Business

Ο Trump δέχεται τη συμφωνία της Oracle για το TikTok

Ενώ περιμέναμε χθες να είναι η τελευταία μέρα του TikTok στην Αμερική, μετά την απόρριψη της προσφοράς της Microsoft για εξαγορά της υπηρεσίας στις ΗΠΑ, τελικά ο πρόεδρος Donald Trump έκανε πίσω στην αρχική του στάση, εξετάζοντας καλύτερα τη συμφωνία με την Oracle.

Ο Donald Trump τελικά δέχτηκε τη συμφωνία μεταξύ ByteDance, Oracle και Wallmart, με την οποία θα δημιουργηθεί μία νέα εταιρεία, η TikTok Global. Στη νέα εταιρεία θα υπάρχουν διευθυντικά στελέχη από την Αμερική, ενώ θα δημιουργήσει 25 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Η ByteDance θα εξακολουθεί να έχει μερίδιο στη νέα εταιρεία, αλλά έχει συμφωνήσει σε σημαντικές αλλαγές για τη διασφάλιση της ασφάλειας και των δεδομένων των χρηστών στις ΗΠΑ..

Η Oracle θα έχει στην κατοχή της όλα τα δεδομένα των χρηστών, ενώ θα έχει και το δικαίωμα για έλεγχο του πηγαίου κώδικα του TikTok, ενώ αυτός θα παραμείνει στην κατοχή της ByteDance. Βέβαια, μένει να συμφωνήσει και η κυβέρνηση της Κίνας, μία απόφαση που αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο πρόεδρος Trump πάντως δήλωσε πως η ασφάλεια των πολιτών θα διασφαλιστεί στο έπακρο με την εν λόγω συμφωνία.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.