Microsoft Lumia: 54% πτώση στα έσοδα πωλήσεων

H Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους και ενώ τα περισσότερα τμήματα τα πήγαν πολύ καλά, το μεγάλο “αγκάθι” ήταν τα Lumia. Μέσα στο τρίτο τρίμηνο παρουσιάστηκε 54% πτώση στα έσοδα πωλήσεων σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι. Αυτό σημαίνει ότι κατάφερε να πουλήσει μόλις 5.8 εκατ. Lumia την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Το τρίτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους η Microsoft είχε πουλήσει 9.3 εκατ. Lumia, ενώ είχε εξίσου σημαντική πτώση από το δεύτερο τρίμηνο του έτους όπου οι πωλήσεις ήταν στα 8.4 εκατομμύρια.

Για το τρίμηνο που διανύουμε, η Microsft έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στις Windows 10 ναυαρχίδες που ανακοίνωσε πρόσφατα, Microsoft Lumia 950, Microsoft Lumia 950XL και το πιο οικονομικό Microsoft Lumia 550. Μένει να δούμε τι θα καταφέρει, ειδικά τώρα που πλησιάζει η περίοδος των γιορτών και παραδοσιακά οι πωλήσεις ανεβαίνουν. Όπως και να έχει όμως, η Microsoft τα περισσότερα χρήματα τα βγάζει από τις άδειες πατεντών που παραχωρεί στο Android.

Ενδεικτικά να πούμε ότι σε άλλα κομμάτια τα πήγε πολύ καλά:

• Bing 29% αύξηση
• Office 365 commercial seats 66% αύξηση
• Consumer licenses 157%
• Total commercial bookings 10% αύξηση
• Servers 9% αύξηση
• Azure 135% αύξηση

Microsoft Lumia: 54% πτώση στα έσοδα πωλήσεων, Microsoft Lumia: 54% πτώση στα έσοδα πωλήσεων

Πηγή: 1,2

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Λογικο ηταν, αφου ολοι οσοι εδιαφερoνταν για Windows Phone περιμεναν να βγουν οι νεες συσκευες με τα Windows 10. Εξαλλου δεν εχει ξεκαθαριστει αν θα παρουν ολες οι συσκευες Windows Phone 8 τα Windows 10 με ολα τα χαρακτηριστικα τους…

Sotiris

Αναμενόμενα αποτελέσματα. Το λειτουργικό είναι πεθαμένο, τα 10αρια δεν θα αλλάξουν τα πράγματα και εδώ θα είμαστε να το δούμε. Έχουν πέσει οι τιμές σε κινηταρες οπως το G4 και το S6 και θα πάει ο άλλος να αγοράσει ακριβό Lumia? Μονο κορόιδα θα πάρουν το 950xl όπως γίνεται και με τωρινά Lumia. Και άντε να πείσεις παπαγαλιζοντας οτι τέτοιες συσκευαρες κολλανε ή δεν βγάζουν καλές φωτογραφίες. Ούτε ένας λόγος δεν υπάρχει για να αγοράσεις wp σε τιμές άνω των 150 ευρώ κι ας εθελοτυφλούν οι wp fans.

Nick

@ Sotiris καλημέρα . Το μοναδικό μειονέκτημα των wphones είναι η έλλειψη σε αριθμό και σε πολλές περιπτώσεις η ποιότητα των εφαρμογών.Καλό θα είναι να δούμε εάν μέσα στο 2016 βελτιωθεί αυτό με τις σχετικές πλατφόρμες μεταφοράς που δόθηκαν στους developers.Αν δεν γίνει τότε απλά η Micrsoft θα παραμείνει από στρατηγική επιλογή (χωρίς όφελος οικονομικό) με το μικρότερο μερίδιο στην αγορά. Αν δουλέψει όμως ,αλλάζει δραματικά η κατάσταση, και η πίεση σε lg,samsung ,htc και γενικά σε όσους Ασιάτες ξεκοιλιάζουν το Android κάνοντας κινητά σαν το g3 ,s5 ,s6 να σκαλώνουν θα είναι αφόρητη.Για την ώρα έχεις απόλυτο δίκιο. Τηλέφωνα των 150 ευρώ ,όπως το 640 4g για μη απαιτητικούς χρήστες ή για 2η συσκευή είναι πολύ καλή επιλογή.
Καλά να περνάς .

rose

Θα ελεγα δεν αξιζει να παρει καποιος windows ανω των 250€ . Το λειτουργικο ειναι απιστευτο ,το store τα γνωστα. Αμα καποιοι δεν εχουν ποιασει ποτε τους windows ας μην εκφερουν αποψη.

b16bkostas

Λογικό έχει να βγάλει ναυρχιδα εδώ και δυο χρόνια.. Αλλά και τα καινούργια που βγάζει τα μικρά η ανακοινωσει τον 10 έχει γίνει πολύ νωρις και αυτό σταματάει κάποιους και τους κάνει να περιμένουν..

