Microsoft: 70% πτώση στα έσοδα από τα smartphones

Η δυσκολία της Microsoft να βγάλει κέρδη από τα smartphones είναι γνωστή σε όλους και στην ίδια. Η Microsoft βγάζει περισσότερα χρήματα από την αδειοδότηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στο Android, παρά από τις πωλήσεις Windows Phone συσκευών.

Για να μιλήσουμε όμως με αριθμούς, για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, το τμήμα των smartphones σημείωσε 70% πτώση εσόδων συγκριτικά με το ίδιο διάστημα την περασμένη χρονιά. Από την άλλη, οι πωλήσεις των Surface σημείωσαν αύξηση 9%.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της Microsoft στον τομέα των smartphones, όμως υπάρχουν οι πληροφορίες που μιλούν για το Surface Phone, το οποίο λέγεται ότι θα έρθει το 2017. Οι αναφορές κάνουν λόγο για τρεις διαφορετικές εκδόσεις, που θα απευθύνονται σε επαγγελματίες, στον μέσο χρήστη και σε όσους θέλουν high-end χαρακτηριστικά.

Υπάρχουν άλλες (ανεπιβεβαίωτες) πληροφορίες που μιλούν για επεξεργαστή Snapdragon 830, μνήμη RAM 8GB και ότι μια τέτοια συσκευή θα απευθύνεται μόνο στην αγορά των επιχειρήσεων, μιας και η προηγούμενη στρατηγική της Microoft να απευθυνθεί σε όλους τους χρήστες, δεν μπόρεσε να πετύχει.

Για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, συνολικά η Microsoft ανέφερε έσοδα 20.6 δισ. δολαρίων με καθαρά κέρδη 3.1 δισ. δολάρια. Για το οικονομικό έτος 2016, τα έσοδα είναι στα 85.3 δισ. δολάρια με τα κέρδη να φτάνουν στα 16.8 δισ. δολάρια.

microsoft smartphone profits, Microsoft: 70% πτώση στα έσοδα από τα smartphones

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
fotis

αντιο microsoft

ironmanmark40

Το θέμα είναι πως μετά τη τελευταία σειρά λουμια 930, 830, 1520, κτλπ δεν κυκλοφόρησε νέα σειρά παρα μονο τα 950/950xl, 550, 650, οποτε οι επιλογές των χρηστών είναι λιγότερες. Από την αλλη , χρήστες wp με παλαιότερες συσκευές κανουν μια χαρά τη δουλεια τους, οποτε λένε “γιατί να χαλάνε λεφτά; και αυτο είναι θέμα! Εγώ ας πούμε με το 930 κάνω μια χαρά τη δουλεια μου και το 950 αν και πολυ καλύτερο θα σκεφτώ πολυ να το παρω. Βλέπετε δεν έχουμε την τρελα να κυνηγάμε qhd οθόνες και 100 επεξεργαστές όπως άλλοι, ή να στεκόμαστε σε “ουρές “…. τώρα εάν η Microsoft βγάζει ή δε βγάζει λεφτά τι καημός και αυτος…. έχετε μετοχές; αλλα τι λέω… μια παρουσίαση του 950/xl δεν έχουμε δει, και όσες παρουσιάσεις wp συσκευών έχουν γίνει είναι κακιστες… τέλος πάντων…. η Microsoft εχει ρίξει το βάρος στην ανάπτυξη των windows 10 σε υπολογιστές και κινητά αυτη τη στιγμή, οποτε οι συσκευές έχουν μείνει πίσω. Λέτε ένας εταιρικός γίγαντας σαν την Ms να μη ξέρει τι κανει; εμείς θα τους πούμε;

stavag

Το λειτουργικό είναι άψογο update γίνονται συνέχεια προς το καλύτερο, προσωπικά με έχει κερδίσει.Τωρα Εάν δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση είναι ενα θέμα, αλλά μέχρι εκεί.Οσο βολεύουν τα windows ok μετά βλέπουμε ,δεν είμαστε φανατικοί καμίας πολυεθνικής!!!

