Ρώσσοι hackers παραβίασαν το δίκτυο της Microsoft

Microsoft, Ρώσσοι hackers παραβίασαν το δίκτυο της Microsoft

Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα πως Ρώσσοι hackers παραβίασαν το σύστημα ασφαλείας της και κατάφεραν να μπουν στο δίκτυο της εταιρείας. Η επίθεση φαινόταν αρχικά είχε ως στόχο κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ιδιωτικές εταιρείες, όμως τελικά ο στόχος ήταν το ίδιο το δίκτυο της Microsoft.

Οι hackers, οι οποίοι φαίνεται να εργάζονται για την υπηρεσία πληροφοριών S.V.R. της Ρωσίας, φαίνεται πως δεν επιτέθηκαν σε κανέναν χρήστη των υπηρεσιών της Microsoft. Όμως, κατάφεραν να έχουν πρόσβαση στο ίδιο το δίκτυο της εταιρείας, μέσω ενός λογαριασμού κάποιου υπαλλήλου.

Το αποτέλεσμα ήταν πως μπόρεσαν, έστω για λίγο, να έχουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα κάποιων προϊόντων της Microsoft, χωρίς η εταιρεία να γνωστοποιεί τα προϊόντα. Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι δεν υπήρχε πρόσβαση σε κανένα από τα email ή τους λογαριασμούς χρηστών των υπηρεσιών της, ενώ οι hackers δε μπόρεσαν να κάνουν καμία τροποποίηση στον πηγαίο κώδικα που έβλεπαν.

Το χρονικό και η έρευνα

Η όλη ιστορία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2019, όπου hackers προσπάθησαν να μπουν στο σύστημα της εταιρείας SolarWinds. Αρχικά ο πρόεδρος Trump δήλωσε λανθασμένα ότι η Κίνα και όχι η Ρωσία ήταν πίσω από την επίθεση, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για hoax. Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς ακόμα δεν υπάρχει κάποια απόδειξη για το τι ακριβώς έκλεψαν οι hackers και ποιος ήταν ο στόχος τους.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, η Microsoft επιτρέπει στους υπαλλήλους της να έχουν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα των υπηρεσιών της, όμως μόνο για ανάγνωση. Αυτό βέβαια, όπως έγινε, θέτει την ασφάλεια των υπηρεσιών της σε κίνδυνο, αν κάποιος λογαριασμός υπαλλήλου της εταιρείας πάει στα χέρια επίδοξων hackers.

Όπως είπαμε, η έρευνα συνεχίζεται και δεν υπάρχει ακόμα κάποιο τελικό πόρισμα.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nightfalls 😈

Βλέπω να την πληρώνει πάλι η Huawei ..😂😂😉

Στέφος

Ναι κανονικά Nightfalls, ωσάν το γνωστό “λαγέ που’ναι το κράνος σου?”
Καλή χρονιά σε όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.