Business

Η Intel σχεδιάζει μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας

Η Intel ανακοίνωσε για σχέδια να πραγματοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό απολύσεων ως μέρος ευρύτερων μέτρων μείωσης του κόστους.

Ο γίγαντας των τσιπ λέει ότι το σχέδιο μείωσης των δαπανών του πρόκειται να μειώσει το κόστος κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, το οποίο προβλέπει ότι θα αυξηθεί σε 8 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια μείωση του κόστους μέχρι το τέλος του 2025. Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger είπε ότι οι ανακοινώσεις ήταν αποτέλεσμα «δύσκολων αποφάσεων», αλλά ότι η εταιρεία χρειάζεται «να εξισορροπήσει τις αυξημένες επενδύσεις σε τομείς όπως η ηγεσία στην TD, το προϊόν και η χωρητικότητα στο Οχάιο και τη Γερμανία με μέτρα αποτελεσματικότητας αλλού».

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της Intel, ύψους 15,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειώθηκαν κατά 20% σε ετήσια βάση, ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 85% σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Δεν επηρεάστηκαν όλα τα τμήματα της επιχείρησης εξίσου, η θυγατρική Mobileye της Intel για την υποστήριξη οδηγού είχε αξιοσημείωτη απόδοση, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 38% στα 450 εκατομμύρια δολάρια.

Το κέντρο δεδομένων και το τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας δεν ήταν τόσο τυχερά, καθώς τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 27% στα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ομάδα υπολογιστών πελατών (CCG) και η ομάδα δικτύων και αιχμής της Intel είχαν επίσης κακές επιδόσεις, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 17% και 14% αντίστοιχα. Οι μετοχές της Intel έχουν υποχωρήσει σχεδόν 50% μέχρι στιγμής το 2022 από την κορύφωσή τους τον Ιανουάριο.

Η Intel δεν είναι ο μόνος μεγάλος παίκτης στον χώρο του τεχνολογικού υλικού που απολύει εργαζομένους πρόσφατα. Ο γίγαντας αποθήκευσης Seagate ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά του να καταργήσει 3.000 θέσεις εργασίας ως μέρος των μέτρων μείωσης του κόστους, περίπου το 8% του διεθνούς εργατικού δυναμικού της.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.