Microsoft: Ξεπέρασε την Apple στις online πωλήσεις tablet

Είναι αλήθεια ότι η αγορά των tablet βρίσκεται σε κρίση μιας και φαίνεται πως υπάρχει κορεσμός, μιας και η Apple με τα iPad που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς έχει παρουσιάσει απώλειες. Αυτή το φορά το χτύπημα είναι ισχυρό μιας και η Microsoft την ξεπέρασε στις online πωλήσεις των tablet.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε τον Οκτώβρη στις Η.Π.Α η Microsoft είχε περισσότερες online πωλήσεις tablet από κάθε άλλο κατασκευαστή, συμπεριλαμβανομένης της Apple που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο των online πωλήσεων tablet. Το μερίδιο των online πωλήσεων της Microsoft έφτασε το 45% τον Οκτώβριο την ώρα που η Apple παρουσιάζει κατακόρυφη πτώση στο 17% για το διάστημα μεταξύ Σεπτέμβρη-Οκτώβρη. Άνοδο παρουσίασε και η Amazon με το ποσοστό της για το ίδιο χρονικό διάστημα να διπλασιάζεται από το 5% στο 10%.

Επιπλέον δεδομένα της έρευνας δείχνουν ότι η Microsoft αυτή τη στιγμή πουλάει τα ακριβότερα tablet της αγοράς με μέση τιμή τα 844 δολάρια Η.Π.Α, μιας και τα Surface Pro 3 και Surface Pro 4 αλλά και το υβριδικό Surface Book πωλούνται σε υψηλή τιμή, τη στιγμή που η μέση τιμή του iPad κυμαίνεται στα 392 δολάρια.

Αυτή τη στιγμή η Microsoft μπορεί να κυριαρχεί στις online πωλήσεις tablet για το μήνα Οκτώβρη αλλά τους τελευταίους 12 μήνες η Apple παραμένει η εταιρεία με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην κατηγορία αυτή με ποσοστό 34%, με τη Microsoft να βρίσκεται στο 17% και την Amazon στο 11%. Είναι πολύ πιθανόν αν συνεχιστεί η κυριαρχία της Microsoft στην κατηγορία αυτή να έχουμε ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές για τους επόμενους μήνες και ίσως να βρέθηκε η εταιρεία που θα εκθρονίσει την Apple από την κορυφή σε αυτήν την κατηγορία, κάτι που μόνο ο χρόνος θα δείξει.

microsoft, beats, apple, online, tablet, sales, Microsoft: Ξεπέρασε την Apple στις online πωλήσεις tablet

microsoft, beats, apple, online, tablet, sales, Microsoft: Ξεπέρασε την Apple στις online πωλήσεις tablet

microsoft, beats, apple, online, tablet, sales, Microsoft: Ξεπέρασε την Apple στις online πωλήσεις tablet

microsoft, beats, apple, online, tablet, sales, Microsoft: Ξεπέρασε την Apple στις online πωλήσεις tablet

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Ta w10 βοήθησαν πολυ τα ταμπλετ της ms. Μεγάλη διαφορα σε σχέση με τα 8.1

VasilisA3

Αν η Microsoft κάποια στιγμή πάρει την θέση της Apple θα χαρώ πάρα πολύ. Η Microsoft αξίζει να είναι στην κορυφή η Apple για μένα όχι.

dimitrisdim14

Συμφωνώ με τον Βασίλη α3 … Ότι αν κάποια εταιρία αξίζει να είναι στην κορυφή αυτη είναι η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού στον κόσμο … Δλδ η Microsoft …! Βέβαια αυτό το στραπάτσο που έπαθε με τα wp της αξιζε να λέμε και του στραβού το δίκαιο ! Αλλα μετα από αυτό φαίνεται να έχουν αβαλαβεο τα ινία τα σωστά άτομα και κε την ομάδα του Πάνου παναη και το γκρουπ της νοκια θα πάει πολύ μπροστά πιστεύω σε όλους τους τομείς… Θα σαρώσει παντού όπως σαρώνει στην κατηγόρια του surface …. Που έβγαλε το καλύτερο προϊόν και το πιο όμορφο που υπάρχει ! Ωρεξη να υπάρχει και να δημιουργούν !! Κ ας μην μπορούμε να τα αγορασουμε ούτε με 5 μισθούς !

Panos7GR

Μα τα W10 tablets είναι ο μόνος σοβαρός λόγος να αγοράσεις tablet.
Τα iPad και Android κτλ είναι μόνο για ελαφριές εργασίες που δε σε βολευει το κινητό σου γιατί έχει μικρή οθόνη. Σημαντική αλλαγή δε νομίζω να επέλθει, ίσως μόνο στο ότι θα ανέβουν τα ποσοστά της MS αισθητά, καθώς οι περισσότεροι χρήστες θέλουν tablet για απλές εργασίες και όχι για υπολογιστή.

Βαγγέλης

Οι βασικές εκδόσεις των IPad air 2 και suface κοστίζουν το ιδιο και είναι κοντά σε δυναμη αλλά το iPad είναι tablet και το surface είναι netbook με το smart cover ή μια θήκη με πληκτρολόγιο,λογικό να προτιμάνε το surface όσοι έχουν phablets

NLS

Λογικό απολύτως.
Η Microsoft άρχισε να πουλάει innovation, οι άλλοι έχουν ξεχάσει τι είναι. Innovation για την Apple είναι ποια εταιρία με innovation θα αγοράσει κάθε χρονιά και θα βάλει το όνομα της στις πατέντες. Αλλά σσσσσστ μη τη χαλάτε στους “βαμμένους”.

Γιάννης

Όποιος θέλει παιδικό παιχνιδάκι σαν αυτά που πουλάει το Jumbo αγοράζει ipad pro , όποιος θέλει εργαλείο για οποιαδήποτε εργασία αγοράζει Surface.

nikolasx

Συμφωνώ με τον Γιάννη, επίσης Windows 10 κινητό σε συνδυασμό με Surface με Windows 10 που έχουν πλέον Universal εφαρμογές είναι ότι καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.