Microsoft: Νέες απολύσεις στο τμήμα mobile

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σήμερα, η Microsoft θα προχωρήσει σε νέες απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονται στο mobile τμήμα σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Οι απολύσεις θα προστεθούν στις 7.800 που ανακοίνωσε τον Ιούλιο.

Δεν αναφέρεται ο ακριβής αριθμός αλλά οι πληροφορίες μιλούν για “δεκάδες” απολύσεις από το τμήμα των smartphones, το οποίο όπως γνωρίζουμε δεν αποφέρει τα αναμενόμενα.

Οι αναφορές έρχονται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου, τα οποία έδειξαν ότι πουλήθηκαν μόλις 4.5 εκατ. Lumia smartphones το τελευταίο τρίμηνο του 2015. Ο αριθμός είναι σημαντικά μειωμένος από τα 10.5 εκατ. το ίδιο τρίμηνο του 2014. Οι ναυαρχίδες Microsoft Lumia 950 και Microsoft Lumia 950XL δεν μπόρεσαν να δώσουν ώθηση και γι αυτό θεωρήθηκε ότι φταίει η τιμή τους.

Για το 2016, αναμένουμε την ανακοίνωση του μεσαίας κατηγορίας Microsoft Lumia 650 που ίσως είναι το τελευταίο smartphone, πριν αλλάξει η Microsoft σελίδα και προχωρήσει στο λανσάρισμα του Surface Phone, το οποίο αναμένεται κάπου στο δεύτερο εξάμηνο.

, Microsoft: Νέες απολύσεις στο τμήμα mobile

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ChrisG

Μονο η Apple κάνει προσλήψεις γατάκια.περαστε να σας κάνει μαθήματα οικονομικά και μάρκετινγκ να δείτε πως βελτιώνονται τα νούμερα.διαβαστε πόσες προσλήψεις έκανε για το τμήμα Apple car και θα μείνετε στήλη άλματος.amateurs…Tim περνά μια βόλτα απο την Microsoft να παραδώσεις μαθήματα.

manolis

Μάλλον και η apple θα αρχίσει να διώχνει απο το τμήμα Μobile μετά το κλείσιμο της ψαλίδας με την Samsung στην Αμερική…

zois

και που εχει καλο μαρκετινκ τι εγινε το θεμα ειναι τι συσκευες βγαζει εμας σαν τελικους χρηστες μονο αυτο μας ενδιαφερει δεν παν να ειναι και αινσταιν στα οικονομικα στης συσκευες ειναι για τα πανηγυρια θελει πολυ δουλεια ακομα και με την τακτικη που ακουλουθη δεν θα βγαλει ποτε κατι πραγματικα εντυποσιακο βλεπε s7 και g5 να μαθενεις και να θυμασε κατι οπου παν οι πολλοι δεν συμαινει οτι ειναι παντα ο σωστος προωρισμος συνηθος το αντιθετο ειναι και οχι μονο στα κινητα αλα γενικα.

Gvirginia

@zois Μην ασχολείσαι, δεν είναι Apple “fanboy” που λέει ότι του κατέβει για τη Θεά Apple. Ειρωνεύεται σήμερα, συνήθως κράζει την Apple.

Στα του θέματος: Κρίμα για τους εργαζόμενους που τους πήρε η μπάλα των λανθασμένων αποφάσεων της εκάστοτε διοίκησης.

ChrisG

Φίλε έχουν περάσει εργαλεία απο τα χέρια μου…Nokia 3210,Sony k750i κ.α.σαν το iPhone δεν εχει.γλενταει android με 8 πυρήνες και 4 Ράμ λες και πάει εξοχή για πικνικ.τα νούμερα δεν λένε ψεματα.ολοι για την Apple θα δουλεύουν σε μια τριετία.

Αλέξανδρος

Μεγάλο ρόλο σίγουρα έχει παίξει και το απαισιοτατο Design των lumia 950. Έχει βγάλει τόσο όμορφες συσκευές στο παρελθον. Ήμουν υποψήφιος αγοραστής για το 950 αλλά τελευταία στιγμή το άφησα εξαιτίας του Design του.

Gp

Chrisg τι έχεις πιεί σήμερα? Πλακωθηκες στα τσίπουρα φαντάζομαι.

