartphone….

ΑΝΔΡΕΑΣ

Ώχου πρωί πρωί που λέει κ ο πιστός μας ακόλουθος Αλέκος Φλαμπουράρης.. Με τις φούσκες των ακατανόμαστων παραθυράκηδων θα ασχολούμαστε? άστους να χαρούν λίγο προσωρινά κ ξανά στη φάπα σύντομα!! Ετοιμάζει ο παμπόνηρος Κούκ, ο στρατηγός Μ.Αλέξανδρος της τεχνολογίας κίνηση ΜΑΤ που θα φέρει τα πάνω κάτω. Είστε έτοιμοι ? Γεννηθήκατε έτοιμοι ? ΕΤΤΟΟΙΜΜΟΙΙ που έλεγε κ ο Σάκης μας , ο ανεπίσημος πρέσβης μας στα ταπεινά βαλκάνια κ all around πρότυπο !!!!
Ξαναβάζουμε μπροστά τις γραμμές παραγωγής για το IPHONE X! Το καλύτερο περσινό επετειακό smartphone που έχουμε κατασκευάσει!! όσοι θέλουν να έχουν στα χέρια τους το διαμάντι, έχουν μια 2η ευκαιρία. Όσοι το έχουν ήδη, ευκαιρία να ξαναπάρουν για δώρο εν όψει γιορτών και να αναβαθμίσουν στο Xs , best iPhone we have ever made until now!!!
Happy thanksapple giving everyone , ΔΕ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΝ !!!

Giako

Καμπανάκι για τους μετόχους της Apple και κατ’επέκταση το Δ.Σ. της.

ΝΙΚΟΣ

@flagship killer Αγάπησαν να μισούν 2 γενιές σχεδόν την μικρομάλακη. Με τα λάθη της και τα στραβά της. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο , εκεί επιστρέφουμε για να κάνουμε την δουλειά μας ή τον χαβαλέ μας. Ήδη χτίζουν το next gen computing με την Azure και από ότι καταλαβαίνω θα είναι ακόμη πιο δυνατοί μελλοντικά. Με Google, Amazon, IBM. Για την Apple δεν βλέπω μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.