Έρχεται η super τεχνητή νοημοσύνη

, Έρχεται η super τεχνητή νοημοσύνη

Το επόμενο βήμα της τεχνητής νοημοσύνης είναι η super artificial intelligence, η οποία αλλάζει τον τρόπο ζωής όπως τον γνωρίζουμε, επηρεάζοντας κάθε τομέα της καθημερινότητας, από την οικονομία, μέχρι την ψυχαγωγία και την επικοινωνία.

Μιλώντας στην τεχνολογική έκθεση “Beyond 4.0”, o Αναστάσιος Σπανίδης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Generation Y,  δήλωσε πως η super artificial intelligence, με απλά λόγια, είναι το σημείο εκείνο όπου η τεχνητή νοημοσύνη που εφαρμόζεται σε μια μηχανή θα γίνει πιο έξυπνη, πιο γρήγορη από τον άνθρωπο και θα αποκτήσει την δική του συνειδητότητα πώς πρέπει να κάνει κάτι που του έχει ανατεθεί. Η μηχανή με την βοήθεια του machine learning που θα την τροφοδοτεί με δεδομένα θα καταλαβαίνει από μόνη της πώς θα αυτοβελτιώνεται, χωρίς την βοήθεια του ανθρώπου.

Σήμερα, η αγορά της τεχνητής νοημοσύνης εκτιμάται στα 60 δισ. ευρώ διεθνώς, ενώ εκτιμάται να ανέβει η αξία της σε 310 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία. Σύμφωνα με τον κ. Σπανίδη, η Τεχνητή Νοημοσύνη επικεντρώνεται στους όρους weak και strong που επιτρέπουν κυρίως την αυτοματοποίηση εργασιών από μηχανές.

Όλοι οι κλάδοι της οικονομίας και γενικότερα οι επιστήμες όπως η ιατρική όπου για παράδειγμα με την βοήθεια AI γίνεται πρόωρη πρόγνωση ασθενειών κλπ, επηρεάζονται από την τεχνητή νοημοσύνη, συνέχισε ο κ. Σπανίδης, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να διασφαλίσουμε να μην δημιουργηθούν κοινωνικοί αποκλεισμοί από την διάχυση των ωφελειών της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Με δεδομένο τα μεγάλα οφέλη από την τεχνητή νοημοσύνη, αναγνωρίζοντας του κινδύνους, θα πρέπει να σηκώσουμε ψηλά στο δημόσιο διάλογο διλήμματα, να επιλυθούν ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, διότι στο τέλος της ημέρας εμείς παίρνουμε τις αποφάσεις και όχι η Τεχνητή Νοημοσύνη, υπογράμμισε ο Αναστάσιος Σπανίδης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Θα περιμένω την ultra τεχνητή νοημοσύνη.

ItsMeKarypas

Χα… Γατακι. Εγω ακουσα για την Super Duber Ouaou τεχνητη νοημοσυνη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers Samsung

Samsung Odyssey OLED G9 (G95SC): Νέο gaming monitor με προηγμένη τεχνολογία AI upscaling

Η Samsung Odyssey OLED G9 διαθέτει λεπτεπίλεπτο σχεδιασμό που περιλαμβάνει ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο. Στο πίσω μέρος της οθόνης κρύβεται το δημοφιλές CoreSync και Core Lighting+.

Computers featured

Προτάσεις για να χτίσετε ένα οικονομικό gaming PC

Για να χτίσεις ένα οικονομικό gaming PC, θα πρέπει να επιλέξεις τα σωστά εξαρτήματα (hardware) σε συνδυασμό με τον προϋπολογισμό σου (budget).

Computers Qualcomm Qualcomm Snapdragon

H Qualcomm έτοιμη να ανακοινώσει τον νέο Snapdragon

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία του νέου chipset Snapdragon με μια ανάρτησή της στη δημοφιλή κινεζική social media πλατφόρμα Weibo.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.