Διεθνής εταιρεία MME πληρώνει πρόστιμο για τη χρήση λογισμικού χωρίς άδεια

Η Business Software Alliance (BSA/) προσφάτως κατέληξε σε συμφωνία για οικονομική αποζημίωση αξίας €2,5 εκατομμυρίων από μια διεθνή εταιρία από τον χώρο των Media στην οποία διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις στις άδειες λογισμικού. Η μηνυτήρια αναφορά της BSA πραγματοποιήθηκε εξ ονόματος των εταιρειών Adobe, Autodesk, Avid και Microsoft.

Σε συνέχεια της καταγγελίας από την BSA, οι αστυνομικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της εταιρείας προχωρώντας σε δέσμευση του εξοπλισμού της. Η επιχείρηση ελέγχθηκε για λογισμικό χωρίς άδεια κατά τη διάρκεια εφόδων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι. Η BSA διεξήγαγε μια συντονισμένη έρευνα στις διεθνείς επιχειρήσεις της εταιρίας με στόχο να εντοπίσει τις ελλείψεις στις άδειες χρήσης λογισμικού. Η νομική έκβαση της υπόθεσης επιβάλει στην επιχείρηση να διαγράψει όλα τα προγράμματα λογισμικού χωρίς άδεια και να αγοράσει τις σωστές άδειες για το λογισμικό που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μελλοντικά, ενώ σημαντικές κυρώσεις επιβλήθηκαν για να αντισταθμίσουν την εκτεταμένη περίοδο της παράνομης χρήσης.

Η BSA με τις νομικές της ενέργειες σε παγκόσμιο επίπεδο κατέληξε σε ένα συνολικό, διεθνή, διακανονισμό με την επιχείρηση και σε συμφωνία για μελλοντική συνεργασία και διαδικασίες ελέγχων.

Δείτε επίσης: “Παράνομο κύκλωμα αναπαραγωγής πειρατικού λογισμικού αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων εξαρθρώθηκε στην Κίνα”.

Επεξεργάστηκε την 25 Ιουνίου 2008 11:23

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.