Business

Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Η Oracle ετοιμάζει επένδυση 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το cloud αποτύπωμά της στο μεσανατολικό βασίλειο.

Η αυξημένη ζήτηση για υπολογιστικό νέφος έχει ωθήσει εταιρείες τεχνολογίας όπως η Oracle, η Microsoft, η Amazon και η Google της Alphabet να δημιουργήσουν κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο για να επιταχύνουν τη μεταφορά δεδομένων. Σαουδάραβες αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το Reuters, πίεσαν τεχνολογικούς κολοσσούς να επενδύσουν στην χώρα και να μεταφέρουν την περιφερειακή τους έδρα στο Ριάντ προκειμένου να επωφεληθούν από τις κρατικές συμβάσεις.

«Ολοκληρώνουμε τα σχέδια για το άνοιγμα του κέντρου του Ριάντ. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας προτού μπορέσουμε να ανακοινώσουμε την οριστική ημερομηνία», δήλωσε ο Νικ Ρεντσο, ανώτερος αντιπρόεδρος της Oracle, σε συνέντευξή του από το Ντουμπάι.

Ο Ρεντσο ανέφερε επίσης ότι η επένδυση θα γίνει σε βάθος αρκετών χρόνων χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι η Oracle θα επεκτείνει επίσης τη χωρητικότητα της κέντρου cloud της στη Τζέντα, το οποίο η εταιρεία εγκαινίασε το 2020.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.