Microsoft: Πούλησε λιγότερα από 1 εκατ. smartphones [Q4 2016]

Η Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το προηγούμενο τρίμηνο, το τέταρτο τρίμηνο του 2016. Όπως ήταν αναμενόμενο τα έσοδα από τα smartphones σημείωσαν πτώση, αλλά το 81% κάτω από την ίδια περίοδο το 2015, δεν μπορεί παρά να είναι εντυπωσιακό ως αριθμός.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2015 η Microsoft είχε πουλήσει 4.5 εκατ. Lumia smartphones. Για το το ίδιο τρίμηνο του 2016 δεν δίνει αριθμό πωλήσεων, όμως αν κάνουμε την πράξη προκύπτει ότι πούλησε κάτω από 1 εκατομμύριο.

Συνολικά, τα έσοδα της Microsoft ήταν στα 26.1 δισ. δολάρια non-GAAP (24.1 δισ. δολ. GAAP). Τα καθαρά έσοδα του τεχνολογικού γίγαντα έφτασαν στα 6.5 δισ. δολάρια non-GAAP (5.2 δισ. δολάρια GAAP).

Η πλήρης αναφορά βρίσκεται στην επίσημη σελίδα της Microsoft.

microsoft lumia sales, Microsoft: Πούλησε λιγότερα από 1 εκατ. smartphones  [Q4 2016]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GS

Και που το περίεργο? Τα windows phone είναι κατά πολύ ξεπερασμένα.Τώρα μόνο Android και iOS.Άσε που δεν είναι βολικά στη χρήση.

thanoik

GS γιατί δεν είναι βολικά;Τεκμηρίωσε την άποψη σου.Τη σου προσφέρουν τα άλλα εκτός από εφαρμογές;

ChristosT

Τα Windows ήταν αρκετά σταθερά και ελαφριά. Εκείνο που μου έσπαγε και μου σπάει τα νεύρα είναι το απίστευτο scrolling που ρίχνεις μέχρι να βρείς αυτό που θές (κουραστικό αρκετά) και γενικά το Metro UI.
Είναι ο λόγος που τα σουτάρισα και τα 8 και τα 10. Χώρια η κάθε 5 λεπτά αποστολή δεδομένων σε 10 σελίδες servers της ms.
Τα 7άρια ήταν ότι καλύτερο είχε βγάλει. Καθαρά στην εγκατάσταση απαλλαγμένα απο σαβούρια και έβαζες οτι ήθελες. Τώρα με το που εγκαθιστάς τα 10 έχεις απο πάνω σου 1000 ρουφιάνους να σε κατασκοπέυουν και να τραβάνε πόρους.
Βάζει ένα κάρο εφαρμογές που δεν χρησιμοποιεί σχεδόν κανείς.

KnightRider

Ρε Microsoft λογικό είναι !!!

Σκέψου ότι για το messenger απαιτείς 2GB RAM χωρίς λόγο + που δεν βγάζεις function εφαρμογές !!!

Costas

Και που το περίεργο? Εδώ εκείνη τα έχει εγκαταλείψει στήν μοίρα τούς. Θέλει και έσοδα?

nikolasgre

Τα windows mobile ήταν είναι και θα είναι ένα τρίτο λειτουργικό, πολύ απλά επειδή είναι κομμάτι των windows10 είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε μερικούς. Η microsoft είχε ανακοινώσει πέρυσι αρχές του 16 πώς για αυτό το χρόνο θα επικεντρωθεί στα windows 10 για υπολογιστές, μέχρι δηλαδή ν αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τα 7 ή 8 και μετά θα εστιάσει στα mobile. Άλλωστε ούτε συσκευές έβγαλε στην πορεία ούτε καμια προωθητική ενέργεια είδαμε. Έτσι λοιπόν προκύπτει αυτό το μικρό ποσοστό.

Ντ

Το πιο δύσχρηστο λειτουργικό. Ακόμα Κ τα Symbian ήταν πιο λειτουργικά. Κι αν ακόμα έχω λάθος, δε μπορεί να κάνουν λάθος τα εκατομμύρια που δεν το προτιμούν.
ΌΣΟ για τη με το ζόρι μετάβαση στα 10 από το 7 και το 8,αρχισε να φαίνεται η αντιπάθεια που προκάλεσε σε πλήθος κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι η χρήση σταθερού υπολογιστή ή λαπτοπ(άρα Windows ), καθιερώθηκε σταθερά πίσω από Smartphone η tablets, (άρα Android η ios)

For. K

Απόλυτα φυσιολογικό.

