Η Microsoft θέλει να φέρει touch controls σε laptops χωρίς οθόνη αφής

, Η Microsoft θέλει να φέρει touch controls σε laptops χωρίς οθόνη αφής

Η εφαρμογή “Το τηλέφωνο σας” αποτελεί πλέον μία από τις βασικότερες λειτουργίες των Windows 10, επιτρέποντας στους χρήστες Android να ελέγχουν τη συσκευή τους μέσω του υπολογιστή τους. Η Microsoft θέλει να διευκολύνει τους χρήστες στη χρήση των συσκευών τους, ακόμα και σε laptop που δεν έχουν οθόνη αφής.

Αυτό βλέπουμε μέσα από μία νέα πατέντα της εταιρείας, η οποία εξηγεί πως το touchpad των laptop μπορεί να λειτουργήσει ως touch device. Η εν λόγω πατέντα, με την ονομασία “χρήση μίας εναλλακτικής συσκευής εισόδου ως συσκευή οθόνης μέσω εξομοίωσης”, εντοπίζει πότε ο χρήστης θέλει να κάνει χρήση της εισόδου αφής, αλλάζοντας τις εντολές του touchpad ώστε να ταιριάζουν σε μία οθόνη αφής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το iPad Pro.

Όπως σημειώνει και η ίδια η εταιρεία, το trackpad είναι αρκετά μικρότερο από μία οθόνη αφής, με τη λύσει να βρίσκεται σε μία κινούμενη περιοχή εισαγωγής, η οποία βοηθάει το χρήστη να την τοποθετεί οπουδήποτε θέλει να εφαρμόσει την εισαγωγή touch. Βέβαια, αυτή η λύση είναι απλά μία εναλλακτική και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει ολόκληρη οθόνη αφής, όπως επίσης δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί όντως.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Microsoft Windows XP

Windows XP: Έσπασαν τον αλγόριθμο ενεργοποίησης 21 χρόνια μετά

Ο πραγματικός κρυπτογραφημένος αλγόριθμος ενεργοποίησης των Windows XP δεν είχε σπάσει ποτέ πραγματικά όντας σε offline κατάσταση.

Internet Bing ChatGPT Microsoft

ChatGPT: Πρόσθεσε το Bing ως προεπιλεγμένο browser

Το ChatGPT θα χρησιμοποιεί πλέον το Bing ως τον ενσωματωμένο πάροχο δεδομένων αναζήτησης, όπως ανακοίνωσε η Microsoft.

Internet AI Microsoft Windows 11

Microsoft: Aνακοίνωσε τον βοηθό Copilot ΑΙ στα Windows 11

Στο συνέδριο BUILD 2023, η Microsoft παρουσίασε το Windows Copilot, έναν προσωπικό βοηθό ΑΙ ενσωματωμένο στα Windows 11.

Business AI Bill Gates Microsoft

Bill Gates: Η AI θα “σκοτώσει” το Google Search και το Amazon όπως τα ξέρουμε

Ο Gates πιστεύει ότι η κορυφαία εταιρεία στην ΑΙ θα δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό βοηθό που θα εκτελεί εργασίες για τους ανθρώπους.