Netflix, Amazon, Disney και Universal, πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στην Ελλάδα

Netflix, Netflix, Amazon, Disney και Universal, πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στην Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορίας και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών (EKOME), εκπρόσωποι μεγάλων αμερικανικών ψυχαγωγικών στούντιο, όπως το Netflix, το Amazon, η Disney και η Universal, πραγματοποίησαν πολυήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε ελληνικά στούντιο, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ενθουσιώδης υποστηρικτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, ήταν μεταξύ των στελεχών που ενημέρωσαν τους ξένους επισκέπτες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος είναι υποψήφιος για τις ευρωπαϊκές εκλογές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να δει αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΚΟΜΕ, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων ξένων παραγωγών.

Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων για τις προσπάθειες της χώρας να προσελκύσει μεγάλες ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές. Συνολικά είκοσι πέντε εκπρόσωποι αμερικανικών στούντιο ενημερώθηκαν για το EKOME, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο οπτικοακουστικής παραγωγής, προσφέροντας φορολογικά κίνητρα στους παραγωγούς.

Τα κίνητρα λαμβάνουν τη μορφή φορολογικών εκπτώσεων για τις επιλέξιμες δαπάνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να ανέλθουν στο 35%. Η νέα νομοθεσία παρέχει μία πιο ευέλικτη βάση για τηλεοπτικές σειρές, που ξεκινά από τα 30.000€ ανά επεισόδιο. Επίσης, προσφέρει νέο ελάχιστο για τα ψηφιακά παιχνίδια, το οποίο είναι 60.000€. Τέλος, όλα τα προγράμματα χρηματοδοτούνται χωρίς ανώτατο όριο.

Επιπλέον, η επιστροφή μετρητών από το Ελληνικό κράτος μπορεί να χρησιμεύσει ως εγγύηση για τους παραγωγούς να αποκτήσουν περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Netflix

Netflix: Νέα μέτρα για να μπει τέλος στους “δανεικούς” κωδικούς

Λύση στη μείωση των συνδρομητών του ψάχνει να βρει το Netflix με αποτέλεσμα να ετοιμάζει να καταργήσει την κοινή χρήση ενός κωδικού από πολλά άτομα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Business Amazon

Βρετανία: Πρωτοφανής απεργία των εργαζομένων της Amazon

Πρωτόγνωρα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όσα συμβαίνουν στην Amazon και πιο συγκεκριμένα στην Βρετανία, όπου οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να κηρύξουν απεργία για πρώτη φορά στα χρονικά της εταιρείας.

Internet Netflix

Oι CEO του Netflix αποκαλύπτουν τον λόγο που ακυρώνονται σειρές

Οι CEO του Netflix “έσπασαν” τη σιωπή τους και αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η πλατφόρμα ακυρώνει σειρές.

Business Amazon India

H Amazon παρουσιάζει αεροπορική υπηρεσία μεταφοράς εμπορευμάτων στην Ινδία

Μία νέα αεροπορική υπηρεσία, μέσω του δικού της στόλου αεροπλάνων εγκαινίασε στην Ινδία η Amazon, μέσω της Amazon Air, επιδιώκοντας να μειώσει ριζικά τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων της.