Η Sony πούλησε και το τμήμα e-book readers

Μετά την απόφαση για την πώληση του τμήματος υπολογιστών VAIO, η Sony πούλησε και το τμήμα ebook reader στην Kobo. Η Kobo, είναι Καναδέζικη θυγατρική εταιρία της Rakuten, που έχει βάση την Ιαπωνία και υποστηρίζει με τις εφαρμογές της, Android και iOS συσκευές.

Η Sony ποτέ δεν κατάφερε να εδραιωθεί στην αγορά των ebook reader, μία αγορά που έχει σχεδόν μονοπωλιακά κερδίσει η Amazon εδώ και χρόνια και συνεχίζει με τα νέα Kindle. Το Reader Store της Sony, οι χρήστες, οι αγορές τους και όλες οι πληροφορίες θα μεταφερθούν στο αντίστοιχο κατάστημα της Kobo για να συνεχίσει η υποστήριξη τους.

Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά η μεταφορά αναμένεται να γίνει μέσα στο Μάρτιο. Τέλος η εφαρμογή της Kobo για Android, πλέον θα έρχεται προεγκατεστημένη στις Xperia συσκευές, αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 7 Φεβρουαρίου 2014 18:20

Σχόλια

  • Η Sony γιατί πουλάει σιγά σιγά τα διάφορα τμήματα της...??? Μήπως ετοιμάζει να ρίξει στην αγορά νέα προϊόντα ή θα κλείσει..???

  • Πιστεύω πως "ξεφορτώνεται" τμήματα τα οποία δεν έχουν μέλλον για την εταιρία για να κάνει focus σε άλλα προϊόντα, όπως το οικοσύστημα του PlayStation, οι Mobile συσκευές και οι κάμερες μετά την εξαγορά της Minolta έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι αλλά με ακριβές τιμές όπως συνηθίζει άλλωστε.

  • @Ρωμανός Νιάνιος +1 έτσι φαίνεται να είναι ! που ξέρεις ίσως τώρα με όλες αυτές τις αλλαγές να ρίξει τις τιμές και να τις κάνει ανταγωνίσιμες, δείτε τις mobile συσκευές τις sony xperia z smartphones και tablets (ακόμα και το Ps4!) να δεις πόσο χαμηλά τις έχουνε ρίξει τις τιμές !

  • πωλειται οπως ειναι επιπλωμενο με χιλιαδες αναμνησεις φορτωμενο πωλειται και το δινω οσο οσο φτανει απο 'κεινη να γλυτωσω.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ρωμανός Νιάνιος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.