Business

Πέντε χρόνια φυλάκισης για τον Mr. Samsung

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επιβλήθηκε στον επικεφαλής της Samsung στην Κορέα Jay Y. Lee για δωροδοκία και υπεξαίρεση χρημάτων, μεταξύ άλλων.

Ο Jay Y.Lee, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος της Samsung, αλλά στην ουσία ασκεί καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου αποτελεί τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στην Κορέα. Πρόεδρος της εταιρείας στα χαρτιά είναι ο πατέρας του, Lee Kun-hee, ο οποίος είναι γιος του ιδρυτή της Samsung.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που έχει δοθεί μέχρι στιγμής σε επιχειρηματία στη χώρα, ωστόσο το σκάνδαλο είναι ένα από τα μεγαλύτερα καθώς εμπλέκει και την πρώην Πρόεδρο της χώρας, Park Geun-hye, η οποία μετά από αυτό αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Το δικαστήριο έκρινε τον επικεφαλής της Samsung Electronics, ένοχο για δωροδοκία της πρώην Προέδρου προκειμένου να έχει την υποστήριξή της. Επίσης βρέθηκε ένοχος για την απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό και για ψευδορκία.

Οι δικηγόροι του ανέφεραν ότι ο Lee θα ασκήσει έφεση, για την οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι.

Πηγή

Σχόλια

  • Και τώρα θα βγει ο Γιαννάκης ο JB και θα χαίρεται πιστεύοντας ότι πάει η Samsung , χαχαχαχ

  • Σε θέματα δικαιοσύνης οι χώρες της Άπω Ανατολής όπως η Νότια Κορέα και Ιαπωνία είναι πολύ αυστηρές και δεν χαρίζονται σε κανέναν. Εδώ στα Βαλκάνια η δικαιοσύνη είναι ανέκδοτο...

  • Η τελευταια προταση τα λεει ολα. Περασε στα media αυτο που ηθελαν να περασει, οτι δηλαδη τιμωρήθηκε. Δε θα ακουστει καν το αποτέλεσμα της εφεσεως, το οποιο θα ειναι διαφορετικο απο το υφισταμενο...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.