Microsoft: Η τετραήμερη εργασία κάνει του εργαζόμενους πιο παραγωγικούς

Microsoft, Microsoft: Η τετραήμερη εργασία κάνει του εργαζόμενους πιο παραγωγικούς

Σε αρκετές χώρες έχουν υιοθετήσει το μοντέλο της πενθήμερης εργασίας. – Στην Ελλάδα από την άλλη προσπαθούμε να δουλεύουμε 8 ημέρες την εβδομάδα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. – Ωστόσο, σε αρκετές χώρες, και εταιρείες όπως η Microsoft, εξετάζουν το ενδεχόμενο της τετραήμερης εργασίας, κάτι που φαντάζει αρκετά δελεαστικό ακόμη και για όσους εργάζονται μόνο 5 ημέρες την εβδομάδα.

Ποιοι προσπαθούν για την τετραήμερη εργασία

Το Εργατικό Κόμμα του Ηνωμένου Βασιλείου, που αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση της αντιπολίτευσης, εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει αυτό το μοντέλο ως την επίσημη εργασιακή πολιτική. Επιπλέον, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών τις ΗΠΑ, Bernie Sanders, έχει “εξετάσει” την ιδέα. Παρ’ όλα αυτά, η τετραήμερη εργασία θεωρείται σαν ένα από αυτά τα όνειρα δεν θα υλοποιηθεί σύντομα ή και ποτέ.

Ποιοι πειραματίζονται με την ιδέα

Μια πρόσφατη δοκιμή από την Microsoft Ιαπωνίας έδειξε ότι η τετραήμερη εργασία δεν κάνει απλά τους εργαζόμενους πιο χαρούμενους, αλλά αυξάνει επίσης την παραγωγικότητα κατά 40 τοις εκατό.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Microsoft Ιαπωνίας, αυτά τα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία είναι μόνο η αρχή. Οι εργαζόμενοι χρειάστηκαν πολύ λιγότερο χρόνο για να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους, εκτυπώθηκαν λιγότερες σελίδες, καταναλώθηκε λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και εν τέλει το 92% των εργαζομένων ήθελε να υιοθετηθεί η τετραήμερη εβδομάδα ως μόνιμη εργασιακή πολιτική.

Τι λένε στην πραγματικότητα τα αποτελέσματα

Αρκετές εταιρείες έχουν πειραματιστεί με την προσαρμογή των εργάσιμων ημερών, καθώς και το πλήθος των εβδομάδων εργασίας μέσα στον μήνα ή το έτος. Όλα τα μοντέλα τείνουν να έχουν θετικά αποτελέσματα, τόσο για τον εργαζόμενο όσο και για τον εργοδότη.

Αυτό δεν σημαίνει σαφώς ότι ο φόρτος εργασίας του υπαλλήλου έχει μειωθεί. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο εργαζόμενος έχει μεγαλύτερα περιθώρια ξεκούρασης του δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι εγκλωβισμένος σε ένα γραφείο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Φαίνεται λοιπόν ότι αυτό βοηθά στην αύξηση της παραγωγικότητας του κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας.

Μάλλον κάτι ξέρει ο CEO της Microsoft Ιαπωνίας, Takuya Hirano, που θέλει οι εργαζόμενοι να νιώθουν ότι μπορούν να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα με 20% λιγότερο χρόνο εργασίας. Έτσι, θα μπορέσουν να το καταφέρουν, θα είναι πιο χαρούμενοι και παραγωγικοί.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft Apple

H Microsoft δίνει έμφαση στο σχεδιασμό επεξεργαστών για servers

Η πρόσληψη του Mike Filippo, πρώην σχεδιαστή ημιαγωγών στην Apple, από την Microsoft δείχνει το βάρος που δίνει η εταιρεία σε αυτό το πεδίο.

Smartphones Microsoft

Microsoft: Ετοιμάζει και εκείνη ένα tri-fold smartphone;

Μία πατέντα που κατέθεσε η Microsoft πιστοποιεί ότι ενδέχεται να ετοιμάζει και εκείνη ένα τριπλά αναδιπλούμενο smartphone.

Business Microsoft

H Microsoft προχωρά στη μεγαλύτερη εξαγορά της μετά το LinkedIn

H Microsoft πήρε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να προχωρήσει στην εξαγορά της Nuance Communications για 16 δισ. δολάρια.

Software Google Google Play Microsoft

Google Play Store: Τα παιχνίδια του έρχονται στα Windows 10 και 11 το 2022

Κατά τη διάρκεια των φετινών Game Awards, ένας εκπρόσωπος της Google αποκάλυψε πως τα παιχνίδια που βρίσκονται στο Google Play θα λάβουν εγγενή υποστήριξη στα Windows 10 και 11 από το επόμενο έτος.