Αυτές είναι HD παραγωγές!

Αν θέλετε να έχετε κάτι πραγματικά αξιόλογο στην HD ταινιοθήκη σας, από τις 24 Απριλίου θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του καταπληκτικού ντοκιμαντέρ, παραγωγής BBC, Planet Earth σε Blu-ray και HD DVD. Αποτελείται από 11 επεισόδια και είναι σκηνοθετημένο από τον Sir David Attenborough…. Όλο υψηλή ευκρίνεια λέμε, και πουθενά δεν την βλέπουμε. Είναι αλήθεια ότι όσο φιλόδοξες και αν ήταν οι πρώτες προσπάθειες πέρυσι την Άνοιξη (στην Αμερική) και το Φθινόπωρο (στην Ευρώπη), τα δύο νέα “επόμενα φορμά” ψηφιακών οπτικών δίσκων, δεν εντυπωσίασαν.

Τι και αν επιστρατεύτηκαν ολόκληρα κινηματογραφικά στούντιο, τι και αν όλοι έτριβαν τα χέρια τους για την μεγάλη καινούργια αρχή, οι πρώτες ταινίες σε Blu-ray και HD DVD δεν ήταν “καλύτερες” από αυτές σε DVD! Αυτή η άσχημη αρχή, ήταν αποτέλεσμα τις βιασύνης των δύο στρατοπέδων Blu-ray και HD DVD για το ποιο από τα δύο θα κυκλοφορήσει πρώτο player και ταινίες, στην αγορά.

Ευτυχώς όμως παραγωγές όπως το King Kong (HD DVD) και το εξαιρετικά αξιόλογο Casino Royale (Blu-ray), “ανανέωσαν” την εικόνα της υψηλής ευκρίνειας και όλοι είμαστε πια έτοιμοι να υποδεχθούν το High Definition.

Επεξεργάστηκε την 6 Οκτωβρίου 2007 18:27

Σχόλια

  • Καλησπέρα!!!Γνωρίζετε αν θα κυκλοφορίσει σε Blu ray το Planet Earth με Ελληνικούς υπότιτλους και πότε αναμένεται η κυκλοφορία του διότι σε DVD κυκλοφορεί σε τρει εβδομάδες Ευχαριστώ πολύ.

  • Για το DVD έχω ακούσει και εγώ. Για Blu-ray με ελληνικά δεν έχω μάθει. Το έχω πάντως υπόψιν μου και θα ενημερώσω μόλις έχω κάτι νεότερο.
    Το Planet Earth πολύ ανώτερο από την παραγωγή του National Geographic σε blu-ray που κυκλοφόρησε μαζί με το Hi-Tech Σεπτεμβρίου. Άκουσον-άκουσον, 15 ευρώ για περιοδικό και blu-ray. Ούτε το 1% των αναγνωστών του Hi-Tech δεν έχουν Blu-ray player και τους ανάγκασε να πληρώσουν 15 ευρώ για το αγαπημένο τους περιοδικό!

  • Κι εσυ, τι ζορι τραβας φιλε μου; Αμα θελεις, το παιρνεις, αμα δεν θελεις, δεν το παιρνεις.
    Εδω εχουμε δωσει κατι ...μυρια για κλαπατσιπαλα και δισκους, δισκοπουλα και δισκαρες,(, βινυλια CD,
    DVD,LD),
    εδω θα κολλαγαμε;
    Μιλαμε για κολλημα.
    Μην ξεχνας, οτι οταν βαλανε το πρωτο DVD, παλι γκρινια υπηρχε.
    Αν διαβασες το τελευταιο τευχος, θα ειδες οτι λογω της πολυ πιθανης πτωσης της τιμης κοστους των
    blue ray discs, μαλλον απο το επομενο τευχος, θα κατεβει η τιμη, οπως ειχαν ηδη προαναγγειλει.
    Αντε και με το καλο να παρεις ενα ωραιο μηχανημα για να απολαυσεις τα καινουρια δισκακια.
    Θοδωρος.

  • @Theodore: Δεν τραβάω κανένα ζόρι, απλά δεν μου αρέσει όταν δεν έχω επιλογές. Θα ήθελα να μπορώ να επιλέξω αν μου χρειάζεται ο εν λόγω τίτλος Blu-ray ή όχι. Εκτός αυτού, για κάποιους ίσως τα 15 ευρώ να ήταν ένας ανασταλτικός παράγοντας ώστε να μην αγοράσουν το αγαπημένο τους περιοδικό.

    Anyway αν είσαι Αθήνα 1-4 Νοεμβρίου σε περιμένω στην έκθεση "Ήχος-Εικόνα Show 2007", περίπτερο D.16, να συζητήσουμε από κοντά.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.