Business

Η Tesla είναι ανοιχτή σε αδειοδότηση λογισμικού και παροχή κινητήρων και μπαταριών

O CEO της Tesla, Elon Musk, έκανε μία μεγάλη ανακοίνωση μέσα από το λογαριασμό του στο Twitter. Απαντώντας σε ένα κείμενο της ιστοσελίδας Teslarati, o Musk δήλωσε πως η εταιρεία είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο αδειοδότησης του λογισμικού της, αλλά και στην παροχή κινητήρων και μπαταριών σε άλλους κατασκευαστές.

Επίσης, ο Musk επιβεβαίωσε πως η εταιρεία είναι έτοιμη ακόμα και για χορήγηση αδείας χρήσης του λογισμικού Autopilot σε άλλους κατασκευαστές. Μην ξεχνάμε ότι το Autopilot επιτρέπει στα αυτοκίνητα να στρίβουν, να επιταχύνουν και να μειώνουν ταχύτητα αυτόματα, αν και προς το παρόν απαιτούν ενεργή επίβλεψη από τον οδηγό.

Τέλος, ο Elon Musk επισήμανε πως στόχος της εταιρείας είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης και προώθησης μίας βιώσιμης πηγής ενέργειας και όχι απλά να συντρίψουν τους ανταγωνιστές τους. Από τα παραπάνω πάντως φαίνεται πως η Tesla θέλει να συνεργαστεί με όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων και όχι μόνο να γίνει απλά η νούμερο 1 εταιρεία αυτοκινήτων.

Επεξεργάστηκε την 29 Ιουλίου 2020 15:51

Σχόλια

  • Όπως έλεγε η Tesla (Apple με ρόδες) ότι θα δώσει πρόσβαση στο δίκτυο φορτιστών και σε άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά τόσα χρόνια μετά ακόμα τίποτα. Σύν οτι (στις ΗΠΑ τουλάχιστον) χρησιμοποιεί βύσμα διαφορετικό από τα πιο πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ψάχνεις που ψάχνεις να βρείς φορτιστή, πρέπει να ψάχνεις και το βύσμα. Η τις αμέτρητες αγωγές και δικαστήρια που τρέχει όσους προσπαθούν να επισκευάσουν και να βάλουν χέρι στα αυτοκίνητα της. Που κλειδώνει features (ενώ υπάρχει το hardware) με το έτσι θέλω με OTA update και πρέπει να την πληρώσεις επιπλέον για να το ανοίξει. Μακάρι να αλλάξει αυτή η κουλτούρα της, αν και δύσκολο φαίνεται...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.