Π. Τ.

Με τα Smartphone, and ο κόσμος άρχισε να μην έχει εξάρτηση από τα Windows. Ανακάλυψε ελεύθερα κ πιο ελαφριά λειτουργικά, που μετά από λίγο καιρό, παρέχοντας κάποια office και βελτιώνοντας κάποιες υπηρεσίες, θα κάνουν την ύπαρξη της λιγότερο αναγκαία.

GS

@thanoik τα windows phone είναι πολύ δύσκολα.Τα εκατοντάδες παράθυρα στο αρχικό μενού σε δυσκολεύουν πολύ να βρεις την εφαρμογή που θες.Γενικά μόνο σε PC και laptop βολεύουν.Στα τηλέφωνα όχι (προσωπικά πάντα).

GS

@thanoik τα άλλα λειτουργικά είναι απλά πιο εύκολα από τα windows.Ούτε παραθυράκια ούτε μπούρδες ούτε τίποτα.Άρα πιο εύκολη χρήση.Τέλος

Alex

Λογικό αυτό. Γιατί πολυ απλά δεν τα στήριξε, δεν τα διαφήμισε, και ναυάγησε συνάμα και το πρότζεκτ με τις εφαρμογές Android. Από την αλλη Βεβαια όσοι πήραν πέρυσι τηλέφωνα ή αναβάθμισαν απο 8.1 δεν ειναι αναγκαίο να αλλάξουν συσκευή καθότι η υποστήριξη επεκτείνεται μέχρι το 2019-2020. Συνάμα ξεφορτώθηκαν τα τελευταία κομμάτια (όσα μπορούσαν να σπρώξουν τουλάχιστον) όποτε ίδωμεν στο μέλλον αν αυτό το περιβόητο Surface Phone βγει στην αγορά και τι θα ειναι αυτό το τηλέφωνο

Πάνος

@GS τα tiles ΔΕΝ είναι παράθυρα. Είναι συντομεύσεις εφαρμογών, όπως ακριβώς και στην αρχική του Android. Επίσης ταυτόχρονα είναι και live δηλαδή προσφέρουν πληροφορίες όπως τα widget.
Το μόνο “κακό” είναι πως δεν μπορείς να φτιάξεις την οθόνη όπως θες στο στυλ του android, η να έχεις πολλές αρχικές.
Αυτό που έχει χαντακώσει τα win10 είναι ΜΟΝΟ η έλλειψη mainstream εφαρμογών και τίποτα άλλο.
Κάτι για το messenger που γράφτηκε ότι θέλει 2gb ram, έχω την εντύπωση πως για αυτό ευθύνεται ο developer, όχι η MS.

lsantas

@christosT δυστυχώς για εμάς ακόμη και 3310 να έχεις και στο βουνό να μένεις αν θέλουν να βρουν που κάνεις την ανάγκη σου θα το βρουν.. Απλά είναι να μην τους μπεις στο μάτι. Οποιαδήποτε έκδοση windows και αν έχεις είτε Linux είτε osx ( με εξαίρεση ίσως το tails) ξέρουν που μπαινεις και τι κάνεις. Αν θες να μην παρακολουθησαι απλά κάνε unplug..

giorgosgek

Ξερω πως φαινεται ,ετσι ημουν και εγω , αλλα οποιος λεει οτι τα windows phones ειναι δυσχρηστα και περιπλοκα ειδικα και απο ενα pc , δεν εχει ιδεα τι του γινετα, δεν εχει πιασει ποτε του , δεν εχει ιδεα τι του γινεται , ισως απλα να εχει δει αλλα δεν εκανε τον κοπο να το καταλαβει , προφανως εχει κολλησει μονο σε ενα λειτουργικο η εφαγε σαβουρα απο το android στα αρχικα του σταδια και πηγε σε ios οπου και το θεοποιησε. Δεν υπαρχει , πιο απλο , πιο ευκολο και πιο σβελτο λειτουργικο, η πιο smooth εμπειρια, για εμενα η καλυτερη ασφαλεια και οι λιγοτερες παραβιασεις με διαφορα. Τα “τετραγωνακια” τα ρυθμιζεις εσυ ποσο μεγαλα να ειναι και ποσα θα εχει , μπορεις να εχεις ενα μεγαλο τηλεφωνο (χρησιμευει αν εχεις καμια γιαγια και θες να της το δωσεις) και αν θες εφαρμογες ,απλα κανεις swipe, αν θες ρυθμισεις ειναι τα παντα στις ρυθμισεις . Σου δινει δυνατοτητες χωρις να σε περιοριζει και ενω στις δινει , ειναι απλο , δεν εχει ρυθμισεις και παραρυθμισεις και launchers .Να πω για τις οθοναρες που εβαζε στα καλα μοντελα η για τις καμερες που μεχρι προσφατα ηταν οι καλυτερες, μεχρι… Συνέχεια »