Επίσης αν δεν υπάρχει ναυαρχίδα να σε κάνει να ζηλεύεις και ας πάρεις το φτωχό συγγενή πάλι δεν γίνεται δουλειά..

Από εδώ και πέρα να δούμε..

Όντως τα lag στα αντροιντ έχουν μικρηνη αλλά η μπαταρία είναι ακόμα πρόβλημα στα android στο 1520 με όλη την ώρα χρήση data και σκληρή χρήση βγάζω 7:30 on screen σταθερά.. Και δεν κλείνει ποτε καμιά εφαρμογή από μόνη της.

Το store πρέπει να φτιάξει να γίνει ιδέα σε όλους ότι πρέπει να βγάζουν εφαρμογές και για τα τρία λειτουργικά ειδικά εδώ Ελλάδα..

NLS

Σωτήρη καλό θα ήταν να προσέξεις τις εκφράσεις σου προς ανθρώπους. (υπάρχει η λεπτή διαφορά να βρίζει κάποιος ένα προϊόν ή να βρίζει τους ανθρώπους που το επέλεξαν) Δεν σε όρισε κανένας αυθεντία στο χώρο. Μίλα για τον εαυτό σου. Εγώ IOS πλησιάζω μόνο με το ζόρι και συνήθως για να λύσω κάποιο πρόβλημα του σε φίλους και πελάτες. Πολλές φορές έχω βγάλει σπυριά με απίστευτους περιορισμούς και τη φτώχεια του λειτουργικού. Android λάσπωσε (και σε performance και σε ιδέες). Περιμένω (μαζί με ένα Z4 Tablet LTE), παρακολουθώντας να κάνουν το επόμενο μπαμ. Σαν συσκευές βγήκαν μόνο αηδίες για συγκεκριμένο κοινό φέτος. Με τόση εξάρτηση από το Android (όμως αυτό που πρέσβευε όταν βγήκε, γιατί τώρα ψάχνονται λίγο – ειδικά οι κατασκευαστές, όχι τόσο η Google) και όμως θα δώσω μια ευκαιρία στο νέο flagship, ίσως το μόνο flagship με “balls” να είναι διαφορετικό από την μόδα και να πλασάρει κάτι διαφορετικό. Κατά τα άλλα, ότι λέει ο Nick και ο b16bkostas. Α σαν εκτίμηση. Περιμένω σοβαρή άνοδο του Win10 φέτος. Και λόγω των συσκευών που επιτέλους φρεσκάρονται (και νέες και φρεσκάρονται και οι παλιές) και λόγω universal apps και λόγω του Ινδού στην κεφαλή που φαίνεται ότι ξελασπώνει την… Συνέχεια »

Άκαρδος

Θα μπορούσα και εγώ κάλιστα να γράψη μία έκθεση σαν και του NLS απο πάνω για τύπους όπως το γνωστό troll ο Sotiris, αλλά πλέον το έχω πάρει πρέφα. Τόσο σημασία του δίνεται, τόσο περισσότερο τον ευχαριστείτε και συνεχίζει. Αγνοήστε τον και ας λέει ότι αηδία του κατέβει. Τόσα ξέρει, τόσα λέει.

Techfan

skeftomai, giati oi etairies dinoun ta kata poli meiomena pososta tous sto “koino”… Kaneis den skeftetai oti sinithos einai mageiremena statistika?

Anyway, i microsoft exei ypobathro kai statheropoihthike stin agora oti kai na lete. Den yparxei alli etairia p na mporei na anteksei ta panta….

Gvirginia

@Techfan Όλες οι εταιρείες είναι υποχρεωμένες να βγάζουν τους ισολογισμούς τους.

Κατά τ’άλλα θα συμφωνήσω με τον Άκαρδο, δεν αξίζει να ασχολείστε με τον Sotiris.
Μόνη μου απορία είναι γιατί δε του κόβονται τα σχόλια (μιας και παραβιάζει τους όρους χρήσης). Εντάξει να λέει την άποψή του όποια και να είναι αυτή, αλλά όχι και να προσβάλει συνέχεια. Σε προηγούμενο θέμα μίλαγε για “λοβοτομημένους”…

Sotiris

Είναι σύνηθες στα ελληνικά forums ή σε σχόλια να κόβονται οι ωμές αλήθειες γιατί προσβάλλονται ορισμένοι. Εγώ φταίω που σας τα λέω ξεκάθαρα και δεν συμμερίζομαι τα ευχολόγια σας. Γιατί εκεί στηρίζεστε και πουθενά αλλού. Στο τέλος θα συμπαθήσουμε και τους οπαδούς του σαπιομηλου και αυτό θα είναι κατόρθωμα. Αλλά τι λέω… Τρολαρω εγώ και οχι οσοι περιμενουν νεκρανάσταση και διψηφια ποσοστά.

