Satya Nadella: Τα ποσοστά μας στην αγορά smartphones είναι μη βιώσιμα, αλλά…

Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο BuzzFeed, o CEO της Microsoft Satya Nadella, δήλωσε ότι το σημερινό μερίδιο της αγοράς smartphone που έχει η Microsoft είναι μη “βιώσιμο”. Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου η ίδια η συσκευή δεν θα είναι τόσο σημαντική σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που θα μπορεί να έχει πρόσβαση.

“Νομίζω ότι κάνουμε κακό στους εαυτούς μας αν μετράμε την επιτυχία κοιτάζοντας απλώς: Ποιο είναι το μερίδιο αγοράς του HoloLens? Ποιο είναι το μερίδιο του Xbox? Ποιο είναι το μερίδιο των PCs? Ποιο είναι το μερίδιο της αγοράς που παίρνουν τα κινητά μας;”, είπε χαρακτηριστικά ο Nadella.

“Αν το σκεφτείτε περισσότερο σαν ένα γράφημα, [οι συσκευές αυτές] είναι κόμβοι. Κάποιες φορές οι χρήστες τις χρησιμοποιούν όλες…κάποιες φορές μόνο μια ή δυο και κάποιες φορές χρησιμοποιούν άλλες πλατφόρμες. Εμείς θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι δίνουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσα από τις συσκευές αυτές”.

Να πούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Gartner, το ποσοστό του Windows Phone είναι στο 1.7%, 50% κάτω από το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Ιανουαρίου 2016 13:12

Σχόλια

  • Εγώ νομίζω ότι πρέπει να γίνουν ή καινούργια BlackBerry , να πάρουν το κομμάτι των επιχειρήσεων με 2 το πολύ 3 δυνατές συσκευές , είδη το continuum είναι μια εξαιρετική ιδέα! Και θα χρειαστούν Άλλες 3 συσκευές για το mainstream κομμάτι.

  • αλλά.....τι; ας το δει ότι είναι η τελευταία ευκαιρία να περπατήσει λίγο σαν os πριν κλατάρει εντελώς.
    προσωπικά θα περιμένω να βγουν επίσημα τα 10 και μετά κανενα 3 μηνω να δω αν θα καλυτερέψει και το win-store αν όχι θα αποχαιρετήσω το windows.

  • Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου η ίδια η συσκευή δεν θα είναι τόσο σημαντική σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που θα μπορεί να έχει πρόσβαση.

    Όλο το ζουμί βρίσκεται εδώ νομίζω για όποιον κατάλαβε... Είναι ξεκάθαρο που το πάει η Microsoft.

  • Καλά αυτά που λέει ο κύριος όμως οι τιμές στα νέα κινητά είναι εξω από αυτή τη λογική. Δε θα γίνει ποτέ Apple οπότε καλό είναι να προσγειωθούν στη ζοφερή πραγματικότητα που τους οδηγεί η αγορά.
    Αυτά έχει ο καπιταλισμός κύριοι...
    Αφού εκτός ΗΠΑ τα Windows σαρώνουν, σα λογισμικό, ας επικεντρωθεί εκεί πρώτα. Αν τα καταφέρει εκεί τότε η επιτυχία θα έρθει μόνη της.

  • "Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν έναν κόσμο όπου η ίδια η συσκευή δεν θα είναι τόσο σημαντική σε σύγκριση με τις υπηρεσίες που θα μπορεί να έχει πρόσβαση."
    Πάει καλά ο άνθρωπας;;; Μόνο το continuum είναι διαφορετικό από το android και το ios. Όλες οι άλλες υπηρεσίες της MS δουλεύουν ΚΑΛΥΤΕΡΑ στις άλλες πλατφόρμες παρά στa wp! Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι παίζει...

  • Είναι τόσο άσχημα τα wp και w10 που τα wp αποφεύγουν να τα χρησιμοποιούν περισσότεροι χρήστες για αυτό και μόνο, και στην σειρά τους δεν ασχολούνται και προγραμματιστες αφού δεν έχει χρήστες..
    Όσο για w10 γύρο στης 90% από της εγκατάστασης που έχει κάνει είναι επειδή κάποιος ψαρωσε με το popup freee Windows upgradee(κοινός μια τακτική malware) (κάπου έχουν βγάλει γράφημα)

  • όχι μόνο δεν εμφανίζεται αυτό το άρθρο στην αρχική σας σελίδα, αλλά σβήστηκε και σχόλιό μου σχετικά με την εν λόγω εξαφάνιση σε ένα άλλο άρθρο.

    Στην Συρία οι τζιχαντισταί κάνουν αίσχη, εδώ κάνουμε ότι μπορούμε.

  • Νικόλα νομίζω κάποιος δε θέλει να φαίνονται τα σχόλια σου, κάποια πλεκτάνη εξυφαίνεται γύρω σου, πρόσεχε! :-)))

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.