Business

Η Samsung ζητάει χρήματα από την Apple για αθέτηση συμφωνίας

Η Apple μέχρι και την κυκλοφορία του iPhone X το 2017 τα οποία ενσωμάτωναν OLED panel, εξόπλιζε τα smartphone της με LCD panel. Προμηθευτής αυτών των panel ήταν η Samsung και δυστυχώς οι προσδοκίες της Apple για τις πωλήσεις του smartphone έπεσαν έξω. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Αμερικάνικη εταιρεία να μην μπορέσει να τηρήσει την συμφωνία της με την Samsung, η οποία πλέον ζητά χρήματα για αθέτηση αυτής της συμφωνίας.

Πηγή από την Κορέα αναφέρει ότι η Apple και η Samsung είχαν υπογράψει συμφωνία με ελάχιστη παραγγελία OLED panel. Άλλες αναφορές υποστηρίζουν ότι η Apple θα λάμβανε αρχικά το 2017, 50 εκατομμύρια panel. Έπειτα η Samsung αύξησε την παραγωγή των panel στα 200 εκατομμύρια για το 2018.

Δυστυχώς όμως, η ζήτηση του iPhone X δεν πήγε όπως αναμενόταν από την Apple και έτσι οι παραγγελίες των OLED panel μειώθηκαν αρκετά. Εν έτη 2019, η Samsung Display ζητά από την Apple χρήματα καθώς δεν μπόρεσε να τηρήσει την ελάχιστη παραγγελία που αρχικά υπογράφηκε.

Η Apple δεν έχει σκοπό να πληρώσει αυτά τα χρήματα που ζητά η Samsung και πρότεινε την ενσωμάτωση των OLED panel σε άλλα προϊόντα όπως tablet και notebook.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 26 Ιουνίου 2019 7:02

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.