Microsoft και Nokia: Συνεργάζονται στην ανάπτυξη λύσεων για τη Βιομηχανία 4.0

Microsoft, Microsoft και Nokia: Συνεργάζονται στην ανάπτυξη λύσεων για τη Βιομηχανία 4.0

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μία νέα συνεργασία με τη Nokia. Αυτή τη φορά, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού λύσεις προσανατολισμένες στις επιχειρήσεις για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού και της καινοτομίας μέσω του cloud, της τεχνητής νοημοσύνης(AI) και του Internet of Things(IoT).

Τα σχέδια των δύο εταιρειών

Με βάση την ανακοίνωση, τα Azure, Azure IoT, Azure AI και machine learning, της Microsoft, θα ενσωματωθούν στις ασύρματες συνδέσεις LTE/quasi 5G, IP, SD-WAN και τα IoT προϊόντα, της Nokia.

Η Nokia εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία που διαθέτει θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud της Microsoft ώστε οι δύο εταιρείες να προσφέρουν νέα προϊόντα που θα ενισχύσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των παρόχων επικοινωνίας και διαφόρων επιχειρήσεων.

Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται από τις δύο εταιρείες απευθύνονται σε επιχειρηματικούς πελάτες. Αυτό θα είναι χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν δεδομένα για να εξορθολογίσουν και να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες.

Οι εταιρείες αυτές μπορεί να είναι “ψηφιακά εργοστάσια”, έξυπνες πόλεις, αποθήκες, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και κόμβοι μεταφοράς όπως λιμάνια και αεροδρόμια. Η BT θα είναι ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας στον κόσμο που θα προσφέρει τις λύσεις των Microsoft και Nokia στους εταιρικούς πελάτες της.

Ο Jason Zander, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Azure, δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών θα επιτρέψει την ανάπτυξη πιο εξελιγμένων λύσεων διασύνδεσης και αυτοματοποίησης διαδικασιών, τις οποίες θα παρέχουν στους πελάτες όλων των κλάδων όπου δραστηριοποιούνται.

Η Kathrin Buvac, πρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής της Nokia, δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες θα συνδυάσουν τις δυνάμεις τους και θα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης των απαραίτητων δομών με στόχο την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Βιομηχανία 4.0.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.