Business

Πρώτη πτώση εσόδων σε 10 τρίμηνα για την Lenovo

Ο κινεζικός όμιλος Lenovo ανέφερε την πρώτη του μείωση εσόδων σε 10 τρίμηνα, καθώς η έκρηξη των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών που τροφοδοτείται από την πανδημία έφτασε στο τέλος, με τις πωλήσεις να πέφτουν ιδιαίτερα στην Κίνα, καθώς τα lockdown για τον COVID σημείωσαν επιβάρυνση.

Τα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση στα 541 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν στα 17,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 3% σε ετήσια βάση. Όλες οι κύριες επιχειρήσεις συνεισέφεραν θετικά λειτουργικά κέρδη, επιδεικνύοντας περαιτέρω πρόοδο προς τον στόχο του Ομίλου για διπλασιασμό της κερδοφορίας μεσοπρόθεσμα.

Επιπλέον, οι διαφοροποιημένοι κινητήρες ανάπτυξης συνέχισαν να αποδίδουν ισχυρές επιδόσεις τόσο με τις επιχειρήσεις λύσεων και υπηρεσιών, όσο και με τις υποδομές, σημειώνοντας υψηλή διψήφια ανάπτυξη από έτος σε έτος. Οι επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε Η/Υ αποτελούν πλέον περισσότερο από το 37% των συνολικών εσόδων του ομίλου. Το υγιές ταμειακό ισοζύγιο του Ομίλου σημαίνει ότι παραμένει προσηλωμένος στον διπλασιασμό των επενδύσεων στην Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) μεσοπρόθεσμα, έχοντας αυξήσει τις δαπάνες Ε&Α κατά 15% σε ετήσια βάση το τρίμηνο.

Επεξεργάστηκε την 3 Νοεμβρίου 2022 14:58

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.