Ν™

@GS ποια συσκευή είχες, για πόσο καιρό και δεν σε βόλεψε?
@christos t Δεν πιστεύω να μπερδεύτηκες με τα PC? Για mobile μιλάμε.
@Knightrider δεν απαιτεί η MS 2gb για το messenger αλλά ο “φιλος” μας ο Zuckerberg…..

alex

Σας γράφω αυτή τη στιγμή από Nokia 925 με windows phone 8. Προσωπικά δεν βρισκω τίποτε περίεργο με το άρθρο…

GS

@Ntm δεν είχα δικιά μου συσκευή windows αλλά επειδή είχα δουλέψει Nokia Lumia πιο πολύ δεν μπορούσα να το συνηθίσω.

ML640

Από το 2011 μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ κινητά (2) με windows phone.
Διαβάζω που γράφουν μερικοί ότι το συγκεκριμένο λειτουργικό είναι δύσχρηστο και μου φαίνεται αδιανόητο αυτό. Το αντίθετο συμβαίνει. Ίσως φαίνεται σε κάποιους δύσχρηστο επειδή έχουν συνηθίσει στο android ή στο ios.
Το UI μου φαίνεται πολύ ωραίο και είναι διαφορετικό από τα άλλα δύο(αυτό είναι και θέμα γούστου). To πρόβλημα με τα κινητά με WP είναι για κάποιους η έλλειψη πληθώρας εφαρμογών.Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά ότι μέχρι και την έκδοση WP8.1 τα κινητά πήγαιναν σφαίρα (ειδικά τα ΝΟΚΙΑ/Lumia) οπότε αυτό κάπως εξισορροπούσε τα πράγματα. Τώρα όμως με την έλευση της έκδοσης WP10 παρατηρώ ότι πλέον το λειτουργικό τρώει μερικά κολλήματα που παλιότερα δεν υπήρχε περίπτωση. Τo έχει παρατήσει φαίνεται η MS.

Σταυρος Χρι

Οποιοι λέτε οτι ειναι δυσχηστο, απλα δεν το έχετε δουλέψει… Απλα το έχετε δει μια δυο φορες σε κανένα πλαίσιο !

Chriskand

Κριμα ειναι για την MS. Ειμαι φαν της σε ολα τα προιοντα της εδω και χρονια. Εχω και Lumia 930 εδω και 3 χρονια και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με win10. Ελαφρια και ανετα στη χρηση. Υστερουμε λιγο σε εφαρμογες αλλα ειναι οτι πρεπει για business ατομα σαν εμενα, που απαιτειται η ταυτοχρονη λειτουργια και σε laptop ..Και παλι θα παω σε windows phone αν και με δελεαζουν τα iphone. Παντως απο Android μακρια με αυτα που βλεπω απο κινητα φιλων GS7 & τετοια flagships.
Παντως οσοι λετε οτι ειναι δυσχρηστα θα πω και εγω οτι δεν εχετε δουλεψει καιρο σε αυτα. !