M-X

Κριμα …κριμα
να την πληρωνει ενα ολοκρηρο τμημα για ενα και μονο κομματι που χωλαινει….το windows store!!
Σαν συσκευη απο τις ποιο τιμιες και οικονομικες!(lumia 640).Απροβληματιστος χειρισμος και χωρις
κολληματα.Τοσο καιρο που ολοι φωναζουν για το store κανενας μα κανενας δεν ακουει????Τι ειναι
αυτο που πραγματι δεν καταλαβαινουν!!!!Δεν ειπαρχει store?ΔΕΝ υπαρχει υποστηριξη!Και δεν λεω να εχει την πλειαδα του play kai ios αλλα δεν υποστηριζει ενεργα και τις ηδη υπαρχουσες!Θα μου πειτε οτι για αυτο φταινε και εκεινοι που δημιουργουν τις εφαρμογες…οκ! ..αλλα δεν υπαρχει γενικα στηριξη σε αυτο το κοματι!!!Ολα τα αλλα ειναι βερεσε….
Σαν λειτουργικο και συσκευη αξιοπρεπεστατο!

nikmour

@chrisG φίλε συγνώμη. Δεν ξέρω αν περάσει το post που σε βρίζω, αλλά μόλις κατάλαβα το νόημα του post σου. “Nokia 3210, Eriksson k750i”. Κλαίω….

Γιώργος

Ξεκάθαρα την πληρώνουν οι εργαζόμενοι για λάθος επιλογές της εταιρίας κυρίως στο marketing και ίσως και σε άλλους τομείς… Όταν ένα από τα προϊόντα της εταιρίας δεν αποφέρει τα αναμενόμενα κέρδη τότε σίγουρα δεν φταίνε οι εργαζόμενοι αλλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις… Θα μπορούσε η Microsoft να κάνει τις απαιτούμενες κινήσεις ώστε να δώσει άλλη ώθηση στο προϊόν που πουλάει η αν αυτό δεν της βγαίνει τότε να ενσωματώσει τους εργαζομένους σε άλλο προϊόν. Οι απολύσεις είναι πάντα η εύκολη λύση.

ChrisG

Φυσικά έχετε καταλάβει όλοι για ποιό λόγο απολύει η microsoft.εκτός του ότι δεν κατέχει το μαρκετινγκ της apple και το οικοσύστημα που κάνεις παπάδες με το…Icloud…δεν έβαλε επεξεργαστές διπύρηνους.στην ram της βγάζω το καπέλο αλλά στα υπόλοιπα δεν έμοιασε της apple.και αυτή ρε φίλε τι μπαμπεσιά είναι αυτή;νόμιζα οι Αμερικανοί έχουν αλληλεγγύη μεταξύ τους.σχεδίασε ρε apple έναν διπύρηνο για την microsoft να πάρει τα μποξεράκια των ρομποτοειδών.τόση τσιγκουνιά;δώσε της και το φανταστικό 3d touch και να δείς πώς θα πουλάει.υπάρχει βέβαια και μία πιο σκοτεινή πλευρά ίσως.λέτε να πάρει όλους τους υπαλλήλους η apple τώρα;παίρνει του Mask να πάρει τώρα και της microsoft.αυτή η εταιρεία που είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία τελικά είναι πολύ πανούργα.όλοι θα έχουμε απο ένα Μήλο στη ζωή μας και ως γνωστό…”ένα μήλο την ημέρα τον Γιατρό τον κάνει πέρα”…θα είμαστε και όλοι τετράγεροι.βλέπετε.πάλι για εμάς δουλέυει η apple.πόση αυτοθυσία ακόμη να αντέξει κανείς απο αυτή την εταιρεία;Πάντως στον καινουριο χώρο και το κτίριο που σηκώνει υπάρχει άπλετος χώρος.όλοι οι καλοί χωράνε.επόμενη κίνηση απολύσεων απο την Samsung και η apple θα αρχίσει τα διαστημικά ταξιδια δια μέσου των σκουλυκότρυπων στο κβαντικό σύστημα με τόση τεχνολογία.ήδη έχω ξεκινήσει και δακρύζω.που να κατανοήσει και να δαμάσει και την Θεωρία… Συνέχεια »

Kostas

Εγώ ξέρω οτι o Bill είναι πρώτη μούρη και φέτος στους πλουσιότερους ,για να συμβεί κάτι τέτοιο και εσύ που κράζεις,αγοράζεις(έστω και έμμεσα)!
Ότι είναι κρίμα να μένει οποιοσδήποτε άνεργος δεν το συζητάμε .Αλλά δεν βλέπω να διώχνει(αν) καθαρίστριες,βάση του άρθρου σχετικούς απολύει(αν),όπως μοιράζεσαι τη δόξα,με τον ίδιο τρόπο μοιράζεται και την αποτυχία! Εκτός αν νομίζετε ότι οι υπόλοιπες εταιρίες λειτουργούν διαφορετικά και συνεχίζεις να κάνεις κούνια στο γραφείο σου(ονόματα δεν λέμε) αν τα σκ@$%$σεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.