Business

Mercedes-Benz Future Bus με CityPilot: Αυτόνομο λεωφορείο στο Άμστερνταμ

Το αυτόνομο λεωφορείο της Mercedes-Benz ξεκίνησε τις διαδρομές σε δημόσιους δρόμους της Ολλανδίας καλύπτοντας μια απόσταση 20 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Schiphol έως την πόλη του Άμστερνταμ. Το Future Bus όπως ονομάζεται ενσωματώνει την τεχνολογία CityPilot.

Με ταχύτητα που αγγίζει τα 70 χλμ./ώρα σε ανοιχτό δρόμο, το Future Bus αναγνωρίζει άλλα οχήματα, αντικείμενα και πεζούς στον δρόμο. Σταματάει μόνο του μπροστά από τις 11 προκαθορισμένες στάσεις με την διαδρομή να αποτελείται από στροφές, σήραγγες και και διασταυρώσεις με φανάρια τις οποίες διέρχεται με ασφάλεια.

Ο οδηγός του αυτόνομου λεωφορείου δεν χρειάζεται να πατάει γκάζι ή φρένο, το μόνο που χρειάζεται είναι να πιάνει το τιμόνι όταν υπάρχει αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Οποιαδήποτε στιγμή κρίνεται απαραίτητο, ο οδηγός μπορεί να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του οχήματος.

Το Future Bus της Mercedes-Benz ενσωματώνει δεκάδες κάμερες και συστήματα ραντάρ που σκανάρουν το δρόμο και τον περιβάλλοντα χώρο και διαθέτει GPS για τον έλεγχο της ακριβής του τοποθεσίας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 28 Ιουλίου 2016 9:37

Σχόλια

  • Καλο και αγιο, αλλα μονο σε εμενα φανηκε οτι εχει μεσα λιγες θεσεις?? Ασε που και στο βιντεο ολα αυτα τα ατομα που πρωταγωνιστουσαν μπορουσαν να χωρεσουν σε ενα αυτοκινητο

  • Xarisgru, Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό. Δεν έχουν γεμίσει οι δρόμοι με αυτά τα λεωφορεία.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.