Business

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ζητούν εμπάργκο στον κινέζικο εξοπλισμό

Οι μυστικές υπηρεσίες στην Αγγλία θεωρούν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κινέζικος εξοπλισμός για τις υποδομές της έξυπνης πόλης. Τόσο η MI5 όσο το Κέντρο Εσωτερικής Ασφάλειας στη Μεγάλη Βρετανία τονίζουν τους κινδύνους από κάτι τέτοιο.

Οι Μυστικές υπηρεσίες ζητούν την απαγόρευση χρήσης εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποδομής που έχει σφραγίδα “Made In China”, καθώς θεωρούν ότι όλο το υπόβαθρο πάνω στο οποίο βασίζεται η λειτουργία μίας έξυπνης πόλης, μπορεί να γίνει αντικείμενο κακόβουλης εκμετάλλευσης από τρίτους, κάτι που δεν διασφαλίζεται εάν έχει γίνει εκτεταμένη χρήση εξοπλισμού που προέρχεται από την Κίνα.

Είναι προφανές ότι και η Μεγάλη Βρετανία υιοθετεί την αμερικανική φιλοσοφία ότι τα κινέζικα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας μπορούν να αποτελέσουν την κερκόπορτα της διαδικτυακής επίθεσης από την πλευρά των Κινέζων Hackers. Ένα πεδίο το οποίο ανησυχεί πολύ τους Βρετανούς ειδικούς είναι το ότι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιεί μία έξυπνη πόλη μπορεί να δώσει αρκετές πληροφορίες για τις υποδομές της, στοιχείο που μπορεί να δώσει ακόμα και ευαίσθητες πληροφορίες σε έναν επιτιθέμενο.

Επεξεργάστηκε την 20 Μαρτίου 2021 13:31

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.