Business

O Elon Musk αγόρασε το 9,2% του Twitter

Κάτοχος του 9,2% του Twitter είναι πλέον ο CEO της Tesla, Elon Musk, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Musk, ο οποίος διαθέτει ένα από τα πιο κραταιά προφίλ στην πλατφόρμα με 80 εκατ. ακόλουθους, αγόρασε το ποσοστό αυτό στις 14 Μαρτίου. Με τη γνωστοποίηση της είδησης, η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο περίπου 26% στις συναλλαγές.

Ο Musk κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 9,2% της εταιρείας, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το CNBC αναφέρει ότι οι μετοχές του Musk στο Twitter ήταν αξίας 2,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Οι μετοχές ταξινομούνται ως παθητικό μερίδιο, αλλά ο αναλυτής της Wedbush, Dan Ives, είπε στο CNBC ότι η αγορά «θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιου είδους εξαγορά».

Στις 25 Μαρτίου, ο Elon Musk είχε διενεργήσει δημοσκόπηση αναφορικά με την προσέγγιση του Twitter στο ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, με τον ίδιο να αμφισβητεί τη στάση της πλατφόρμας. «Η ελευθερία του λόγου είναι απαραίτητη για μια λειτουργική δημοκρατία. Πιστεύετε ότι το Twitter τηρεί αυστηρά αυτήν την αρχή;», ήταν η ερώτηση του Musk, ο οποίος πρόσθεσε πως «οι συνέπειες αυτής της δημοσκόπησης θα είναι σημαντικές».

Βέβαια, καθώς η αγορά των μετοχών έγινε στις 14 του μήνα, είναι προφανές πως η απόφασή του είχε παρθεί πολύ πριν τη δημοσκόπηση.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.