Satya Nadella: Τα ποσοστά μας στην αγορά smartphones είναι μη βιώσιμα, αλλά…

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο BuzzFeed, o CEO της Microsoft Satya Nadella, δήλωσε ότι το σημερινό μερίδιο της αγοράς smartphone που έχει η Microsoft είναι μη “βιώσιμο”. Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου η ίδια η συσκευή δεν θα είναι τόσο σημαντική σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που θα μπορεί να έχει πρόσβαση.

“Νομίζω ότι κάνουμε κακό στους εαυτούς μας αν μετράμε την επιτυχία κοιτάζοντας απλώς: Ποιο είναι το μερίδιο αγοράς του HoloLens? Ποιο είναι το μερίδιο του Xbox? Ποιο είναι το μερίδιο των PCs? Ποιο είναι το μερίδιο της αγοράς που παίρνουν τα κινητά μας;”, είπε χαρακτηριστικά ο Nadella.

“Αν το σκεφτείτε περισσότερο σαν ένα γράφημα, [οι συσκευές αυτές] είναι κόμβοι. Κάποιες φορές οι χρήστες τις χρησιμοποιούν όλες…κάποιες φορές μόνο μια ή δυο και κάποιες φορές χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι δίνουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσα από τις συσκευές αυτές”.

Να πούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner, το ποσοστό του Windows Phone είναι στο 1.7%, 50% κάτω από το τρίτο τρίμηνο του 2014.

nadella smartphone share, Satya Nadella: Τα ποσοστά μας στην αγορά smartphones είναι μη βιώσιμα, αλλά…

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

Αυτός ο κόμβος έχει μποτολιάρισμα αδερφέ, δεν βλέπω να φτάνεις στην ώρα σου.

jonjon

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ή καινούργια BlackBerry , να πάρουν το κομμάτι των επιχειρήσεων με 2 το πολύ 3 δυνατές συσκευές , είδη το continuum είναι μια εξαιρετική ιδέα! Και θα χρειαστούν Άλλες 3 συσκευές για το mainstream κομμάτι.

Gabriel

αλλά…..τι; ας το δει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να περπατήσει λίγο σαν os πριν κλατάρει εντελώς.
προσωπικά θα περιμένω να βγουν επίσημα τα 10 και μετά κανενα 3 μηνω να δω αν θα καλυτερέψει και το win-store αν όχι θα αποχαιρετήσω το windows.

Impressive-Instant

Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου η ίδια η συσκευή δεν θα είναι τόσο σημαντική σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που θα μπορεί να έχει πρόσβαση.

Όλο το ζουμί βρίσκεται εδώ νομίζω για όποιον κατάλαβε… Είναι ξεκάθαρο που το πάει η Microsoft.

vkrd

Καλά αυτά που λέει ο κύριος όμως οι τιμές στα νέα κινητά είναι εξω από αυτή τη λογική. Δε θα γίνει ποτέ Apple οπότε καλό είναι να προσγειωθούν στη ζοφερή πραγματικότητα που τους οδηγεί η αγορά.
Αυτά έχει ο καπιταλισμός κύριοι…
Αφού εκτός ΗΠΑ τα Windows σαρώνουν, σα λογισμικό, ας επικεντρωθεί εκεί πρώτα. Αν τα καταφέρει εκεί τότε η επιτυχία θα έρθει μόνη της.

Νικος

Μονο απο το ονομα SAPYA BAHADELLA που τον λενε τι περιμενες?

Νικόλας

“Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου η ίδια η συσκευή δεν θα είναι τόσο σημαντική σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που θα μπορεί να έχει πρόσβαση.”
Πάει καλά ο άνθρωπας;;; Μόνο το continuum είναι διαφορετικό από το android και το ios. Όλες οι άλλες υπηρεσίες της MS δουλεύουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ στις άλλες πλατφόρμες παρά στa wp! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι παίζει…

NZ

@Impressive-Instant, they are called “human implants”……

nikmour

όλα τα apps της ms είναι καλύτερα στο ios. Εκεί μας οδηγεί η ms

Darth

Είναι τόσο άσχημα τα wp και w10 που τα wp αποφεύγουν να τα χρησιμοποιούν περισσότεροι χρήστες για αυτό και μόνο, και στην σειρά τους δεν ασχολούνται και προγραμματιστες αφού δεν έχει χρήστες..
Όσο για w10 γύρο στης 90% από της εγκατάστασης που έχει κάνει είναι επειδή κάποιος ψαρωσε με το popup freee Windows upgradee(κοινός μια τακτική malware) (κάπου έχουν βγάλει γράφημα)

Νικόλας

Xμμμμ το άρθρο αυτό δεν εμφανίζεται στην αρχική σελίδα… (ούτε στην page 2..)

Νικόλας

όχι μόνο δεν εμφανίζεται αυτό το άρθρο στην αρχική σας σελίδα, αλλά σβήστηκε και σχόλιό μου σχετικά με την εν λόγω εξαφάνιση σε ένα άλλο άρθρο.

Στην Συρία οι τζιχαντισταί κάνουν αίσχη, εδώ κάνουμε ότι μπορούμε.

minas

Νικόλα νομίζω κάποιος δε θέλει να φαίνονται τα σχόλια σου, κάποια πλεκτάνη εξυφαίνεται γύρω σου, πρόσεχε! :-)))

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.