Cars

H Tesla ανακαλεί 40.000 οχήματα – Το πιθανό πρόβλημα

Η Tesla Inc ανακαλεί λίγο περισσότερα από 40.000 οχήματα Model S και Model X 2017-2021 που ενδέχεται να έχουν υποστεί απώλεια υποβοήθησης στο τιμόνι κατά την οδήγηση σε ανώμαλους δρόμους ή μετά από πρόσκρουση σε λακκούβα.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων με έδρα το Τέξας κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού over-the-air για την εκ νέου βαθμονόμηση του συστήματος αφού άρχισε να κυκλοφορεί μια ενημέρωση στις 11 Οκτωβρίου για καλύτερη ανίχνευση απροσδόκητη ροπή υποβοήθησης διεύθυνσης.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας δήλωσε ότι η απώλεια της υποβοήθησης του υδραυλικού τιμονιού μπορεί να απαιτήσει μεγαλύτερη προσπάθεια στο τιμόνι, ειδικά σε χαμηλές ταχύτητες, αυξάνοντας τους κινδύνους σύγκρουσης.

Η Tesla είπε ότι είχε εντοπίσει 314 ειδοποιήσεις οχημάτων για αυτήν την κατάσταση, αλλά δεν γνωρίζει τυχόν τραυματισμούς ή θανάτους που σχετίζονται με το συμβάν. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι από την 1η Νοεμβρίου, περισσότερο από το 97% των ανακληθέντων οχημάτων έχουν εγκαταστήσει μια ενημέρωση που έχει ήδη αντιμετωπίσει το ζήτημα της ανάκλησης.

Επεξεργάστηκε την 9 Νοεμβρίου 2022 15:19

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.