IFA 2019: Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη [Απολογισμός]

IFA 2019, IFA 2019: Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη [Απολογισμός]

Στη φετινή IFA 2019 στο Βερολίνο είδαμε πάνω από 2.000 εκθέτες, 245.000 επισκέπτες και ένα ιδιαίτερα αυξημένο ποσοστό συμμετοχής με πάνω από το 50% των επισκεπτών να προέρχονται από το εξωτερικό. Τρεις ήταν οι τάσεις κλειδιά που επικράτησαν στην έκθεση ο χειρισμός μέσω φωνής, η τεχνητή νοημοσύνη και η συνδεσιμότητα.

IFA 2019, IFA 2019: Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη [Απολογισμός]

Από την άλλη, ο CEO της Roku, Anthony Wood, αφιέρωσε τον χρόνο του περιγράφοντας το όραμα του για το πώς το online streaming θα κυριαρχήσει στις υπηρεσίες τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του θα επεκταθεί σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Την ίδια στιγμή, ο CEO της Arçelik αναφέρθηκε κυρίως στο ότι η βιομηχανία πρέπει να στοχεύσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και των πλαστικών αποβλήτων.

Τεκμηριώνοντας την επιτυχία της IFA 2019, ο εκτελεστικός διευθυντής της IFA, Jens Heithecker, ανέφερε ότι εντυπωσιάστηκε από το επίπεδο καινοτομίας, και τόνισε ότι ο αριθμός των εκθετών έχει αυξηθεί, η ποιότητα και η ποσότητα των καινοτομιών είδαν άνοδο και ο αριθμός των πρεμιερών νέων προϊόντων ήταν μεγαλύτερος από ποτέ.

IFA 2019, IFA 2019: Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη [Απολογισμός]

Επιπλέον, αυξήθηκε η παρουσία των δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. Φέτος στο Βερολίνο ήρθαν εκπρόσωποι μέσων από 160 χώρες. Αυτό δείχνει ότι η IFA έχει γίνει σημαντική καταχώρηση στο ημερολόγιο των δημοσιογράφων τεχνολογίας και τρόπος ζωής. Φέτος η έκθεση IFA 2019 προσέλκυσε περίπου 2.800 διεθνείς δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο.

Μερικά ηχηρά παραδείγματα των μέσων που βρέθηκαν στην έκθεση IFA 2019 ήταν ο Al Jazeera από τα Αραβικά Εμιράτα, το NDTV από την Ινδία, ο BBC από το Ηνωμένο Βασίλειο, το CNBC από τις ΗΠΑ, αρκετοί ακόμη ραδιοτηλεοπτικοί φορείς, όπως το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

IFA NEXT

Ρεκόρ σημειώθηκε και στον κόμβο καινοτομίας IFA NEXT, όπου είδαμε περισσότερες start-up και ηγέτες της τεχνολογίας από κάθε άλλη χρονιά, σε δύο διαφορετικές αίθουσες, καθώς και τα ερευνητικά ινστιτούτα της Γερμανίας, της Ιαπωνίας και της Κορέας.

IFA 2019, IFA 2019: Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη [Απολογισμός]

Φέτος, στην IFA NEXT είδαμε την Ιαπωνία ως την πρώτη χώρα Global Innovation Partner. Στο περίπτερο της Ιαπωνίας είδαμε τις νεότερες ιδέες και καινοτομίες σχετικά με το πώς οι μηχανές και ο άνθρωπος μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Επιπλέον, είδαμε στελέχη νεοσύστατων εταιρειών όπως ο ιδρυτής της Zipcar, Robin Chase, ο πρώην CTO της Barcelona, Francesca Bria, ο πρώην CEO της Tata Motors, Venkat Sumantran, και ο δημιουργικός διευθυντής του Franchise Cars της Pixar Animation Studios, Jay Ward, ο οποίος εκτελεί χρέη συμβούλου στην αυτοκινητοβιομηχανία.

IFA Global Markets

Η IFA Global Markets είναι ένα χώρος αποκλειστικά προσβάσιμος από εμπορικούς επισκέπτες, προμηθευτές, κατασκευαστές και OEM/ODM εταιρείες, ο οποίος καθιερώθηκε πλέον ως σημαντικό κομμάτι της IFA.

IFA 2019, IFA 2019: Η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στην Ευρώπη [Απολογισμός]

Ο διευθυντής της IFA, Dirk Koslowski, δήλωσε ότι η IFA Global Markets αναπτύσσεται συνεχώς εδώ και τέσσερα χρόνια και είναι η κορυφαία πλατφόρμα προμηθευτών στην Ευρώπη. Επιπλέον, τόνισε ότι έχει εδραιώσει τον εαυτό της ως η μεγαλύτερη έκθεση στη γηραιά ήπειρο.

Αν και καλύπτει την εξωπραγματική έκταση των 20.000 τετραγωνικών μέτρων, η IFA Global Markets κατάφερε για μία ακόμη φορά να καλυφθεί πλήρως.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.