Ο Donald Trump θέλει να αποκλείσει τη Microsoft από ομοσπονδιακές συμβάσεις;

, Ο Donald Trump θέλει να αποκλείσει τη Microsoft από ομοσπονδιακές συμβάσεις;

Μετά από τον αποκλεισμό της Huawei και άλλων κινέζικων εταιρειών, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Donald Trump, φαίνεται να ετοιμάζεται και για εσωτερικό πόλεμο. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο μπήκε μία Αμερικανική εταιρεία, με αφορμή μία είδηση που δεν είναι καν νέα.

Στον απόηχο της δολοφονίας του George Floyd και με τις διαμαρτυρίες για την αστυνομική βία να συνεχίζονται χωρίς σταματημό στην Αμερική, κάποια fake news ή παλαιότερες αναρτήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα μέσα. Ένα από αυτά ήταν η ανακοίνωση της Microsoft πως δεν πρόκειται να πουλήσει τη δική της τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων στην αστυνομία, το οποίο κάποιοι παρουσιάζουν ως νέα είδηση.

O Brand Smith, πρόεδρος της Microsoft, είχε δηλώσει:
“Δε θα πουλήσουμε την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου σε αστυνομικές υπηρεσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έως ότου θεσπιστεί εθνικός νόμος, με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα που θα διέπουν αυτήν την τεχνολογία. Το συμπέρασμα για εμάς είναι πως πρέπει να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων, καθώς αυτή η τεχνολογία αναπτύσσεται.”

Το πρόβλημα όμως είναι πως αυτή η είδηση, όπως και αυτές οι δηλώσεις, δεν είναι κάτι νέο, αλλά η τοποθέτηση που είχε κάνει ο Brand Smith στο United Nations High Commissioner for Human Rights στις 17 Απριλίου του 2019. Όμως, τα μέσα της Αμερικής κατάφεραν να φέρουν την είδηση στο προσκήνιο, παρουσιάζοντας την ως “έκτακτα νέα”.

Ο Richard Grenell, πρώην αναπληρωτής Head of Intelligence του Donald Trump, ανέβασε την εν λόγω είδηση στο Twitter, σχολιάζοντας πως θα πρέπει η Microsoft να αποκλειστεί από τη σύναψη ομοσπονδιακών συμβάσεων, καθώς, όπως αναφέρει, θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για τη μη πώληση τεχνολογιών στα αστυνομικά τμήματα.

Ο Donald Trump φαίνεται να ασπάζεται τις απόψεις του Grenell, καθώς έκανε Retweet το αρχικό Tweet του, κάτι που βάζει σε αρκετά δύσκολη θέση την εταιρεία. Από την άλλη, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του προέδρου, ενώ σε αντίθεση με τον εκφοβισμό που ήθελε να περάσει ο Donald Trump η μετοχή της Microsoft αυξήθηκε κατά 2.5% μετά τα γεγονότα.

Μην ξεχνάμε όμως πως όλα αυτά ξεκίνησαν από ειδήσεις που γράφτηκαν ένα χρόνο πριν, αλλά κάποια μέσα, όπως η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες, διάλεξαν να τα παρουσιάσουν ως φρέσκα νέα και να εντείνουν το ήδη βαρύ κλίμα που υπάρχει αυτή τη περίοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: 1, 2

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.