Microsoft: Η τετραήμερη εργασία κάνει του εργαζόμενους πιο παραγωγικούς

Microsoft, Microsoft: Η τετραήμερη εργασία κάνει του εργαζόμενους πιο παραγωγικούς

Σε αρκετές χώρες έχουν υιοθετήσει το μοντέλο της πενθήμερης εργασίας. – Στην Ελλάδα από την άλλη προσπαθούμε να δουλεύουμε 8 ημέρες την εβδομάδα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. – Ωστόσο, σε αρκετές χώρες, και εταιρείες όπως η Microsoft, εξετάζουν το ενδεχόμενο της τετραήμερης εργασίας, κάτι που φαντάζει αρκετά δελεαστικό ακόμη και για όσους εργάζονται μόνο 5 ημέρες την εβδομάδα.

Ποιοι προσπαθούν για την τετραήμερη εργασία

Το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, που αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση της αντιπολίτευσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει αυτό το μοντέλο ως την επίσημη εργασιακή πολιτική. Επιπλέον, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τις ΗΠΑ, Bernie Sanders, έχει “εξετάσει” την ιδέα. Παρ’ όλα αυτά, η τετραήμερη εργασία θεωρείται σαν ένα από αυτά τα όνειρα δεν θα υλοποιηθεί σύντομα ή και ποτέ.

Ποιοι πειραματίζονται με την ιδέα

Μια πρόσφατη δοκιμή από την Microsoft Ιαπωνίας έδειξε ότι η τετραήμερη εργασία δεν κάνει απλά τους εργαζόμενους πιο χαρούμενους, αλλά αυξάνει επίσης την παραγωγικότητα κατά 40 τοις εκατό.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Microsoft Ιαπωνίας, αυτά τα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία είναι μόνο η αρχή. Οι εργαζόμενοι χρειάστηκαν πολύ λιγότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, εκτυπώθηκαν λιγότερες σελίδες, καταναλώθηκε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και εν τέλει το 92% των εργαζομένων ήθελε να υιοθετηθεί η τετραήμερη εβδομάδα ως μόνιμη εργασιακή πολιτική.

Τι λένε στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα

Αρκετές εταιρείες έχουν πειραματιστεί με την προσαρμογή των εργάσιμων ημερών, καθώς και το πλήθος των εβδομάδων εργασίας μέσα στον μήνα ή το έτος. Όλα τα μοντέλα τείνουν να έχουν θετικά αποτελέσματα, τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη.

Αυτό δεν σημαίνει σαφώς ότι ο φόρτος εργασίας του υπαλλήλου έχει μειωθεί. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο εργαζόμενος έχει μεγαλύτερα περιθώρια ξεκούρασης του δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι εγκλωβισμένος σε ένα γραφείο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας του κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.

Μάλλον κάτι ξέρει ο CEO της Microsoft Ιαπωνίας, Takuya Hirano, που θέλει οι εργαζόμενοι να νιώθουν ότι μπορούν να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα με 20% λιγότερο χρόνο εργασίας. Έτσι, θα μπορέσουν να το καταφέρουν, θα είναι πιο χαρούμενοι και παραγωγικοί.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Microsoft Nintendo Sony

E3 2023: Απούσες από την έκθεση Microsoft, Nintendo και Sony

Η Nintendo, η Sony και η Microsoft αναμένεται να απουσιάσουν από την ανανεωμένη E3 τον Ιούνιο του 2023, σύμφωνα με μια νέα έκθεση από το IGN.

Internet European Commission Microsoft

Η Κομισιόν ξεκινά έρευνα για τις μονοπωλιακές πρακτικές της Microsoft

H Κομισιόν και πιο συγκεκριμένα οι αντιμονοπωλιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ετοιμάζονται να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον της Microsoft σχετικά με την υπηρεσία βίντεο και ανταλλαγής μηνυμάτων Teams.

Internet Microsoft Microsoft Teams Outlook

Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες Teams και Outlook της Microsoft

Ζήτημα φέρονται να αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες Teams και Outlook της Microsoft, καθώς έχουν σταματήσει να λειτουργούν για όλους τους χρήστες.

Business Microsoft

Microsoft: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο

Υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Microsoft για το β’ τρίμηνο χρήσης του 2022, όπως ανακοίνωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street ο τεχνολογικός κολοσσός των ΗΠΑ.