Spotify: Φέρεται να πλήρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια για το podcast του Joe Rogan

Spotify, Spotify: Φέρεται να πλήρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια για το podcast του Joe Rogan

Spotify, Spotify: Φέρεται να πλήρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια για το podcast του Joe Rogan

Δημοσίευμα των New York Times αναφέρει πως το Spotify φέρεται να πλήρωσε στον Joe Rogan τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να κάνει podcast αποκλειστικά στην πλατφόρμα για τριάμισι χρόνια. Αυτός ο αριθμός είναι διπλάσιος από αυτόν που είχε αναφερθεί προηγουμένως στη Wall Street Journal και γραφόταν στα social media, χωρίς να υπάρξει κάποια διόρθωση από πλευράς Spotify.

H είδηση αυτή έρχεται μετά από έναν ταραχώδη μήνα για την εταιρεία, κατά τον οποίο ομάδα μελών της ιατρικής κοινότητας της έγραψε μια επιστολή ζητώντας της να αφαιρέσει ένα επεισόδιο του Rogan κατηγορώντας τον για παραπληροφόρηση σχετικά με την COVID-19. Ο μουσικός Neil Young, μάλιστα, ζήτησε να αφαιρεθούν τα τραγούδια του από την πλατφόρμα, στον απόηχο των κατηγοριών.

«Το κάνω αυτό επειδή το Spotify διαδίδει ψεύτικες πληροφορίες σχετικά με τα εμβόλια — προκαλώντας δυνητικά θάνατο σε όσους πιστεύουν την παραπληροφόρηση που διαδίδεται από αυτά. Παρακαλώ ενεργήστε για αυτό αμέσως σήμερα και κρατήστε με ενήμερο για το χρονοδιάγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης.

Από τότε, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Spotify, Daniel Ek, εξέδωσε πολλαπλές δηλώσεις σχετικά με την απροθυμία του να συντονίσει το σόου του Rogan εκτός των γενικών κανόνων της πλατφόρμας, που δημοσιοποιήθηκαν μόνο αφού ο Young και άλλοι απέσυραν τη μουσική τους.

Η εκπομπή του Rogan, ωστόσο, τράβηξε τα βλέμματα και για το γεγονός ότι σε ένα βίντεο ακούγεται να χρησιμοποιεί τη “n” λέξη πολλές φορές. Λίγο αργότερα, εξαφανίστηκαν 70 επεισόδια του podcast. Ο Rogan ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις ρατσιστικές αναφορές αλλά το Spotify δεν προχώρησε σε καμία σχετική επίσημη δήλωση.

Σε ένα υπόμνημα που διέρρευσε, ωστόσο, ο Ek επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία μίλησε με τον Rogan και την ομάδα του και ο ίδιος ο δημιουργός αποφάσισε να αφαιρέσει τα επεισόδια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Spotify

Spotify: Εγκαινιάζει νέα λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης – Θα δημιουργείς λίστα αναπαραγωγής με βάση περιγραφές

Το Spotify είχε ήδη επιτυχία με τη δημοφιλή του λειτουργία ΑΙ DJ και τώρα η υπηρεσία streaming μουσικής φέρνει το ΑΙ στη δημιουργία playlist.

Software Spotify

To Spotify ετοιμάζεται να αυξήσει τις τιμές – Έρχονται και νέα πακέτα

Το Spotify ετοιμάζεται να αλλάξει τις τιμές των πακέτων του και να φέρει νέες προσφορές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Software featured Spotify

Spotify: Κυκλοφορεί μουσικά βίντεο σε συνδρομητές Premium σε 11 αγορές

Το Spotify ανακοίνωσε υποστήριξη για μουσικά βίντεο με περιορισμένο κατάλογο που είναι διαθέσιμος σε 11 αγορές.

Business Apple Spotify

Πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ στην Apple από την ΕΕ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά έναντι του Spotify

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε σήμερα στην Apple πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά σε αντίπαλες υπηρεσίες ροής μουσικής.