Microsoft: Θα ειδοποιεί τους χρήστες της για κυβερνητική κατασκοπεία

Η Microsoft θα ειδοποιεί τους χρήστες της όταν αντιλαμβάνεται ότι οι ίδιοι γίνονται στόχος κυβερνητικής κατασκοπείας. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τις πληροφορίες που θέλουν χιλιάδες λογαριασμούς Hotmail να έχουν παραβιαστεί από την κινεζική κυβέρνηση το 2011 και η αμερικάνικη εταιρεία τότε παρέμεινε σιωπηλή.

Στο εξής οι χρήστες θα λαμβάνουν ειδικό μήνυμα από την Microsoft σχετικά με τις πληροφορίες που έχουν πάρει οι κυβερνητικοί χάκερς.

Η Microsoft δεν είναι η μόνη που θα κάνει κάτι τέτοιο καθώς Twitter και Facebook έχουν ανακοινώσει ότι θα κάνουν το ίδιο, εν μέσω έντονων ανησυχιών για τις κυβερνήσεις που προσπαθούν να εισβάλουν όλο και περισσότερο στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών τους.

Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην Microsoft. Για παράδειγμα η βρετανική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι η αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων στους χρήστες, θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο διάφορες έρευνες που κάνουν οι αρχές. Μάλιστα έχει ακουστεί ότι υπάλληλοι του Twitter (και όχι μόνο) θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μέχρι και 2 χρόνια φυλάκιση αν ειδοποιούν τους χρήστες για τις κυβερνητικές παρακολουθήσεις.

Από τότε που έγιναν οι αποκαλύψεις του Edward Snowden για την NSA, διάφορες μεγάλες εταιρείες προσπαθούν να εγγυηθούν στους χρήστες τους ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι ασφαλή.

microsoft government spying, Microsoft: Θα ειδοποιεί τους χρήστες της για κυβερνητική κατασκοπεία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικόλας

Λείπει από το sait ένα άρθρο σχετικά με την microsoft;; Το πήραν τα καλικατζαράκια;;

Μάλλον το πήραν επειδή έλεγε Ο CEO ΤΗΣ ΜΙCORSOFT ότι τα νούμερα του windows 10 phone δεν είναι βιώσιμα αλλά μπλαμπλα μπλα μπλα μλπα….

NZ

Άσε μας ρε Μικρομαλακή πρωϊνιάτικα! Εδώ καλά-καλά δε δίνεις full access στους χρήστες να κάνουν παραμετροποιήσεις στο privacy, με αποτέλεσμα να κατεβάζουμε scripts και θέλεις να μας προστατεύσεις κι από πάνω….

intr0n

“Θα σας προειδοποιώ αν το κράτος σας παρακολουθεί!!!”

“Αλλά ΕΓΩ θα σας παρακολουθώ ελεύθερα, θα σας μπρικάρω το σύστημα με τα κακογραμμένα και υποχρεωτικά updates μου, θα ενοχλώ τους χρήστες των 7/8/8.1 μέχρι να βαρεθούνε τη ζωή τους και να πάνε στα 10…” και άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.