Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τη μαύρη λίστα με τις κινέζικες εταιρείες

, Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τη μαύρη λίστα με τις κινέζικες εταιρείες

Δώδεκα ακόμα κινέζικες εταιρείες προστίθενται στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τους περιορισμούς που τίθενται εμπορικά. Οι λόγοι που επικαλούνται οι ΗΠΑ για τους εμπορικούς περιορισμούς αφορούν στην εθνική ασφάλεια και τους κινδύνους στις εξωτερικές σχέσεις.

Η λίστα με τις εταιρείες που προστίθενται στις κινέζικες εταιρείες με τις οποίες οι ΗΠΑ θέλουν να θέσουν εμπορικούς περιορισμούς περιλαμβάνει τις ακόλουθες:
Corad Technology
Hangzhou Zhongke Microelectronics Co.
Hefei National Laboratory for Physical Sciences at Microscale
Hunan Goke Microelectronics
New H3C Semiconductor Technologies
Peaktek Company Ltd
Poly Asia Pacific
QuantumCTek
Shaanxi Zhi En Electromechanical Technology
Shanghai QuantumCTek
Xi’an Aerospace Huaxun Technology
Yunchip Microelectronics

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ πολλές από τις εταιρείες αυτές εμπλέκονται στο στρατιωτικό πρόγραμμα ανάπτυξης κβαντικών υπολογιστών της Κίνας και αυτό από μόνο του αρκεί ως δικαιολογία επιβολής εμπορικών περιορισμών. Το ζήτημα των εμπορικών περιορισμών που θέτουν οι ΗΠΑ σε εταιρείες από την Κίνα είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης των ηγετών των ΗΠΑ και της Κίνας στη διαδικτυακή τους συζήτηση, προφανώς χωρίς να υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ τους.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Internet Social Media TikTok USA

ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.

Business Apple China iPhone

Apple: Εύσημα του Tim Cook για την πρόοδο της καινοτομίας στην Κίνα

Ο CEO της Apple Tim Cook επαίνεσε την καινοτομία της Κίνας και δήλωσε χαρούμενος για τους μακροχρόνιους δεσμούς της χώρας με την εταιρεία του κατά την επίσκεψή του στην χώρα.

Business Social Media TikTok USA

TikTok: Ο Shou Zi Chew “απολογείται” στο Κογκρέσο των ΗΠΑ

Ενώπιον του αμερικάνικου Κογκρέσου αναμένεται να βρεθεί ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew μετά τις κατηγορίες για παραβίαση των δεδομένων των χρηστών και τον αποκλεισμό της εφαρμογής σε αρκετές χώρες του πλανήτη.