Cars

Tα αυτόνομα αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν ζητήματα στις ΗΠΑ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εταιρείες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν έναν “ανώμαλο” δρόμο στις ΗΠΑ για την εκκαθάριση των ρυθμιστικών εμποδίων για την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων (AVs) χωρίς ανθρώπινο έλεγχο σε δημόσιους δρόμους, δήλωσαν αξιωματούχοι του κλάδου και νομοθέτες.

Η Ford Motor Co και η Volkswagen AG δήλωσαν ότι θα κλείσουν την startup αυτόνομης οδήγησης Argo AI, λέγοντας ότι η τεχνολογία ήταν πολύ μακριά. Το ίδιο ισχύει και όταν πρόκειται για κανόνες γύρω από την τεχνολογία. Η νομοθεσία στο Κογκρέσο έχει σταματήσει για περισσότερα από πέντε χρόνια σχετικά με τον τρόπο τροποποίησης των κανονισμών ώστε να συμπεριλάβουν τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου εφαρμογής της προστασίας των καταναλωτών και της νομικής προστασίας.

Και οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν δώσει καμία ένδειξη πότε θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αιτήματα για την αρχική έγκριση μερικών χιλιάδων αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων στους δρόμους των ΗΠΑ χωρίς τιμόνι ή πεντάλ φρένων. Αξιωματούχοι της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ αρνήθηκαν να πουν πότε θα μπορούσαν να δράσουν.

Επεξεργάστηκε την 29 Οκτωβρίου 2022 14:46

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.