Η Microsoft θέλει να φέρει touch controls σε laptops χωρίς οθόνη αφής

, Η Microsoft θέλει να φέρει touch controls σε laptops χωρίς οθόνη αφής

Η εφαρμογή “Το τηλέφωνο σας” αποτελεί πλέον μία από τις βασικότερες λειτουργίες των Windows 10, επιτρέποντας στους χρήστες Android να ελέγχουν τη συσκευή τους μέσω του υπολογιστή τους. Η Microsoft θέλει να διευκολύνει τους χρήστες στη χρήση των συσκευών τους, ακόμα και σε laptop που δεν έχουν οθόνη αφής.

Αυτό βλέπουμε μέσα από μία νέα πατέντα της εταιρείας, η οποία εξηγεί πως το touchpad των laptop μπορεί να λειτουργήσει ως touch device. Η εν λόγω πατέντα, με την ονομασία “χρήση μίας εναλλακτικής συσκευής εισόδου ως συσκευή οθόνης μέσω εξομοίωσης”, εντοπίζει πότε ο χρήστης θέλει να κάνει χρήση της εισόδου αφής, αλλάζοντας τις εντολές του touchpad ώστε να ταιριάζουν σε μία οθόνη αφής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή με το iPad Pro.

Όπως σημειώνει και η ίδια η εταιρεία, το trackpad είναι αρκετά μικρότερο από μία οθόνη αφής, με τη λύσει να βρίσκεται σε μία κινούμενη περιοχή εισαγωγής, η οποία βοηθάει το χρήστη να την τοποθετεί οπουδήποτε θέλει να εφαρμόσει την εισαγωγή touch. Βέβαια, αυτή η λύση είναι απλά μία εναλλακτική και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να αντικαταστήσει ολόκληρη οθόνη αφής, όπως επίσης δε γνωρίζουμε κατά πόσο θα εφαρμοστεί όντως.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Microsoft Windows

Η Microsoft ανακοίνωσε τους υπολογιστές Copilot Plus με ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέων υπολογιστών με Windows που έχουν ενσωματωμένο hardware τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζονται υπολογιστές Copilot+.

Software Microsoft Windows

Microsoft: Μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε passkeys για να μπείτε στο λογαριασμό σας

H Μicrosoft κυκλοφόρησε την υποστήριξη passkeys στους χρήστες για λογαριασμούς Microsoft, σχεδόν δύο χρόνια μετά την Apple και την Google.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.