Samsung: Δημοσίευσε τα οικονικά αποτελέσματα για το Q1 2019, αναφέρει 60% μείωση εσόδων

Samsung, Samsung: Δημοσίευσε τα οικονικά αποτελέσματα για το Q1 2019, αναφέρει 60% μείωση εσόδων

Το πρώτο τρίμηνο του 2019 δεν φαίνεται να κύλησε και τόσο καλά για την Samsung. Από τη μία, αρκετοί previewers ανέφεραν προβλήματα με την οθόνη του Samsung Galaxy Fold, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία να ανακαλέσει τις συσκευές και αναβάλει την κυκλοφορία του foldable smartphone. Κι από την άλλη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι είδε μείωση εσόδων της τάξεως του 60% σε σχέση με πέρυσι.

Το παραπάνω ποσοστό μεταφράζεται σε πτώση από τα περίπου 12 δις ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε 4,7 δις ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι και οι αντίπαλοι της Samsung είδαν μείωση των εσόδων τους, αν και η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο τομέας των κινητών πάει καλά χάρη στις ισχυρές πωλήσεις του Samsung Galaxy S10.

Samsung, Samsung: Δημοσίευσε τα οικονικά αποτελέσματα για το Q1 2019, αναφέρει 60% μείωση εσόδων

Συνολικά, η Samsung το τελευταίο τρίμηνο έστειλε 78 εκατομμύρια smartphones και 5 εκατομμύρια tablets. Οι γενικότερη πτώση στον τομέα τον κινητών οφείλεται στις χαμηλές πωλήσεις των low και mid-range μοντέλων της εταιρείας.

Η Samsung προσβλέπει πως το επόμενο τρίμηνο θα είναι καλύτερο, καθώς σχεδιάζει να ενισχύσει τη γκάμα των προϊόντων της με καινοτόμες συσκευές και διαρκή αναδιοργάνωση όπου αυτή απαιτείται. Κάποια καλά παραδείγματα των κινήσεων της εταιρείας προς αυτή την κατεύθυνση είναι το Samsung Galaxy S10 5G και το Galaxy A80 με την περιστρεφόμενη κάμερα.

Samsung, Samsung: Δημοσίευσε τα οικονικά αποτελέσματα για το Q1 2019, αναφέρει 60% μείωση εσόδων

Πέρα από τις μειωμένες πωλήσεις στον τομέα των smartphones, η Samsung υπέφερε και στον τομέα των memory chips, και των OLED και LCD οθονών. Ωστόσο, η εταιρεία προβλέπει ότι οι πωλήσεις των flash memory σε servers και των κινητών με 256GB+ μνήμη θα αυξηθεί το επόμενο τρίμηνο. Επίσης, η Samsung αναφέρει πως έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις σε επεξεργαστές και μόντεμ, κάτι που το θεωρεί αρκετά θετικό στοιχείο.

Τέλος, όσον αφορά τον τομέα των οθονών η κορεάτικη εταιρεία αναμένει περισσότερη ζήτηση σε UHD, 8K και ultra-large τηλεοράσης, και στοχεύει στο να προσφέρει στην αγορά μερικές πιο οικονομικές επιλογές.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS

Μακαρι τα μειωμενα εσοδα να οδηγησουν σε μειωση των τιμων. Αυτο ισχυει και για τις υπολοιπες εταιρειες …

I am

Κ ο ρ ε σ μ ο ς
Σιγά σιγά όλοι θα στοχεύουν στις υπηρεσίες aka Apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.