Business

OnePlus smartwatch: Είχε σχεδιαστεί, αλλά ακυρώθηκε η κυκλοφορία

H OnePlus έγινε άμεσα και ευρέως γνωστή ως η εταιρεία που λανσάρει smartphones επιπέδου ναυαρχίδας, αλλά σε πιο οικονομικές τιμές. Κάτι αντίστοιχο κάνει και η Xiaomi, όμως δεν περιορίζεται μόνο στα smartphones, αλλά έχει μια μεγάλη γκάμα συσκευών.

Γιατί λοιπόν η OnePlus δεν λανσάρει κι άλλα προϊόντα; Ένα καλό θα παράδειγμα είναι τα smartwatches, ένας τομέας που μοιάζει ανερχόμενος και επειδή είναι ακόμη στην αρχή του υπάρχει η ευκαιρία για κάποιον να πάρει καλό μερίδιο αγοράς.

Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην WSJ ο CEO της OnePlus, Pete Lau, η εταιρεία του είχε σχεδιάσει πλήρως ένα smartwatch, το οποίο όμως επέλεξε τελικά να μην βάλει στη μαζική παραγωγή. Εμείς να υπενθυμίσουμε ότι από τον Ιούλιο του 2014, είχαν διαρρεύσει σχέδια από το λεγόμενο OnePlus OneWatch, αλλά δεν γνωρίζουμε αν ο Pete Lau αναφέρεται στην ίδια συσκευή.

O Lau είπε χαρακτηροστικά: “We had completed the design but we still decided to scrap it. We have to be focused”. Περιέγραψε την κινέζικη αγορά smartphones ως πολύ σκληρή και τόνισε ότι θα κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν και πρέπει να μείνουν επικεντρωμένοι εκεί. Αναφέρθηκε και στο OnePlus 3 λέγοντας ότι θα κάνουν την κάμερα να στέκεται μεταξύ των καλύτερων που έχουν μπει σε smartphone.

Για το εάν κάνει καλά που δεν μπαίνει στην αγορά των smartwatches θα το δείξει ο χρόνος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μελλοντικά δεν θα δούμε wearable από την OnePlus.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.