Microsoft & Sony: Αναμένεται να χάσουν τη θέση τους top 12 κατασκευαστές

Η αγορά των smartphones έχει αποδειχθεί αρκετά δύσκολη ακόμη και για μεγάλα ονόματα, τα οποία βλέπουν τους Κινέζους να σημειώνουν σημαντική πρόοδο. Μεταξύ των δυο μεγάλων ονομάτων βρίσκονται Sony και Microsft, που προβλέπεται να χάσουν τη θέση τους στους top 12 κατασκευαστές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IC Insights, η λίστα με τους 12 κορυφαίους κατασκευαστές smartphones στον κόσμο για το 2016, θα έχει 8 Κινέζους και από αυτή θα απουσιάζουν η ιαπωνική Sony και η αμερικάνικη Microsoft.

Για το πρώτο τρίμηνο του έτους, στο top 12 βρίσκονται κινέζικες εταιρείες όπως Huawei, Oppo, Xiaomi, Vivo, ZTE, Lenovo, TCL και Meizu, ενώ για πρώτη φορά μπήκε η ινδική Micromax.

Η Samsung με πωλήσεις 81.5 εκατ. είναι στην πρώτη θέση (για το πρώτο τρίμηνο) και ακολουθεί η Apple με 51.6 εκατ. Huawei, Oppo, Xiaomi βρίσκονται στις θέσεις τρία, τέσσερα και πέντε, αντίστοιχα. Εφτά από τις 12 κορυφαίες εταιρείες προβλέπεται ότι θα έχουν άνοδο 6% και κάτω (για το 2016) και πέντε από αυτές θα έχουν καλύτερες επιδόσεις με άνοδο 29% και άνω.

Όσο για τους δυο μεγάλους, Apple και Samsung, προβλέπεται να σημειώσουν μικρή πτώση στις αποστολές smartphones μέσα στο 2016, σύμφωνα με την IC Insights.

Οι τρεις εταιρείες που αναμένεται να βγουν εκτός δωδεκάδας είναι Sony, Microsoft και η κινέζικη Coolpad. Για το πρώτο τρίμηνο του 2016, οι πωλήσεις της Microsoft έπεσαν στα 2.3 εκατομμύρια και της Sony στα 3.4 εκατομμύρια.

IC Insights προβλέπει ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones θα σημειώσυν αύξηση 5% στα 1.5 δισ. κομμάτια το 2016.

microsoft sony top 12 manufacturers, Microsoft & Sony: Αναμένεται να χάσουν τη θέση τους top 12 κατασκευαστές

microsoft sony top 12 manufacturers, Microsoft & Sony: Αναμένεται να χάσουν τη θέση τους top 12 κατασκευαστές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

Με απλα Ελληνικα … λεγεται ” ελευθερη οικονομια “

Γιώργος

Ακόμη και η micromax πέρασε Sony και Microsoft , lol… δεν βάζουν λουκέτο καλύτερα απο μόνες τους? Από τον εξευτελισμό καλύτερος ο θάνατος.

Kostas

@Γιώργος Η διαφορά είναι αγαπητέ ότι και οι δύο μπορούν απλά να εξαγοράσουν περίπτερα σαν την micromax και να την κάνουν δώρο στα παιδιά τους για την αποφοίτηση 😛
Μην συγκρίνεις έναν σουβλατζή με τα Mac Donalds επειδή τα Mac Donalds βρήκαν καλύτερη γειτονιά από τη δικιά σου 😉

Manolis

από το TOP 1000 όμως δεν υπάρχει περίπτωση να φύγουν μέσα στο 2016!!! :p

One

H Sony και η Microsoft όμως εχουν πολύ πιο ποιοτικο hardware και software optimization και οι συσκευες τους αναβαθμίζονται για 2-3 χρονια και κρατάνε περισσότερα χρόνια, ενώ αντίθετα οι κινεζοκορεατες απευθύνονται σε επιδηξιες που αλλάζουν συσκευές κάθε χρονο και λιγότερο και ετσι τους τρωνε τα λεφτα γι’ αυτό έχουν μεγαλύτερα κερδη.

Αν ο Έλληνας της κρισης παραπονιέται για τη λιτοτητα και μετα δινει τα λεφτα του σε εταιριες κινητών που τον ξαφρίζουν κάθε χρονο, τοτε πραγματικά αξίζουμε να έχουμε μνημόνια μεχρι να σβήσει ο ήλιος.

Ιωάννης jb

Htc;;;
Λένε ότι η sony πούλησε 3 εκατομμύρια συσκευές.. Και τους πιστεύετε;;;
Ότι να ναι..
Μόνο στην ιαπωνια πουλάει κάθε τρίμηνο 2-3 εκατομμύρια….

@one…+1

John

Το ότι η μία βγάζει άσχημες και προβληματικές συσκευές πχ. η κάμερα δεν μπορεί να δουλέψει πάνω απο 5 λεπτά χωρίς να κρασάρει λόγω υπερθέρμανσης και οθόνες τεχνολογίας 2013 και η άλλη έχει αποτυχημένο λειτουργικό χωρίς apps φαντάζομαι ότι είναι στα πλαίσια της υπερβολικής “ποιότητας”,

Κ. Ζαρ

Να τα βλέπουν οσοι μας έχουν ζαλίσει τόσο καιρό με ανοησίες για τη Samsung Κ την Apple που κλείνουν, για τη φτηνιάρικο Huawei κ xiaomi. Είναι που ακούω ότι η Sony βγάζει τα καλύτερα τηλέφωνα. Ποιος το λέει; έλα ντε.
Εδώ αλλά βλέπω. HTC κ Sony δεν υπάρχουν. Η Sony βέβαια είναι υοερκολοσσος αλλά στα κινητά ή σχεδίαση ειδικά την έχει ρίξει τάρταρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.