Ο CEO της Xiaomi λέει ότι η εταιρεία θα παράγει μαζικά το πρώτο της αυτοκίνητο το 2024

, Ο CEO της Xiaomi λέει ότι η εταιρεία θα παράγει μαζικά το πρώτο της αυτοκίνητο το 2024

Μετά την ανακοίνωση της θυγατρικής της για ηλεκτρικά αυτοκίνητα τον περασμένο Μάρτιο, κατά τη διάρκεια συνάντησης επενδυτών, ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Lei Jun, επιβεβαίωσε ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων είναι σε καλό δρόμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μαζική παραγωγή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου της Xiaomi θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Η Xiaomi ολοκλήρωσε την εγγραφή του EV arm της τον Αύγουστο και σκοπεύει να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτήν μέσα στην επόμενη δεκαετία. Ακόμα, έχει αποκτήσει τη DeepMotion, μια εταιρεία που ασχολείται με τεχνολογίες αυτο -οδήγησης , ενώ έχει προχωρήσει και σε προσλήψεις για τη νέα της δραστηριότητα.

Βέβαια, δεν έχει καταστεί σαφές εάν η Xiaomi σχεδιάζει να παράγει το αυτοκίνητο η ίδια ή αν πρόκειται να προμηθεύσει την παραγωγή του σε τρίτη εταιρεία,  μια υπάρχουσα αυτοκινητοβιομηχανία. Το τελευταίο φαντάζει, ωστόσο, πιο αληθοφανές.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξης

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει ; Α ναι την άλλη κινεζική LeEco ή LETV που ανοίχτηκε για να παράγει αυτοκίνητα, την πήραν από κάτω τα δάνεια και τελικά έκλεισε και ο ιδιοκτήτης της αναζητείται για χρέη σε δεν ξέρω πόσες χώρες. Εδώ η Τέσλα το πάει σιγά σιγά και ακόμη δεν εδραιώθηκε…… Θέλουν να γίνουν όλοι Ford και Volkswagen.Έκαστος στο είδος του και η Xiaomi στα κινητά κλπ. Αντί να αφοσιωθεί και να χτυπήσει τη σάμσουγκ σε κινητά, τάμπλετ, τηλεοράσεις κλπ ψάχνεται για άλλους τομείς πολύ πιο πολύπλοκους (λέγε με Euro 6, 7, 8, 9 και ότι άλλο έλθει).

SUPS 👨‍⚖️

την xiaomi ισως τη βοηθησει περισσοτερο το ccp επειδη ειναι πολυ πιο γνωστο Brand και θα εχει και ενα ονομα οταν βγει ειτε μονη της ειτε με τριτο…Γενικα ενας Κινεζος μπορει να ταρακουνησει λιγο την αγορα του αυτοκινητου ιδιως στις τιμες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Xiaomi

Xiaomi Mix Fold 4: Μεγάλο leak – Αμφίδρομη δορυφορική επικοινωνία, ενισχυμένος μεντεσές, SD 8 Gen 3

Η Xiaomi κυκλοφόρησε το Mix Fold 3 τον περασμένο Αύγουστο και τώρα ετοιμάζει το Mix Fold 4, που πιθανότατα θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Smartphones featured Xiaomi Xiaomi 14

Xiaomi 14: Κυκλοφόρησε Ελλάδα με τιμή 999 ευρώ και δώρο το Xiaomi Watch S3

To νέο smartphone της εταιρείας είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με τη Leica, και ξεχωρίζει χάρη στο παντοδύναμο τριπλό σύστημα καμερών νέας γενιάς φακών Leica.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi HyperOS: Αυτές οι συσκευές θα αναβαθμιστούν το πρώτο εξάμηνο του 2024

Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο των Xiaomi 14 και 14 Ultra στο MWC, κυκλοφόρησε το λεπτομερές πρόγραμμα κυκλοφορίας για το HyperOS.

Smartphones Xiaomi

Με το Xiaomi 14 Ultra γυρίστηκε η ταινία “Roma Noir” – Οι λειτουργίες που εντυπωσίασαν

To Xiaomi 14 Ultra αδιαμφισβήτητα είναι ένα από τα πιο ισχυρά τηλέφωνα για φωτογραφία στην αγορά, ωστόσο η εταιρεία προσβλέπει και σε δημιουργία ταινιών.