alxgiann

Να μήν σχολιάζετε πράγματα που δεν ξέρετε. Και όχι, ούτε μερικά tap στο μαγαζί που πουλάει την συσκευή δίνουν αυτό το δικαίωμα.
Τα windows phone 10, είναι ελαφρύ λειτουργικό και επίσης είναι ότι πιο απλό υπάρχει αυτή την στιγμή… το 80% των λειτουργιών του κινητού είναι προσβάσιμο με 2 αγγίγματα στην οθόνη. Και επίσης, η αρχική οθόνη μπορεί να παραμετροποιηθεί αρκετά, αλλά αυτό θέλει λίγη εξοικείωση με το UI για να καταλάβεις τι σε βολεύει και τι όχι.
Δυστυχώς θα πεθάνει σε Beta, ποτέ δεν τελείωσε και ποτέ δεν υποστηρήχθηκε σωστά, η MS δεν το πίστεψε και πλέον ο χρόνος που του μένει είναι μετρημένος. Ίσως, ένα ολοκληρωμένο WP10 να είχε διαφορετική αντιμετώπιση απο τους developers. Ποτέ δεν θα το μάθουμε αυτό, όμως.
Το μόνο που μένει να κάνει η MS για να μείνει στην αγορά έιναι αυτό που ΚΑΝΕΝΑΣ άλλος δεν μπορεί να κάνει: Συσκευή στο μέγεθος κινητού με full x86 συμβατότητα και continuum.
Για να δούμε, θα το πιστέψουν και θα το υποστηρίξουν αληθινά αυτή την φορά;

manosz

Εγω ενα εχω να πω σαν πρωην κατοχος nokia lumia 930 που παρεδωσε το πνευμα ξαφνικα σε μια μερα η οθονη του και νυν κατοχος Huawei p9.. μου λειπει το νοκιακι μου!

Chris

4 χρόνια χρήστης windows phone κ 2,5 χρόνια android…από τότε που πήρα android κινητό το windows phone πήγε σε δεύτερη μοίρα κ σχεδόν δεν το χρησιμοποιώ καθόλου…κ αυτο γιατί οι εφαρμογές του android είναι χρονιά μπροστά από των windows phone…τωρα ο καθένας ότι θέλει περνει αλλά το ότι τα νούμερα των windows phone είναι εκεί που είναι δεν φταίνε οι χρήστες αλλά η ms κ οι developers….πάντως ως τώρα δεν είχα κανένα θέμα ούτε σε κολλήματα ούτε σε τπτ με το android από ότι έχω στο windows phone

kotson

Έχω αλλάξει 6 συσκευές wp τα τελευταία χρόνια που είχα απο τα εφτα έως και τα 10
Πλέον αγόρασα ένα πολύ καλό android και όντως είναι εξαιρετικο λειτουργικο και αυτό. ΑΛΛΑ…

Δεν πιστεύω οτι θα βγούνε ποτέ συσκευές που να έχουν την αμεσότητα και την ταχύτητα που διατηρούσαν τα wp σε κάποια σημεία τους. Θα αναφέρω αυτά που κατ’έμε δεν βρίσκεις σε ανδροιδ.

-Ταχύτητα και αμεσότητα για τον dialer. (ακομα και μετα απο μήνες εκνευριζομαι με το πόσο αργα λειτουργουνε οι κλήσεις και πόσο περιπλοκα είναι τα πράγματα στοα ανδροιδ)

-Ποιότητα κλήσεων ασύγκριτη…
-Calendar που δεν βρίσκεις πουθενά.
-Τα αξεσουάρ δούλευαν όλα τέλεια.
-To keyboard ήταν επίσης εξαιρετικό
-Τα Feautures ήταν απίστευτα χρήσιμα (πχ glance)

Αλλά εώς εδω ….όλα τα άλλα ήταν σάπια

Ιωάννης jb

Παιδιά μη ξεχνάμε κ το ότι πλέον η microsoft αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι έχει αφήσει μονάχα 3 συσκευές..
Lumia 550,650 κ 950…
Στα λεφτά τους αν εξαιρέσουμε το 550 που θα έπρεπε να κάνει 60-70 ευρώ, είναι ότι καλύτερο μπορεί να επιλέξει κανείς…
Μην ακούτε ότι δε πουλάει το θέμα είναι να αξίζει κ οι συσκευές αυτές είναι εξαιρετικές!!!!
Το κόλλημα με τις εφαρμογές που ακούω κάθε λίγο κ λιγάκι εδώ μέσα είναι για τους αργοσχολους!!!
Οι σοβαροί άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους δεν έχουν τόσο κόλλημα λες κ δεν υπάρχει καμία εφαρμογή στο store

Σταυρος Χρι

Υπερκαλημενος σε ολα απο τα Windows phone…. Μια φορα να τα δουλέψεις, δεν τα αλλάζει γιατί έχουν πραγματα που δεν τα κανει κανένα αλλο τηλέφωνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.