Microsoft 365: Κατηγορείται ότι επιτρέπει στις εταιρείες να κατασκοπεύουν υπαλλήλους

Microsoft, Microsoft 365: Κατηγορείται ότι επιτρέπει στις εταιρείες να κατασκοπεύουν υπαλλήλους

Η Microsoft βρέθηκε στο επίκεντρο αρνητικών συζητήσεων, καθώς η σουίτα της Microsoft 365 κατηγορείται ότι επιτρέπει στις εταιρείες να κατασκοπεύουν υπαλλήλους. Οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την ιστοσελίδα The Guardian, ενώ δεν άργησαν και άλλες αντιδράσεις από υπαλλήλους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Η Microsoft δίνει την επιλογή για επιτήρηση στο χώρο εργασίας από τους admins των εταιρειών, καθώς η σουίτα Microsoft 365 παρέχει μία “βαθμολογία παραγωγικότητας”. Αυτή η βαθμολογία όμως βγαίνει από το κατά πόσο οι υπάλληλοι χρησιμοποιούν εφαρμογές της σουίτας της εταιρείας και όχι από το έργο που κάνει ο κάθε υπάλληλος ξεχωριστά.

Ακόμα χειρότερα, οι αναφορές των δεδομένων, οι οποίες παρέχονται από προεπιλογή, δίνουν στοιχεία για κάθε υπάλληλο ξεχωριστά για το πόσο συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες, πόσα email στέλνουν ή αν συνεργάζονται σε κοινόχρηστα έγραφα. Αυτό δίνει στις εταιρείες μία αναλυτική αναφορά του τι κάνουν οι υπάλληλοι τους, κάτι που θεωρείται από πολλούς κατασκοπία.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Η σουίτα 365 είναι πραγματικά ότι χειρότερο
Μια μέρα έπεσε και χάθηκαν όλα τα δεδομένα εκείνης της μέρας από το one drive και φυσικά δεν βρέθηκαν ποτέ … Τόσες εκθέσεις και documents

VasiliS20

Η σουιτα του 365 είναι ότι καλύτερο. Ευτυχώς που μου σώζει όλα τα δεδομένα στο one Drive και όταν χρειάστηκε να αλλαξω λαπτοπ βρηκα τα παντα στην θεση τους. Οσο για τα insights, εμένα τα παρουσιάζει καθε Δευτέρα στο mail μου. Αυτό εχει να κάνει καθαρά με στατιστικούς λογους και όχι για παρακολούθηση. Αν θέλει καποιος να παρακολουθήσει την δουλεια σου δεν το κάνει απο τέτοια προγράμματα αλλα απο τα αποτελέσματα της ίδιας της εργασία σου. Οποτε παπαριες.

Last edited 3 years πριν by VasiliS20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.