Αλέξανδρος

Οι συσκευές της δεν ειναι κακές. Έχουν κατι σημαντικό πανω: Αντοχή στον χρόνο. Υποθέτω ότι αν το φημολογούμενο Surface έχει τα παραπάνω θα ειναι ακόμα ποιο ισχυρό. Αλλά οι περισσότεροι χρησιμοποιούμαι 2 με 4 εφαρμογές. Υπάρχουν και άλλοι που θέλουν παιχνίδια οπότε προτιμάνε άλλα συστήματα. Αν αλλάξει το θέμα εφαρμογές πιστεύω οτι κοντράρει τα άλλα. Και να μην το αλλάξει δεν με νοιάζει προσωπικά. Είμαι ικανοποιημένος από όσα έχω οπότε θα συνεχίσω να έχω Windows

edd

Μειωμένα έσοδα, μείωση πωλήσεων κλπ δε μου λένε κάτι για την ποιότητα του λειτουργικού.
Για μένα κάνει λάθος που δεν έχει βγάλει μία συσκευή lumia 750-850. Οι επιλογές μεταξύ 100-300 ευρώ είναι μηδέν και έχει 10 συσκευές σε <100 ευρώ.

Τόσα χρόνια με android, έδινα τα ωραία λεφτάκια μου και έπερνα upper-midrange συσκευές με 200-250 ευρώ και στο χρόνο ξεκίναγαν τα σοβαρά κολήματα. Τι να το κάνω να είναι στα χαρτιά τούμπανο και στην εμπειρία χρήσης μάπα.. Χαρακτηριστηκό παράδειγμα το xperia SP που έχω τώρα και το lumia 925 που είχε ο αδερφός μου μέχρι πρόσφατα και το άλλαξε για το 950. Αγορασμένα τον ίδιο καιρό, με το 1ο να υπερτερεί του 2ου στα χαρτιά και τώρα μετά από 2 χρόνια να κολλάει και στις κλήσεις ενώ το 2ο να πηγαίναι μπάλα με win10 insider.
Αν είναι να προσφέρει κάτι μια συσκευή, να το κάνει ή καλά ή καθόλου.

Παράγγειλα χθες το 640. Ήμουν μεταξύ αυτού και του P9 lite. Θα ήθελα κάτι σε lumia 850 αλλά αφού δεν υπάρχει και δεν θέλω τη ναυαρχίδα, αναγκαστικά 640.

Kostas

@edd, με 250€ παίρνεις προσφορά το 950….!!!!!
@fotis, τι εννοείς με το “αντίο”?

KostasB

Αν δεν μπορεί να πάρει Pokemon Go, ότι specs και να έχει, άπατο θα πάει… 😝

fotis

Εννοω οτι το mobile τμημα της εταιριας δεν υπαρχει εχει καταρρευσει εντελος

Αλέξανδρος

Χαλαρώστε ρε παιδιά τι νομίζετε θα κλείσει η Ms το τμήμα mobile? Από εκεί και πέρα με το Surface θα δούμε διαφορά γιατί πιστεύω ότι θα είναι ένα smartphone που όταν συνδέεται με την οθόνη “θα γίνεται κυριολεκτικά όπως το pc”. Αυτό θα την ανεβάσει και εφόσον πολλές εφαρμογές γίνονται universal θα δούμε σίγουρα βελτίωση γιατί η Google παίζει μόνη της και αυτό δεν είναι καλό σίγουρα για μας. @edd και τα δύο κινητά έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά απλά το android έχει full multitasking ΑΛΛΑ και virtual machine art ή dalvik που βαραίνει το σύστημα. Το android έχει χίλια καλά αλλά όσο το φορτώσεις με εφαρμογές τόσο περισσότερες διεργασίες θα τρέχουν στο παρασκήνιο. Αυτό είναι μεν καλό αλλά αν τρέχουν πολλά από πίσω καταλαβαίνεις ότι δημιουργούνται “κολληματάκια”. Βάλε αν ξέρεις το greenify για να αδρανοποιείς τις εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι, αν είσαι root παίξε με ένα ram manager ( για να μη κρατάει πολλές εφαρμογές στο παρασκήνιο, γιατί όπως και να το κάνουμε ένα giga ram είναι λίγο ) και αν την Rom την αισθάνεσαι βαριά καλό είναι να πας σε μια πιο ελαφριά. Μπορεί να ακούγονται τα παραπάνω κάπως αλλά η Microsoft τις Rom τις κάνει η ίδια για… Συνέχεια »

