Η αγορά των tablet πέφτει, αλλά η Microsoft έχει βρει τη “συνταγή”

Προς το παρόν η Microsoft έχει εγκαταλείψει τα smartphones, όμως στα tabet φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά. Εκεί που οι υπόλοιπες εταιρείες βλέπουν πτώση, η Microsoft φαίνεται να απολαμβάνει την επιτυχία.

Μιλάμε για την αγορά των tablets, η οποία σύμφωνα με την Strategy Analytics απέστειλε 46.6 εκατ. συσκευές το τρίτο τρίμηνο του 2016. Αυτό σημαίνει 1% πτώση συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο και 10% πτώση από το ίδιο διάστημα πέρσι. Οι ενδείξεις είναι ότι οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται, όχι όμως για όλους τους παίκτες.

H Microsoft για το τρίτο τρίμηνο του 2016 πήρε το 16% της παγκόσμιας αγοράς tablets. Πέρσι την ίδια περίοδο, το ποσοστό της ήταν στο 12.8%.

To Android της Google συνεχίζει να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο με 65%, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές τα ποσοστά θα συνεχίσουν να πέφτουν. Ο λόγος είναι ότι οι χρήστες θα ενδιαφέροντα περισσότερο για tablets ως παραγωγικές συσκευές και όχι για διασκέδαση.

Το Microsoft Surface Pro και Surface Book, δεν είναι απλά συσκευές που κάνουν καλές πωλήσεις. Αποτελούν και σημείο αναφοράς για άλλους κατασκευαστές tablet. Στα προηγούμενα τρίμηνα είδαμε αρκετούς κατασκευαστές PC να λανσάρουν αντίπαλες συσκευές του Surface.

microsoft tablet market, Η αγορά των tablet πέφτει, αλλά η Microsoft έχει βρει τη “συνταγή”

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tasoulisk

Θα δείτε όταν φτάσουν τα windows tablet να έχουν αυτονομία 1 μέρα και θα ειναι ικανά να μπορούν να κάνουν βαριές εργασίες rendering, να τρέχουν βαριά στατιστικά προγράμματα κλπ… τι εχει να γίνει τότε… όταν θα μπορούν οι quadro και firepro να ενσωματώνονται σε ταμπλέτες και επεξεργαστές hq και όχι μόνο οι u να τρέχουν σε ταμπλέτες…. θα αλλάξουν όλα

Πάνος

Το θέμα είναι να καταφέρουν να βάλουν x64 chips σε τηλέφωνα. Να έχει το ui κινητού και όταν συνδέεται σε dock να γίνεται ένας υπολογιστής.

Ζουρα

@Πανος, σχετικά με το UI, τα Windows 10 που ενσωματώνουν τα Surface Pro & Surface Book έχουν το Tablet Mode. Όταν το αποσυνδεεις από το πληκτρολόγιο του γίνεται αυτό. Όταν το συνδέσεις πίσω, γίνεται σαν ένας υπολογιστής που όλοι ξέρουμε.

Christos

Μιλάμε για πραγματικά εργαλεία. Τίποτα καλύτερο από ένα surface!

Πάνος

@ζουρα το ξέρω αυτό. Απλά θα το ήθελα και σε 4.5 – 5 ίντσες με δυνατότητα κλήσεων… 🙂

Darth

@Tasoulisk και τι θα αλλάξει? το πολύ πολύ θα πάει για επαγγελματίες (όχι οτι τώρα αλλού προορίζεται)

για τους περισσότερους tablet εχει 2 3 χρήσεις
1. είναι το καλύτερο εργαλειο στο να ξεφορτώνονται τα παιδιά (το πετάς στο παιδί και σε αφήνει ήσυχο μεχρι να πεινάσει)
2. για κάνα facebook/youtube
3. καμία τσόντα στ κρυφά

και μιλάμε για 90%+ της χρήσις που γίνεται με αυτά (μετα πάνε επαγγελματίες, Power users κλπ) αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό ειναι αυτό που περιέγραψα και εκει το βασικό ρόλο παιζει απλά χαμηλή τιμή

LeTak

Εμενα παντως το surface 3 που εχω εχει βγαλει αρκετα προβληματα και σε software και σε hardware… Δυσκολο να ξαναπάω σε συσκευή Surface (εχει γινει αντικατασταση συσκευης και ακομα τα ιδια προβληματα εχω)

James

@Darth όταν το ταμπλετ που έχει αγοράσει κάποιος είναι απλά ένα μεγάλο τηλέφωνο, αυτά κάνει, και για αυτά το χρησιμοποιείς. Δε νομιζω όσοι αγόρασαν surface, να το πήραν για να ξεφορτωνονται τα παιδιά τους ή για τσοντες. Είναι διαφορετικό πράγμα και από ο,τι φαίνεται (σύμφωνα με το άρθρο) το καταλαβαίνει ο κόσμος.

Δημοσθένης

Κάτοχος Surface Pro 3 i7/256 εδω και 2 χρόνια και δεν μου εχει βγάλει τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.