Cars

Tesla Model Y: Επίσημα με 500 χλμ. αυτονομία, 0-100 σε 3,5 δευτ. και τιμή 39.000 δολαρια

Ανακοινώθηκε επίσημα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla Model Y με αυτονομία 500 χιλιόμετρα, επιτάχυνση 0-100 σε 3.5 δευτερόλεπτα και τιμή εκκίνησης τα 39.000 δολάρια Αμερικής. Ο σχεδιασμός του βασίζεται στο Model 3 με την κύρια διαφορά των δύο να είναι ότι το Tesla Model Y είναι λίγο πιο ψηλό από το Tesla Model 3, ενώ το ύψος του πλησιάζει αυτό του Model X.

Η εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση, και το Long Range battery pack, επιτρέπουν την επίτευξη της αυτονομίας των 500 χιλιομέτρων, η οποία είναι ξεκάθαρα μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε. Τα νέα Model Y θα ξεκινήσουν να παραδίδονται από το 2021 στους πελάτες που θα τα προπαραγγείλουν άμεσα.

Η αρχική τιμή πώληση του Tesla Model Y θα είναι $39.000 για το Standard Range battery pack, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021. Οι πιο ακριβές εκδόσεις του ηλεκτρικού Tesla Model Y θα έχουν το Long Range battery pack και διπλό κινητήρα, υψηλότερες επιδόσεις.

Οι λειτουργίες της αυτόνομης οδήγησης εκτελούνται από το λογισμικό Autopilot της Tesla με το Model Y να ενσωματώνει 12 αισθητήρες Ultrasensor που του δίνουν την δυνατότητα να “διαβάζει” τον περιβάλλον σε 360 μοίρες και να “βλέπει” μπροστά έως και 160 μέτρα. Το κόστος για να προσθέσετε Autopilot στο Model Y είναι 3.000 δολάρια και για Full Self-Driving Capability επιπλέον 5.000 δολάρια.

Οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να σχεδιάσουν και να πραγματοποιήσουν κράτηση του δικού τους Tesla Model Y, μέσω του online design studio της εταιρείας. Αυτή τη φορά απαιτείται μια προκαταβολή ύψους 2.500 δολάρια Αμερικής, 250% μεγαλύτερη από αυτή που ζητούσε η Tesla για το Model 3.

Autonomous.gr

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 9:31

Σχόλια

  • Ξεκινάει και γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα η ηλεκτροκίνηση! Πολύ καλές επιδόσεις και ικανοποιητικές αυτονομίες,!!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.