Netflix, Amazon, Disney και Universal, πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στην Ελλάδα

Netflix, Netflix, Amazon, Disney και Universal, πραγματοποίησαν ενημερωτική επίσκεψη στην Ελλάδα

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορίας και του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνιών (EKOME), εκπρόσωποι μεγάλων αμερικανικών ψυχαγωγικών στούντιο, όπως το Netflix, το Amazon, η Disney και η Universal, πραγματοποίησαν πολυήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επισκέψεις σε ελληνικά στούντιο, καθώς και συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ο δημοφιλής Έλληνας ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ενθουσιώδης υποστηρικτής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, ήταν μεταξύ των στελεχών που ενημέρωσαν τους ξένους επισκέπτες.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος είναι υποψήφιος για τις ευρωπαϊκές εκλογές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ήθελε να δει αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΚΟΜΕ, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων ξένων παραγωγών.

Κύριος στόχος της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων για τις προσπάθειες της χώρας να προσελκύσει μεγάλες ξένες οπτικοακουστικές παραγωγές. Συνολικά είκοσι πέντε εκπρόσωποι αμερικανικών στούντιο ενημερώθηκαν για το EKOME, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 με στόχο να καταστήσει την Ελλάδα κέντρο οπτικοακουστικής παραγωγής, προσφέροντας φορολογικά κίνητρα στους παραγωγούς.

Τα κίνητρα λαμβάνουν τη μορφή φορολογικών εκπτώσεων για τις επιλέξιμες δαπάνες που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα, οι οποίες μπορούν να ανέλθουν στο 35%. Η νέα νομοθεσία παρέχει μία πιο ευέλικτη βάση για τηλεοπτικές σειρές, που ξεκινά από τα 30.000€ ανά επεισόδιο. Επίσης, προσφέρει νέο ελάχιστο για τα ψηφιακά παιχνίδια, το οποίο είναι 60.000€. Τέλος, όλα τα προγράμματα χρηματοδοτούνται χωρίς ανώτατο όριο.

Επιπλέον, η επιστροφή μετρητών από το Ελληνικό κράτος μπορεί να χρησιμεύσει ως εγγύηση για τους παραγωγούς να αποκτήσουν περαιτέρω χρηματοδότηση μέσω του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Disney featured

Disney Plus: Ο πόλεμος στο password sharing ξεκινά τον Ιούνιο

Εάν έχετε λογαριασμό Disney Plus και μοιράζεστε τη σύνδεσή σας με φίλους και συγγενείς εκτός του σπιτιού σας, ετοιμαστείτε να ξοδέψετε.

Business Disney featured

Disney: Συγχώνευση με την Reliance στην Ινδία – Tεράστιο deal 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Reliance, ο κορυφαίος όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων της Ινδίας, και η Walt Disney ανακοίνωσαν μια σημαντική συνεργασία στην Ινδία.

Software App Store Apple Apple App Store

Netflix: Οι συνδρομητές δεν μπορούν πλέον να πληρώνουν μέσω του App Store της Apple

Αλλαγές για τους συνδρομητές του Netflix που εξακολουθούν να πληρώνουν μέσω του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Internet Disney

Disney Plus: Στα βήματα του Netflix, πολεμά το password-sharing

H Disney θα ξεκινήσει τη διαδικασία καταπολέμησης του password-sharing στην υπηρεσία της Disney Plus το ερχόμενο καλοκαίρι.