Computers

Google: Συνεργάζεται με την Parallels για να βάλει Windows apps στα Chromebooks

H Google έκλεισε μία νέα συμφωνία με την Parallels η οποία έχει ως στόχο να επιτρέπει την εκτέλεση του Microsoft Office, και άλλων εφαρμογών των Windows, στα Chromebooks.

Με στόχο τους επιχειρηματικούς πελάτες

Σε πρόσφατη δημοσίευση της, η Google ανέφερε ότι εξετάζει το μέλλον του Chrome OS στις επιχειρήσεις, με στόχο την προώθησή του λειτουργικού στους επιχειρηματικούς πελάτες.

Το Chrome OS υποστηρίζει εδώ και καιρό τις desktop εφαρμογές των Windows μέσω cloud από τον Parallels Remote Application Server. Ωστόσο, με τη νέα συμφωνία που έκανε η Google με την Parallels οι εφαρμογές θα μπορούν να εκτελούνται μέσω virtual περιβάλλοντος απευθείας στα Chromebooks.

Το Parallels Desktop θα ενσωματωθεί εγγενώς στο Chrome OS, βελτιώνοντας την απόδοση και επιτρέποντας στα Chromebooks την εκτός σύνδεση πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Microsoft Office.

Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση που θα επιτρέψει στο Chrome OS και τα Chromebooks να τρέχουν τόσο εφαρμογές Android, όσο και προγράμματα Windows, χωρίς ουσιώδη εξωτερική υποστήριξη.

Το νέο χαρακτηριστικό θα είναι διαθέσιμο μέχρι το φθινόπωρο, στους πελάτες του Chrome Enterprise. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν η Google σχεδιάζει να προσφέρει αυτό το χαρακτηριστικό και σε οικιακούς χρήστες. Ωστόσο, θεωρούμε δεδομένο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον όλοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη που προσφέρει.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 1 Φεβρουαρίου 2021 14:18

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.