Business

Οξφόρδη: Καμία σύνδεση μεταξύ κινητών και εγκεφαλικών όγκων

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα μίας μελέτης σχετικά με την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει ευθεία σχέση του καρκίνου του εγκεφάλου με τη χρήση των κινητών.

Η συγκεκριμένη μελέτη έγινε σε συνεργασία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της Διεθνούς Επιτροπής για την Έρευνα για τον Καρκίνο. Το δείγμα της έρευνας ήταν τεράστιο, καθώς παρακολουθούσε 1 εκατομμύριο γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από 20 χρόνια. Τα συμπεράσματα δείχνουν ότι δεν υπάρχει σχέση μεταξύ της χρήσης των κινητών τηλεφώνων και των όγκων στον εγκέφαλο.

Η συγκεκριμένη έρευνα έχει μείνει γνωστή ως η Million Women Study, η οποία ξεκίνησε στα μέσα του 1990 και μέχρι το 2001 είχε καταφέρει να συμπεριλάβει μία στις 4 γυναίκες στην Αγγλία που είχαν γεννηθεί από το 1935 μέχρι και το 1950. Οι συμμετέχουσες συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο κάθε τρία με πέντε χρόνια, προκειμένου να καθοριστεί το επίπεδο υγείας και χρήσης κινητού τηλεφώνου.

Από το δείγμα των 776.000 γυναικών, μόλις οι 3.268 γυναίκες ανέπτυξαν κάποια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, η οποία δεν φάνηκε να έχει σχέση με την τακτική χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ένα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί και το τονίζουν και οι ίδιοι οι ερευνητές είναι πως οι τεχνολογίες βελτιώνονται με τον καιρό, κάτι που σημαίνει ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι περισσότερο ασφαλής από το παρελθόν.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.