Business

#WordsMatter: Το Twitter καταργεί ρατσιστικούς όρους από τον κώδικα του

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNET, οι μηχανικοί του Twitter εργάζονται από τον Ιανουάριο πάνω στην αλλαγή προβληματικών όρων στον κώδικα της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι όροι “master” και “slave”, για να κάνει τους ανθρώπους που εργάζονται να νιώθουν ακόμα πιο άνετα.

Το παραπάνω είναι η αρχή ενός μεγαλύτερου κινήματος κατά των ρατσιστικών ή επιθετικών όρων που υπάρχουν σε διάφορους κώδικες, κάτι που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από το GitHub και πλέον υποστηρίζεται από πολλούς με το hashtag #WordsMatter. Ο CEO του GitHub, Nat Friedman, είχε ανακοινώσει πως θα αλλάξει ο όρος “master” με κάποιον πιο ουδέτερο.

Οι μηχανικοί του Twitter όμως φαίνεται να μη μείνουν μόνο στις παραπάνω αλλαγές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNET, όροι όπως “blacklist”, “man hours” και “grandfathered” θα αντικατασταθούν με τους “denylist”, “person hours” και “legacy status” αντίστοιχα.

Η εταιρεία γενικά θέλει να προσφέρει ένα επαγγελματικό περιβάλλον όπου κανένας δε θα αισθάνεται άβολα και δε θα υπάρχει περίπτωση να προσβληθεί από κάποιο κομμάτι στον κώδικα της ιστοσελίδας. Όπως αναφέρει το Tweet του λογαριασμού Twitter Engineering, η γλώσσα που χρησιμοποιείται στον κώδικα της εταιρείας δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες της εταιρείας.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 3 Ιουλίου 2020 14:26

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.