Gvirginia

@Sotiris Το μόνο που είναι σύνηθες να κόβεται είναι σχόλια που προσβάλλουν. Το να αποκαλείς άτομα “λοβοτομημένα” ή “κορόιδα” επειδή κάνανε μία επιλογή που εσύ τη θεωρείς λάθος, δεν είναι “ωμή αλήθεια”. Πες μου πώς θα άλλαζε το νόημα της “άποψής” σου παραπάνω αν δεν χρησιμοποιούσες τον όρο “κορόιδα”?
Ναι τρολάρεις. όταν σε κάθε θέμα για τα Windows (PC + mobile) το μόνο που λες είναι “πεθαμένα είναι και κορόιδα όσοι τα προτιμούν” χωρίς να στηρίζεις την άποψή σου με σοβαρά επιχειρήματα.

thomas

@Sotiris πες μου φιλε τι ακριβως σου αρεσει με το android?πες μου μια λιστα αυτων που σου αρεσουν και δεν βρισκεις αλλου.

Άκαρδος

@thomas

Θα σου πω εγώ. Πρώτον του αρέσει το lag. Lag παντού όμως, ακόμα και στον dialer. Του αρέσει και το 80%+ των συσκευών που έχουν κενά ασφαλείας. Του αρέσει επίσης και το fuse τύπου Knox που αρχίζουν και βάζουν όλοι οι κατασκευστές στις συσκευές τους (πιο πρόσφατα ακόμα και η Google στο Nexus) για να μην γίνεται να ξεκλειδώσει το bootloader χωρίς να χαθεί η εγγύηση, πράγμα που γειώνει όλους τους “power users” που το παίζουν ψαγμένοι γιατί παίρνουν Android και κάνουν root στην πρώτη μέρα. Του αρέσει να φορτίζει συχνά την συσκευή του, έως και 2-3 φορές την ίδια μέρα, καθώς το Android ως γνωστόν, δεν απασχολεί και δεν χαραμίζει καθόλου πόρους από το σύστημα. Του αρέσει που το play store, αν και έχει πολλαπλάσιο αριθμό εφαρμογών του windows store, ένα μεγάλο ποσοστό είναι “κλανομηχανές” εφαρμογές, που κάνουν όλα την ίδια χαζή δουλειά με διαφορετικό UI.
Καλό χρυσό το Android, αλλά επειδή σε κάθε άρθρο για WP, μπαίνουν οι τοξικοί Androidάδες και κράζουν, καλό είναι να λένε και τα σ@@@ά του λειτουργικού για το οποίο έχουν ορκιστεί να μάχονται εναντίον των χρηστών των άλλων δύο, σε όλα τα φόρουμ και τεχνολογικά site του κόσμου!

Τhemazerunner

Μετα την kitkat lag δεν υπαρχει στις περισσοτερες συσκευες και αν υπαρχει ειναι θεμα της εκαστοτε εταιρειας.Αυτο το γνωριζουν ολοι οσοι εχουν android συσκευες με την αναλογη εκδοση.Ουτε lag παντου ουτε σε dialer ουτε οι γνωστες παπαγαλιες… Το android ειναι πιο ευχρηστο λειτουργικο με πιο ομορφο UI και αν δεν το ρουταρεις δεν εχεις θεμα με ιους.Χρονια ολοκληρα και δεν κολλησαμε τιποτε…αν γουσταρει κανεις να μπαινει σε τσο..λιδα και κατεβαζει τα κερατα του ειναι αξιος της μοιρας του. Ο Knox(οποιος θελει τον ενεργοποιει) παρεχει extra ασφαλεια εκτος απο θεμα εγγυησης 2ετιας και οταν τελειωσει ειναι ελευθερος ο καθενας να βαλει οτι θελει.Βλεποντας μαλιστα σε πολλα sites που αρκετοι βαζοντας σε καινουριο τηλεφωνο οτι rom του κατεβει καλα κανουν μερικες εταιρειες και το βαζουν σε θεμα εγγυησης.Δεν μπορει να μπρικαρεις το κινητο γιατι σου την σβουρηξε να βαλεις οποια rom βρηκες μπροστα σου και να τους λες φτιαξτε το.Ολα αυτα μεσα στην 2ετια παντα. Ειναι γεματο features(αναλογως και της εταιρειας παντα οπως το υλοποιει εκαστοτε). Το playstore εχει αυτα που πρεπει να εχει και αν καποιος ειναι προσεκτικος οπως σε καθε αλλο store θα μενει παντα ευχαριστημενος. Για την μπαταρια εγω βλεπω λιγοτερη αυτονομια σε ios και wp και ειναι καθαρα… Συνέχεια »

