Vitality Air: Καναδική startup πουλά “εμφιαλωμένο” αέρα στην Κίνα

Πρόσφατα μιλήσαμε για τις startup, όπου νέοι επιχειρηματίες έχουν μια πρωτοπόρα ιδέα την οποία θέλουν να υλοποιήσουν και πως μπορεί τελικά μια ιδέα να γίνει πραγματικότητα και να πετύχει. Αυτό που χρειάζεται πάντα είναι μια νέα τεχνολογία την οποία δεν έχουμε ξαναδεί και ένα τεράστιο budget, για να προχωρήσει μια startup;

Η απάντηση είναι ότι αρκεί απλά μια καλή ιδέα. Η καλύτερη απόδειξη είναι η καναδική startup Vitality Air, η οποία δεν πουλά τίποτε περισσότερο από αέρα.

Φυσικά η αγορά που έχει επιτυχία η συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Κίνα, η οποία μπορεί να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, αλλά αυτό έχει ένα τίμημα. Τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε μεγάλες πόλεις έχουν χτυπήσει κόκκινο και οι Κινέζοι προσπαθούν να βρουν λύσεις.

Ο εμφιαλωμένος φρέσκος αέρας έρχεται από τα Rocky Mountains του Καναδά, ένα κουτί 7.7 λίτρων κοστίζει περίπου 25 δολάρια και έχει 150 δόσεις φρέσκου αέρα. Μπορεί η τιμή του να είναι 50 φορές πιο ακριβή από ένα μπουκάλι νερό στην Κίνα, όμως η ζήτηση είναι μεγάλη και οι Καναδοί κατάφεραν μέσα σε μια εβδομάδα να ξεπουλήσουν τα 500 πρώτα κουτιά αέρα.

vitality air fresh air, Vitality Air: Καναδική startup πουλά “εμφιαλωμένο” αέρα στην Κίνα

vitality air fresh air, Vitality Air: Καναδική startup πουλά “εμφιαλωμένο” αέρα στην Κίνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geraldo.alai

😂😂😂😂😂😂😂😂

iPnos

Αέρας κοπανιστός, κανονικά και με τη βούλα, έτσι; Τέλειο…

ΑντώνηςΤ

Ένα πράγμα έχω να πω, το βλέπαμε στις ταινίες και γελούσαμε… τίποτα δεν είναι αδύνατο.

andy

το να κάνουν πιο οικολογική την βιομηχανία τους, δεν τους περναει απτο μυαλο..χεχε!

intr0n

Κάποιος εμπνεύστηκε απο το spaceballs 🙂

manolis

η είδηση δεν είναι ότι πούλησε 500 δοχεία με αέρα αλλά ότι βρήκε 500 ηλίθιους να τα αγοράσουν… βέβαια σε μια χώρα 2 δις ατόμων είναι εύκολο αυτό!!! :p

Gvirginia

@manolis Λογικά δε το γνωρίζεις, αλλά στην Κίνα η ρύπανση βαράει κόκκινο. Οι περισσότεροι κυκλοφορούν με μάσκες. Αν θεωρείς “ηλίθιους” ανθρώπους που έχουν αναπνευστικά προβλήματα (καρδιά, άσθμα κτλ) ή θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από τη ρύπανση τότε τι να πω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 8

iPhone 8: Η JP Morgan βλέπει bezel-less design & AirPods στο κουτί

Το iPhone 8, η πολυαναμενόμενη επετειακή κυκλοφορία της Apple με νέο σχεδιασμό και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, απασχολεί από τώρα τον τεχνολογικό κόσμο και γίνεται σχεδόν καθημερινά αντικείμενο διαρροών και ατελείωτων φημών.

Internet Facebook Star

Κοντά δύο δισεκατομμύρια οι χρήστες του Facebook

Περίπου 80 εκατομμύρια χρήστες πρόσθεσε το Facebook στη βάση του στο α΄ τρίμηνο του 2017. Έτσι, πλέον οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του πιο δημοφιλούς δικτύου ανέρχονται σε 1,94 δισεκατομμύρια, καταγράφοντας αύξηση 17% από πέρυσι.

Internet Star

Οι άντρες ενδιαφέρονται πιο πολύ για τα likes από τις γυναίκες

Είναι γεγονός ότι τα social media πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab, οι περισσότεροι χρήστες τείνουν να ωραιοποιούν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν περισσότερα likes.

Smartphones Apple iPhone Star

TrendForce: “Μην περιμένετε 4GB RAM από τα iPhone του 2017”

Η εταιρεία ερευνών TrendForce δημοσιοποίησε την αναφορά με τις προβλέψεις της σχετικά με τη μνήμη RAM που θα έχουν τα smartphones μέχρι το τέλος του 2017. Προβλέπεται ότι ο μέσος όρος θα είναι τα 3.2GB RAM, που σημαίνει ότι σημειώνεται 33.4% αύξηση από το 2016, όπου ο μέσος όρος ήταν 2.4GB.