Η Microsoft θέλει να φέρει touch controls σε laptops χωρίς οθόνη αφής

, Η Microsoft θέλει να φέρει touch controls σε laptops χωρίς οθόνη αφής

Η εφαρμογή “Το τηλέφωνο σας” αποτελεί πλέον μία από τις βασικότερες λειτουργίες των Windows 10, επιτρέποντας στους χρήστες Android να ελέγχουν τη συσκευή τους μέσω του υπολογιστή τους. Η Microsoft θέλει να διευκολύνει τους χρήστες στη χρήση των συσκευών τους, ακόμα και σε laptop που δεν έχουν οθόνη αφής.

Αυτό βλέπουμε μέσα από μία νέα πατέντα της εταιρείας, η οποία εξηγεί πως το touchpad των laptop μπορεί να λειτουργήσει ως touch device. Η εν λόγω πατέντα, με την ονομασία “χρήση μίας εναλλακτικής συσκευής εισόδου ως συσκευή οθόνης μέσω εξομοίωσης”, εντοπίζει πότε ο χρήστης θέλει να κάνει χρήση της εισόδου αφής, αλλάζοντας τις εντολές του touchpad ώστε να ταιριάζουν σε μία οθόνη αφής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το iPad Pro.

Όπως σημειώνει και η ίδια η εταιρεία, το trackpad είναι αρκετά μικρότερο από μία οθόνη αφής, με τη λύσει να βρίσκεται σε μία κινούμενη περιοχή εισαγωγής, η οποία βοηθάει το χρήστη να την τοποθετεί οπουδήποτε θέλει να εφαρμόσει την εισαγωγή touch. Βέβαια, αυτή η λύση είναι απλά μία εναλλακτική και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει ολόκληρη οθόνη αφής, όπως επίσης δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί όντως.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Microsoft

Τα αφεντικά πιστεύουν ότι οι εργαζόμενοι κάνουν λιγότερα από το σπίτι

Μια νέα έρευνα από τη Microsoft δείχνει ότι τα αφεντικά και οι εργαζόμενοι διαφωνούν ουσιαστικά σχετικά με την παραγωγικότητα όταν εργάζονται από το σπίτι.

Games featured Microsoft Xbox

Xbox Game Pass: Η Microsoft ξεκινά τη δοκιμή ενός οικογενειακού πακέτου

H Microsoft ξεκινά τις δοκιμές ενός οικογενειακού προγράμματος Xbox Game Pass που θα επιτρέπει στους συνδρομητές να μοιράζονται τα οφέλη τους με άλλα άτομα.

Software featured Microsoft

Microsoft Defender: Online και local προστασία σε όλες τις πλατφόρμες

Η Microsoft κυκλοφόρησε την εφαρμογή Microsoft Defender και για τις τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες, ως μέρος της υπηρεσίας Microsoft 365.

Software featured Microsoft

Διέρρευσε το νέο email client “One Outlook” της Microsoft

Ορισμένοι χρήστες μπόρεσαν να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή, η οποία φαίνεται ότι τώρα λειτουργεί μόνο για λογαριασμούς εργασίας και εκπαίδευσης.