Η Microsoft θέλει να φέρει touch controls σε laptops χωρίς οθόνη αφής

Η εφαρμογή “Το τηλέφωνο σας” αποτελεί πλέον μία από τις βασικότερες λειτουργίες των Windows 10, επιτρέποντας στους χρήστες Android να ελέγχουν τη συσκευή τους μέσω του υπολογιστή τους. Η Microsoft θέλει να διευκολύνει τους χρήστες στη χρήση των συσκευών τους, ακόμα και σε laptop που δεν έχουν οθόνη αφής.

Αυτό βλέπουμε μέσα από μία νέα πατέντα της εταιρείας, η οποία εξηγεί πως το touchpad των laptop μπορεί να λειτουργήσει ως touch device. Η εν λόγω πατέντα, με την ονομασία “χρήση μίας εναλλακτικής συσκευής εισόδου ως συσκευή οθόνης μέσω εξομοίωσης”, εντοπίζει πότε ο χρήστης θέλει να κάνει χρήση της εισόδου αφής, αλλάζοντας τις εντολές του touchpad ώστε να ταιριάζουν σε μία οθόνη αφής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το iPad Pro.

Όπως σημειώνει και η ίδια η εταιρεία, το trackpad είναι αρκετά μικρότερο από μία οθόνη αφής, με τη λύσει να βρίσκεται σε μία κινούμενη περιοχή εισαγωγής, η οποία βοηθάει το χρήστη να την τοποθετεί οπουδήποτε θέλει να εφαρμόσει την εισαγωγή touch. Βέβαια, αυτή η λύση είναι απλά μία εναλλακτική και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει ολόκληρη οθόνη αφής, όπως επίσης δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί όντως.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Computers NVIDIA

H NVIDIA εμφανίζεται απαισιόδοξη για την κρίση των chipsets

H NVIDIA ενημερώνει ότι οι ελλείψεις στην τεχνολογική αγορά θα συνεχιστούν με την ίδια να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση.

Computers IDC

H αγορά των PC γνωρίζει τη μεγαλύτερη άνθησή της εδώ και 20 χρόνια

Τα PC επανέρχονται και μάλιστα πολύ δυναμικά, αφού η ανάπτυξή τους είναι η πιο δυναμική που έχει δει ο κλάδος εδώ και 20 χρόνια.

Computers featured

O SSD που αγοράζεις μπορεί να μην είναι αυτός που πλήρωσες

Οι κατασκευαστές αλλάζουν τα εσωτερικά μέρη ενός SSD, χωρίς να ενημερώνουν για τις αλλαγές στα μοντέλα τους.

Computers ΙΒΜ

Η IBM δίνει πιστοποιήσεις σε developers κβαντικών υπολογιστών

H IBM μας φέρνει λίγο πιο κοντά στην εποχή του quantum computing, ανακοινώνοντας την πρώτη πιστοποίηση για προγραμματιστές.