Business

Η Tesla απέλυσε δεκάδες εργαζόμενους στο Gigafactory μετά την ανακοίνωση του συνδικάτου

Το Workers United ισχυρίστηκε ότι η Tesla απέλυσε δεκάδες υπαλλήλους στο εργοστάσιό της στη Νέα Υόρκη μόλις μία ημέρα αφότου οι εργαζόμενοι εκεί δημοσιοποίησαν τα σχέδιά τους για τη δημιουργία συνδικάτου.

Τουλάχιστον ένας από τους απολυμένους ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής των 25 εργαζομένων, ενώ αρκετοί άλλοι είχαν λάβει μέρος σε εργασιακές συζητήσεις, σύμφωνα με καταγγελία που κατατέθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ. Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι οι απολύσεις ήταν παράνομες και ήρθαν «σε αντίποινα για τη συνδικαλιστική δραστηριότητα και για να αποθαρρύνουν τους εργαζομένους». Το σωματείο Workers United επιδιώκει μια ομοσπονδιακή δικαστική εντολή για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην κατάθεσή του στο NLRB. «Αυτή είναι μια μορφή συλλογικών αντιποίνων εναντίον της ομάδας εργαζομένων που ξεκίνησε αυτή την οργανωτική προσπάθεια» και «έχει σχεδιαστεί για να τρομοκρατεί τους πάντες σχετικά με τις πιθανές συνέπειες της διοργάνωσής τους», δήλωσε ο διοργανωτής της Workers United Jaz Brisack, ο οποίος βοήθησε στην προσπάθεια του συνδικάτου.

Τα αντίποινα κατά της οργάνωσης συνδικάτων είναι παράνομα σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία των ΗΠΑ και οι καταγγελίες με το NLRB μπορούν να οδηγήσουν στην αποκατάσταση των απολυμένων εργαζομένων με ανταποδοτικές απολαβές.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.