Cortana: Θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις με το όνομα Microsoft 365 Assistant

Cortana, Cortana: Θα απευθύνεται σε επιχειρήσεις με το όνομα Microsoft 365 Assistant

Η ψηφιακός βοηθός της Microsoft, Cortana, έκανε το ντεμπούτο της με τα Windows Phone 8. Ως στόχο της είχε, όπως και κάθε βοηθός, να κάνει τη ζωή των χρηστών πιο εύκολη και πιο παραγωγική. Έπειτα, την είδαμε να κάνει την είσοδο της στα Windows 10, το Android και το iOS.

Η ιστορία του ψηφιακού βοηθού της Microsoft

Η Cortana ήταν κάποτε ένα μεγάλο μέρος των Windows 10, αντίστοιχα και των Windows Phone τα οποία πλέον δεν υφίστανται καν. Επιπλέον, το πλήθος των χρηστών που χρησιμοποιεί την ψηφιακό βοηθό της Microsoft είναι ιδιαίτερα μικρό, ακόμα και εντός των Windows.

Τα Windows 10 βρίσκονται σήμερα σε περισσότερα από 900 εκατομμύρια συσκευές και η Cortana θα έπρεπε να είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος για τον Google Assistant και την Amazon Alexa.

Και όμως, η Microsoft λέει ότι μόνο 150 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν ενεργά την Cortana. Είναι πιθανό ότι τα δεδομένα που παρέχει η εταιρεία περιλαμβάνουν χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει την ψηφιακή της βοηθό για να αναζητήσουν τοπικά αρχεία, ή γενικότερα για την εκτέλεση τοπικών εργασιών εντός του συστήματος τους.

Το 2019, η Microsoft δήλωσε ότι διαχωρίζει την ψηφιακή της βοηθό από το Windows Search, με σκοπό να μπορούν τα δύο ξεχωριστά προϊόντα να καινοτομούν. Η Cortana είναι πλέον διαθέσιμη ως εφαρμογή στα Windows 10, βελτιώνεται διαρκώς και οι τελευταίες ενημερώσεις δείχνουν ότι απευθύνεται και σε επιχειρηματικούς πελάτες.

Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν βλέπει πλέον την Cortana ως ανταγωνιστή της Alexa, του Google Assistant και άλλων ψηφιακών βοηθών.

Με τα Windows 10 version 2004, η Microsoft μετατρέπει την Cortana σε ψηφιακό βοηθό που απευθύνεται σε επιχειρήσεις, κάνοντας ξεκάθαρο ότι πλέον δεν εστιάζει στην εξυπηρέτηση των οικιακών χρηστών.

Αν και η Cortana δεν είναι “ηλίθιος βοηθός”, δυστυχώς έχει μείνει πολύ πίσω από τους ανταγωνιστές της, και δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των οικιακών καταναλωτών.

Η νέα ταυτότητα της Cortana

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Microsoft σχεδιάζει να ενσωματώσει την Cortana στο Microsoft Teams, τον ανταγωνιστή του Slack, που απευθύνεται σε επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς πελάτες.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Cortana για να στείλουν αρχεία, να παρουσιάσουν περιεχόμενο και να κάνουν άλλα πράγματα, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συναντήσεις.

Επίσης, φαίνεται ότι η Microsoft αναφέρετε στην ψηφιακή της βοηθό ως “Microsoft 365 Assistant“, εντός των τειχών της. Αυτό υποδηλώνει ότι η Cortana θα μπορούσε σύντομα να αλλάζει όνομα και να λέγεται “Microsoft 365 Assistant”, τόσο στα Windows 10 όσο και σε άλλες πλατφόρμες.

Αν η εταιρεία προβεί σε αυτή την αλλαγή, θα επιβεβαιώσει ότι πλέον η ψηφιακή της βοηθός αποτελεί προϊόν το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

ΧΑΧΑΧΑΧΑ11!!!1!! Όταν υπάρχει στην αγορά η SIRI , με τεχνολογία κ δυνατότητες από τον ΣΕΙΡΙΟ! ( Τυχαίο? Δε νομίζω!) τι να μας πουν οι Loosers με τις μπλε οθόνες? Κάθε σοβαρή επιχείρηση που παράγει πλούτο κ καινοτομία έχει ειδικό stand για το έξυπνο ηχείο μας όπου πάντα ξάγρυπνη η ψηφιακή βοηθός της θεάς μας , παίζει τα τραγούδια ποιότητας Apple music , Steve Jobs collection (Για τους εντερπενερς είναι must!)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.