Netflix, Amazon, Disney και Universal, πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στην Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορίας και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών (EKOME), εκπρόσωποι μεγάλων αμερικανικών ψυχαγωγικών στούντιο, όπως το Netflix, το Amazon, η Disney και η Universal, πραγματοποίησαν πολυήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε ελληνικά στούντιο, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ενθουσιώδης υποστηρικτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, ήταν μεταξύ των στελεχών που ενημέρωσαν τους ξένους επισκέπτες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος είναι υποψήφιος για τις ευρωπαϊκές εκλογές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να δει αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΚΟΜΕ, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων ξένων παραγωγών.

Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων για τις προσπάθειες της χώρας να προσελκύσει μεγάλες ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές. Συνολικά είκοσι πέντε εκπρόσωποι αμερικανικών στούντιο ενημερώθηκαν για το EKOME, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο οπτικοακουστικής παραγωγής, προσφέροντας φορολογικά κίνητρα στους παραγωγούς.

Τα κίνητρα λαμβάνουν τη μορφή φορολογικών εκπτώσεων για τις επιλέξιμες δαπάνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να ανέλθουν στο 35%. Η νέα νομοθεσία παρέχει μία πιο ευέλικτη βάση για τηλεοπτικές σειρές, που ξεκινά από τα 30.000€ ανά επεισόδιο. Επίσης, προσφέρει νέο ελάχιστο για τα ψηφιακά παιχνίδια, το οποίο είναι 60.000€. Τέλος, όλα τα προγράμματα χρηματοδοτούνται χωρίς ανώτατο όριο.

Επιπλέον, η επιστροφή μετρητών από το Ελληνικό κράτος μπορεί να χρησιμεύσει ως εγγύηση για τους παραγωγούς να αποκτήσουν περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή

2928
60
Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Twitter

O Jack Dorsey εγκαταλείπει τη θέση του CEO του Twitter

Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει και ως τέλος εποχής, καθώς ο Jack Dorsey αναμένεται να εγκαταλείψει τη θέση του CEO στο Twitter.

Business featured

Σούπερ ανθεκτικό γυαλί ανοίγει το δρόμο για άθραυστες οθόνες κινητού

Πρόκειται για τον δεύτερο πιο ισχυρό τύπο γυαλιού μετά από ένα που δημιουργήθηκε πρόσφατα και έφτασε τα 113 GPa.

Business AirPods Apple Apple Watch

Apple: Δωροκάρτα στις ΗΠΑ με την αγορά smartphone, tablet, υπολογιστή ή ακουστικών

Αυτή τη φορά, αντί για μείωση τιμής σε οποιοδήποτε από τα iPhone, iPad, Apple Watch, Mac ή AirPods της, η Apple προσφέρει μια δωροκάρτα προκειμένου να μπορείτε να αποκτήσετε κάποια αξεσουάρ αργότερα.

Business European Commission

Ψηφιακή Ευρώπη: Κοινή ηλεκτρονική κάρτα κοινωνικής ασφάλισης

Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τα σχέδιά της για ένα ψηφιακό ευρωπαϊκό διαβατήριο κοινωνικής ασφάλισης.