Η Samsung ανακοινώνει τον οδικό χάρτη για τα chip 1,4 nm

samsung, Η Samsung ανακοινώνει τον οδικό χάρτη για τα chip 1,4 nm

Στο ετήσιο Samsung Foundry Forum event, ο κορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε τα μελλοντικά σχέδια που έχει στον κλάδο της κατασκευής chip. Ο δρ. Si-young Choi, πρόεδρος του Foundry Business στην εταιρεία, προχώρησε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον οδικό χάρτη της Samsung για την κατασκευή chip.

Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, θα πρέπει να περιμένουμε τσιπ 2 nm να βγαίνουν από τα fabs το 2025, ενώ τα τσιπ 1,4 nm αναμένεται το 2027. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της σε χυτήρια κατά 50% και θα περιλαμβάνει chip για μη φορητές συσκευές, όπως αυτά που αξιοποιούνται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η Samsung θα τριπλασιάσει την προηγμένη παραγωγή κόμβων της.

Για να το πετύχει, θα πρέπει να υιοθετήσει μια εντελώς νέα στρατηγική που ονομάζεται Shell-First. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οι μελλοντικές επεκτάσεις fab θα επικεντρωθούν πρώτα στην κατασκευή των λεγόμενων clean rooms. Πρόκειται, δηλαδή, για το κτίριο χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατασκευή chip. Η εγκατάσταση που χρησιμοποιεί αυτή την προσέγγιση είναι υπό κατασκευή στο Taylor του Τέξας, ένα project αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακόμα, η εταιρεία έδωσε ενημέρωση για τη διαδικασία συσκευασίας chip X-Cube που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2020 και επιτρέπει την πιο λεπτή στοίβαξη πολλαπλών chip. Το πρώτο υλικό 3D συσκευασίας X-Cube με διασύνδεση micro-bump έχει προγραμματιστεί για το 2024 και το 2026, η σχεδίαση θα είναιbump-less. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει προσαρμοσμένο σχεδιασμό chip αναλόγως τις συγκεκριμένες ανάγκες του πελάτη.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.