edd

@Κώστα, 294€ το έχει. Βάζω αυστηρά ταβάνι 250,00€ και αυτά πολλά είναι για την χρήση που το θέλω αλλά τα δικαιολογώ αν έχει καλό design. π.χ. εξωτερικά μου αρέσει το 650 αλλά δεν έχει καλές κριτικές για την ταχύτητά του. Το 720p βίντεο δε με απασχολεί καθόλου. Ένα γρηγορότερο επεξεργαστή θα ήθελα για να μην λαγκάρει. @Αλέξανδρε, τα έχω δοκιμάσει όλα. Θεωρώ ότι είναι επιηκώς απαράδεκτο να έπρεπε να τα δοκιμάσω όλα αυτά για την χρήση που το θέλω. Από τη sony όλο παραδόξως δεν έχω παράπονο. Ποιοτική σε όλα της και ότι μπορεί το έχει κάνει για τη συσκευή. Γενικά δεν είμαι απαιτητικός χρήστης. Fb, e-mail, browser χρησιμοποιώ πέραν μηνυμάτων/κλήσεων. Οτιδήποτε παραπάνω μου είναι περιττό γιατί υπάρχουν υπολογιστές στη δουλειά και το σπίτι και όταν βγαίνω δεν ασχολούμαι με το κινητό. Για θέματα δουλειάς χρειάζομαι ms access, άρα λάπτοπ το λιγότερο. Το λειτουργικό δεν έχει πραγματικό multitasking, έχει κακό multitasking, μην τα μπερδεύουμε. Και μόνο που δε σου δίνει την ελευθερία να επιλέγεις τί θα τρέχει στο παρασκήνιο, δείχνει το πόσο κακό είναι εκ βαθρων. Οι custom ROMs είναι πολύ υποδεέστερες της εργοστασιακής και πολύ προβληματικές επίσης. Με την δικιά του δεν μου έχει κάνει ποτέ reboot και ποτέ… Συνέχεια »

Darth

δυο φορές ειχα τα wp (για δεύτερη συσκευη) αλλά ποτέ δεν τα κράτησα γιατί ήταν πολυ άσχημα ……

και μετα τα wp10 ουτε να τα βλέπω μπορώ.. είχαμε που είχαμε την google που έβλεπε ποτέ κλανουμε τώρα και η microsoft?

αν ειναι να εχω μια δεύτερη google τι να την κάνω πλέων, αντε στο pc μπορείς να αφαιρέσεις πλήρως το spyware και να κλισεις τα Udpates ετσι εισαι οκ.. στο κινητό?

Ιωάννης jb

Γελαω με τον φίλο που έχει όριο και για 50 ευρώ δε παίρνει κινητό που θα του βγάλει άνετα 5ετια και έχει απείρως περισσότερες δυνατότητες…
Και κάτι ακόμα μπερδεύεται με το λόγο που δε πουλάει…
Ο λόγος που δε πουλάει η microsoft δεν είναι η συσκευές μία χαρά συσκευές έχει και τις έχει καλά χωρισμένες σε κατηγορίες πλέον…
Ο λόγος δλδ οι λόγοι που δε πουλάει είναι άλλοι….
Πχ το μέτριο design… το χάλια λογισμικό και οι χάλια εφαρμογές..

Το γέλιο τις αρκούδας ομως θα το ρίξουμε όταν θα ξαναβγάλει η nokia κινητό…
Χαχαχα!!!!!!
Εκεί να δω τι θα αγοράσουν οι fun τις εταιρίας…
Μου θυμίζει πασοκ πριν 1 χρόνο που έφτιαξε κόμμα και ο Παπανδρεου tragic χαχαχα

Γιώργος

Υπάρχουν 3 εταιρείες που περιμένουμε να βάλουν λουκέτο αργά ή γρήγορα , Sony mobile , Microsoft mobile και HTC. Με μερίδιο αγοράς 1-2% δεν πας πουθενά και το τέλος είναι προδιαγεγραμμένο.

edd

@ Iωαννη jb, με τη λογική σου γιατί να μη δώσω 50€ ακόμα να πάρω κάτι καλύτερο. Και με άλλα 50€ κάτι ακόμα καλύτερο και πάει λέγοντας. Έχω πεί 250,00€ άρα οτιδήποτε με 250,01€ και πάνω κόβεται, και διαστημόπλοιο να είναι.
Ο σκοπός της μετάβασής μου σε wp είναι γιατί πιστεύω ότι μπορεί να κρατήσει παραπάνω από το android χωρις να χρειάζεται να πάρω ναυαρχίδα. Αν ήθελα ναυαρχίδα, έπερνα ένα xperia z5, όντας ευχαριστημένος από τη sony ούτως ή άλλως.
Δεν είναι κακό να χρησιμοποιείς κανόνες και όρια. Δοκίμασέ το στη ζωή σου, καλό θα σου κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.