Netflix, Amazon, Disney και Universal, πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στην Ελλάδα

Netflix, Netflix, Amazon, Disney και Universal, πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στην Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορίας και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών (EKOME), εκπρόσωποι μεγάλων αμερικανικών ψυχαγωγικών στούντιο, όπως το Netflix, το Amazon, η Disney και η Universal, πραγματοποίησαν πολυήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε ελληνικά στούντιο, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ενθουσιώδης υποστηρικτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, ήταν μεταξύ των στελεχών που ενημέρωσαν τους ξένους επισκέπτες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος είναι υποψήφιος για τις ευρωπαϊκές εκλογές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να δει αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΚΟΜΕ, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων ξένων παραγωγών.

Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων για τις προσπάθειες της χώρας να προσελκύσει μεγάλες ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές. Συνολικά είκοσι πέντε εκπρόσωποι αμερικανικών στούντιο ενημερώθηκαν για το EKOME, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο οπτικοακουστικής παραγωγής, προσφέροντας φορολογικά κίνητρα στους παραγωγούς.

Τα κίνητρα λαμβάνουν τη μορφή φορολογικών εκπτώσεων για τις επιλέξιμες δαπάνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να ανέλθουν στο 35%. Η νέα νομοθεσία παρέχει μία πιο ευέλικτη βάση για τηλεοπτικές σειρές, που ξεκινά από τα 30.000€ ανά επεισόδιο. Επίσης, προσφέρει νέο ελάχιστο για τα ψηφιακά παιχνίδια, το οποίο είναι 60.000€. Τέλος, όλα τα προγράμματα χρηματοδοτούνται χωρίς ανώτατο όριο.

Επιπλέον, η επιστροφή μετρητών από το Ελληνικό κράτος μπορεί να χρησιμεύσει ως εγγύηση για τους παραγωγούς να αποκτήσουν περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix

O co-Ceo το Netflix επιβεβαιώνει ότι έρχεται φθηνότερη συνδρομή με διαφημίσεις

Το Netflix σχεδιάζει να φέρει μια πιο οικονομική εκδοχή που θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις προκειμένου να προσελκύσει κοινό που δεν θέλει να πληρώσει 9,99 $.

Business Amazon featured

Η Amazon ξεμένει από εργατικό δυναμικό ως το 2024

Η Amazon είναι πιθανό να ξεμείνει από υποψήφιους εργάτες για τις αποθήκες της στις ΗΠΑ μέχρι το 2024, σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που διέρρευσε στο Recode.

Internet featured Netflix

Squid Game: Η σειρά του Netflix γίνεται ριάλιτι με έπαθλο 4,56 εκατ. δολάρια

Το Squid Game του Netflix ήταν η σειρά φαινόμενο της περυσινής σεζόν που συζητήθηκε όσο καμία για τον τρόπο που παρουσίαζε τα πράγματα.

Internet Netflix

Netflix Ιούνιος 2022: Όλες οι νέες κυκλοφορίες, ταινίες, σειρές στην Ελλάδα

Αυτή είναι η λίστα με όλες τις νέες κυκλοφορίες σε ταινίες και σειρές που θα προβληθούν τον Ιούνιο του 2022 στην Ελλάδα από το Netflix.