Beyond 4.0

Η Microsoft και η Sun Microsystems επεκτείνουν την στρατηγική τους συνεργασία

Sun MicrosystemsΗ Microsoft Corporation και η Sun Microsystems, ανακοίνωσαν ότι η Sun έχει υπογράψει συμφωνία να καταστεί Κατασκευαστής Πρωτότυπου Εξοπλισμού (OEM) του Windows Server. Επιπλέον, η Sun και η Microsoft θα συνεργαστούν προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα της περαιτέρω επέκτασης του Windows Server στα συστήματα x64 της Sun.

Τα βασικά συστατικά της ανακοίνωσης περιλαμβάνουν:
Συμφωνία OEM του Windows Server – η Sun θα προσφέρει τον Windows Server στο x64 hardware και θα παράσχει πρόσθετα utilities και μεγαλύτερης αξίας προσφορές λογισμικού στα συστήματα διακομιστών που φέρουν τον Windows Server. Ο Windows Server 2003 θα είναι διαθέσιμος στα συστήματα x64 της Sun μέσα στις επόμενες 90 ημέρες.

Sun Συστήματα x64 και Αποθήκευσης – η Microsoft αναγνωρίζει τους servers x64 και τα συστήματα αποθήκευσης της Sun στην αγορά σήμερα. Η Microsoft και η Sun θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να εξετάσουν και να επικυρώσουν την πλατφόρμα Windows σε αυτά τα συστήματα για επιχειρηματική πληροφορική με ισχυρές δυνατότητες επέκτασης.

Λειτουργικότητα Virtualization σε Solaris και Windows – η Sun και η Microsoft θα συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν ότι τόσο το Solaris σις τεχνολογίες virtualization της Microsoft όσο και ο Windows Server στις τεχνολογίες virtualization της Sun αποδίδουν αποτελεσματικά και συνεργάζονται άριστα. Η Sun και η Microsoft θα συνεργαστούν σε μια διαδικασία υποστήριξης για τους πελάτες που χρησιμοποιούν τις virtualization λύσεις τους. Αυτή η κοινή δέσμευση προς τους πελάτες εξασφαλίζει ότι τα Windows και το Solaris θα προσφέρουν μια ιδιαίτερα ισχυρή και επιτυχή εμπειρία στο virtualization.

Επέκταση συνεργασίας στο IPTV – η Sun και η Microsoft θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για να προωθήσουν την παγκόσμια επέκταση του Microsoft Mediaroom™ IPTV και της πλατφόρμας πολυμέσων στους servers και τα συστήματα αποθήκευσης της Sun. Η ψηφιακή πλατφόρμα TV AT&T U-verse έχει επιλέξει την Sun για μια από τις μεγαλύτερες επεκτάσεις της πλατφόρμας Mediaroom της Microsoft παγκοσμίως, η οποία και περιλαμβάνει λογισμικό τόσο για servers όσο και για clients. Ο συνδυασμός των λύσεων server της Sun και η τεχνολογία και η εξειδίκευση της Microsoft στο λογισμικό τηλεόρασης, αναμένεται να επιταχύνει τον χρόνο παράδοσης υπηρεσιών προς την αγορά IPTV, παρέχοντας ταυτόχρονα ανώτερα χαρακτηριστικά κόστους και απόδοσης για τους παροχείς τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αύξηση των επενδύσεων στη Διαλειτουργικότητα Συστημάτων και Λογισμικού – η Microsoft και η Sun θα αναπτύξουν ένα Κέντρο Διαλειτουργικότητας στο Redmond campus της Microsoft. Το Κέντρο αυτό θα περιλαμβάνει μια περιοχή επίδειξης για τα συστήματα x64 της Sun, κάτι που θα λειτουργεί και ως εργαστήριο για τα Windows στις συγκριτικές μετρήσεις επιδόσεων και τα εργαλεία πωλήσεων της Sun και θα υποστηρίζει τους πελάτες που τρέχουν proofs-of-concept για τα προγράμματα που επικεντρώνουν την προσοχή τους στα Windows πάνω σε συστήματα x64 της Sun, συμπεριλαμβανομένων των κοινών λύσεων της Sun και της Microsoft σε τομείς όπως: οι βάσεις δεδομένων, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και η αποστολή μηνυμάτων, το virtualization και η υποστήριξη του Πρωτοκόλλου Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας (Remote Desktop Protocol- RDP) στους Sun Ray thin clients. Το Κέντρο Διαλειτουργικότητας θα επεκτείνει την παρουσία της Sun στο βασικό campus της Microsoft, ενισχύοντας τα υπάρχοντα συστήματα της Sun που προβάλλονται και εξετάζονται από τον πελάτη στο Enterprise Engineering Center της Microsoft.

Αυτή η συνεχής επένδυση στη διαλειτουργικότητα στηρίζεται στην αρχική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών που ξεκίνησε τον Απρίλιο το 2004. Από τότε, η Microsoft και η Sun έχουν συνεργαστεί στη διαλειτουργικότητα για τις Web υπηρεσίες, το Identity Management, τα thin clients, τη διαχείριση συστημάτων και την εφαρμοσμένη μηχανική του Windows Server.

Η Sun προσφέρει την εγκατάσταση του Windows Server και υπηρεσίες οργάνωσης μέσω του προγράμματος Customer Ready Systems, παρέχοντας υποστήριξη στους πελάτες με μεγαλύτερες ανάγκες πριν το στάδιο της ολοκλήρωσης καθώς και ανάγκες ελέγχου. Οι δύο εταιρίες έχουν δημιουργήσει επίσης μια βάση για τη στενότερη διαλειτουργικότητα μεταξύ των Java™ Platform Enterprise Edition (Java EE), του .NET Framework 3.0 και Windows Communication Foundation στις τεχνολογίες διαλειτουργικότητας για τις Web υπηρεσίες (Project Tango). Η Sun είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της Microsoft Interoperability Vendor Alliance και Gold Certified Partner της Microsoft.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

Beyond 4.0: Έρχεται η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Η έκθεση Beyond 4.0 απέχει λίγες εβδομάδες και μας περιμένει για να συμμετάσχουμε και να διαπιστώσουμε πως μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε κάθε κομμάτι της ζωής μας με την τεχνολογία.

Business Google European Commission

Google: Ξεκινά η εξέταση από το Ευρωδικαστήριο

Από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξέταση της Google από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη δημιουργία τραστ.

Business TSMC

Η TSMC απολύει εργαζομένους της για τις διαρροές

Η TSMC απέλυσε 7 υπαλλήλους που πιστεύεται ότι έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτους.

Business Tim Cook Apple

H Apple θέλει να τα βάλει με όσους κάνουν διαρροές

Ο Tim Cook απέστειλε email στους εργαζόμενους της Apple, προειδοποιώντας όσους κάνουν διαρροές για τα προϊόντα της.