NLS

Ας (ξανα)μιλήσω ως ενεργός χρήστης Android που όμως κοιτάει γύρω του. Γιατί εδώ μερικοί κάνετε για τα OS λες και είναι η ομάδα σας ή η θρησκεία σας. Ίσως αν είχατε μια ιστορία στην τεχνολογία να βλέπετε πως κάτι που θεωρείται τρομερό, γίνεται ξεχασμένο μετά από 2-3 λάθος κινήσεις (πράγμα που έχω δει ΠΟΛΛΕΣ φορές), να μην κολλάγατε τόσο. Αυτά που λέει ο Themazerunner από πάνω είναι αρκετά σωστά αλλά έχω ενστάσεις. 1) Lag υπάρχει σε πάρα μα πάρα πολλά Android devices ακόμα και σήμερα. Αυτό το έχω διαπιστώσει από διάφορους παράγοντες. α) Οι ίδιες οι εφαρμογές γίνονται πιο βαριές όσο εξελίσσονται. Χαρακτηριστικό είναι το Facebook. Σε παλιά συσκευή από σέρνεται μέχρι ΔΕΝ κάνει update (πρέπει να κάνεις ένα σωρό τρικ) πράγμα που αναγνώρισε και η ίδια η εταιρία και έχει βγάλει και το Lite. Δηλαδή δεν μπορεί κάποιος να μπει, θα μείνω με παλιό, σιγά, θα κάνω τα update μου και είμαι οκ. β) Το OS γίνεται βαρύτερο με τη χρήση. Παλαιότερα (όχι πολύ παλαιότερα) το λέγαμε αυτό με τα Windows (τα κανονικά στο PC) λόγω “φουσκώματος” με τον καιρό του registry. Το Android δεν έχω συμπεράνει ακριβώς τι του φταίει. Ναι μαζεύει cache (που μπορείς να καθαρίσεις) κάποια… Συνέχεια »

Σταυρος Χρι

Ο φιλος ο @NLS παντα ειναι μεσα στο μυαλο μου !!!! Το android ειναι ακριβως ετσι ακριβως οπως το περιεγραψε…. Επισης εδω κι μια εβδομαδα λειτουργω Lumia 640xl κι περιμενω με το που βγει το 950xl να το παρω… Οποιως δεν εχει δούεψει WP καλυτερα να μην εχει αποψη…. (παλιος χρηστης note3)

Sotiris

Ο άλλος χρήστης Note 3 και βολεύεται με wp. Τι το αναφέρεις το παλιό σου κινητό; Για να πείσεις ποιόν; Καταλάβαμε πολύ καλά τι χρήση έκανες στο κινητό σου…

παπαροκάς tiamat

Θα πεσουν κι αλλο. Τα νεα lumia δεν ηταν καθολου καλα.
Για να φτασει επιπεδο αντροιντ θα περασουν χρόνια! Δυσκολα θα ανεβασουν ποσοστα
Σωτήρη οσο προσπαθεις να πεισεις στενομυαλα ανθρωπακια να καταλαβουν 2-3 παραγματα βασικα, δεθα βρίσκεις καμια ακρη Βεβαιωμενο

NLS

Πρώτα από όλα, να λες τη συσκευή που βγήκε με τα περισσότερα μαζεμένα top χαρακτηριστικά μέσα στο 2015 (και το λένε τα specs αυτό, η στεγνές συγκρίσεις) “δεν είναι καθόλου καλά”, δεν θα το χαρακτηρίσω για να μην πέσω στην παγίδα αυτού του πράγματος που θέλω να πω από κάτω. Αλλά κανείς καταλαβαίνει μόνος του τι δείχνει.
Αυτό επί του θέματος.

Από εκεί και πέρα απορώ με την επιμονή και των δυο σας (γιατί κυρίως εσείς οι δυο είστε) να προσβάλλετε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
Να βρίσει κάποιος ένα μηχάνημα, πρόβλημα του. Να βρίσεις ανθρώπους για τις επιλογές και τα κριτήρια τους, με χαρακτηρισμούς όμως…

Σίγουρα δεν δείχνει μαγκιά.
Σίγουρα δεν δείχνει σοβαρότητα.
Σίγουρα δεν αποδεικνύει ούτε γνώση.

Έχει την τάση κάποιος κόσμος, η ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΗ (γιατί πραγματική δεν είναι) ανωνυμία του Internet και η φαινομενική ασφάλεια του να στέκονται πίσω από μια οθόνη, να τους μεγαλώνει τη γλώσσα και να τους μεγαλώνει τα (virtual μόνο) μπαλάκια τους.

Ο κάθε σοβαρός άνθρωπος μόνο γελάει με αυτά τα σχόλια.

Εν τέλει, ΑΠΟΡΩ και γιατί επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.