Microsoft: Οι υπάλληλοι ζητούν διακοπή των συμβολαίων με την αστυνομία του Seattle

, Microsoft: Οι υπάλληλοι ζητούν διακοπή των συμβολαίων με την αστυνομία του Seattle

Την ακύρωση των συμβολαίων με το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ καθώς και την πραγματοποίηση αλλαγών ως απάντηση στην χρήση δακρυγόνων και άλλων μορφών βίας από την αστυνομία κατά την διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων ζητούν εκατοντάδες υπάλληλοι της Microsoft. Η επιστολή στάλθηκε στον CEO της Microsoft, Satya Nadella και Executive Vice President, Kurt DelBene και γίνεται αναφορά τόσο στην πανδημία του κορονοϊού όσο και στις πρόσφατες διαμαρτυρίες.

Πιο συγκεκριμένα, υπάλληλοι της Microsoft που ζούνε στην γειτονιά του Capitol Hill βίωσαν την αστυνομική βία, τα δακρυγόνα και τις εκρήξεις των χειροβομβιδών κρότου λάμψης που έριχναν οι αστυνομικοί. Μέσα από την επιστολή, οι υπάλληλοι ζητούν από συναδέλφους, διευθυντές και ηγέτες που ζουν έξω από το Σιάτλ να αναγνωρίσουν την “βίαιη πραγματικότητα” που βιώνουν οι άνθρωποι μέσα στην πόλη.

Συμφωνούμε όλοι ότι η γειτονιά μας έχει μετατραπεί σε πολεμική ζώνη που κλιμακώθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ και ότι οι συνεργάτες και ηγέτες μας πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει.

Οι υπάλληλοι ζητούν από την Microsoft να καταδικάσει την χρήση δακρυγόνων, σφαίρες από καουτσούκ και τα χτυπήματα σε ειρηνικούς διαδηλωτές, να ακυρώσει τις συμβάσεις με το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ και άλλες αρχές επιβολής του νόμου. Επιπλέον, αιτούνται την παραίτηση της Δημάρχου, Jenny Durkan “για την αποτυχία της να προστατεύσει τους ανθρώπους της και να διατηρήσει την αστυνομία υπόλογη”.

Αναφορά γίνεται και στην εκστρατεία Black Lives Matter Seattle, όπου οι υπάλληλοι ζητούν την υποστήριξη των αιτημάτων και δωρεές σε σχετικούς οργανισμούς. Τέλος, σε μία ανάρτηση ο Nadella δήλωσε ότι η Microsoft, έχει “στόχους και προγράμματα για την βελτίωση της εκπροσώπησης σε όλους τους ρόλους και σε όλα τα επίπεδα”, ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία και την φωνή της εταιρείας για να δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο σύστημα δικαιοσύνης.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.